SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Mezuniyet Coşkusu

KÜLTÜR 20.05.2017 - 17:13, Güncelleme: 20.05.2017 - 17:13
 

Zeytinburnu'nda Mezuniyet Coşkusu

Zeytinburnu Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde sanat eğitimi alan 860 öğrenci 20 Mayıs günü düzenlenen Mezuniyet Şöleni ile sertifikalarını aldı. 26 branşta öğrenim gören katılımcıların eserlerinden oluşan serginin açıldığı programda müzik branşlarından mezun olan öğrenciler de bir konser verdi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği kültür sanat kursları 2016-2017 sezonu öğrencilerini mezun etti. Her yıl dokuz ay boyunca 15 yaş ve üstü yetişkinler için 26 branşta eğitim verilen kurslar kültür ve sanat sezonu boyunca Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. İlki 2009-2010 kültür sanat sezonunda düzenlenen ve o tarihten bu yana aralıksız olarak devam eden kurslara bu yıl toplamda 3200 öğrenci ön kayıt yaptırdı. Ebru, Fotoğraf, Grafik Tasarım, Temel Resim, Karikatür, Yağlıboya, Tezhip, Minyatür, Hüsn-i Hat, Kaligrafi, Rölyef ve Çömlek kursu öğrencilerinin eserlerinden oluşan karma sergi 20 Mayıs Cumartesi günü Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi eğitim danışmanı Süleyman Berk ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşti. Serginin açılışında konuşan Başkan Murat Aydın, “Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ni 2009 yılında açtık. Hizmet alanlarımız içinde kültür sanata hep öncelik verdik. Aradan geçen sekiz yılda bu merkez, İstanbul’da kültürün kalbinin attığı bir yer haline geldi. Hayalimiz gerçek oldu” dedi. Belediyecilikte kalıcı olanın kültür ve sanata yapılan yatırımlar ve hizmetler olduğunun altını çizen Başkan Murat Aydın, “Sizlerden aldığımız vergiler ve yetkiyle kültür, sanatın her alanına katkı vermeye çalışıyoruz. Yollar, binalar gün gelecek eskiyecek, yıkılacak bu eserler kalacak. Kubbede hoş sada olarak geleceğe bırakacağımız bu eserler olacak. Dolayısıyla biz de bugünün gelecekte anlaşılmasına katkı veriyoruz. Desteğiniz ve kültür sanata gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi kursiyerlerine ait 329 eserin yer aldığı sergi açılışının ardından Bağlama, Gitar, Diksiyon, Keman, Kemençe, Ney, Piyano, Şan ve Halk Oyunu kursu öğrencileri de bir konser verdi. Mezuniyet şöleni sertifika töreniyle son buldu. Törende 860 öğrenci mezuniyet sertifikasını aldı. Kültür sanat kurslarına bugüne kadar on bin kursiyer katıldı, beş bin kişi mezun olup, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi oldu ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediyesi Kültür Sanat Merkezi’nde sanat eğitimi alan 860 öğrenci 20 Mayıs günü düzenlenen Mezuniyet Şöleni ile sertifikalarını aldı. 26 branşta öğrenim gören katılımcıların eserlerinden oluşan serginin açıldığı programda müzik branşlarından mezun olan öğrenciler de bir konser verdi.

Zeytinburnu Belediyesi’nin Zeytinburnu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği kültür sanat kursları 2016-2017 sezonu öğrencilerini mezun etti. Her yıl dokuz ay boyunca 15 yaş ve üstü yetişkinler için 26 branşta eğitim verilen kurslar kültür ve sanat sezonu boyunca Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. İlki 2009-2010 kültür sanat sezonunda düzenlenen ve o tarihten bu yana aralıksız olarak devam eden kurslara bu yıl toplamda 3200 öğrenci ön kayıt yaptırdı.

Ebru, Fotoğraf, Grafik Tasarım, Temel Resim, Karikatür, Yağlıboya, Tezhip, Minyatür, Hüsn-i Hat, Kaligrafi, Rölyef ve Çömlek kursu öğrencilerinin eserlerinden oluşan karma sergi 20 Mayıs Cumartesi günü Belediye Başkanı Murat Aydın, Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi eğitim danışmanı Süleyman Berk ve sanatçıların katılımıyla gerçekleşti.

Serginin açılışında konuşan Başkan Murat Aydın, “Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi’ni 2009 yılında açtık. Hizmet alanlarımız içinde kültür sanata hep öncelik verdik. Aradan geçen sekiz yılda bu merkez, İstanbul’da kültürün kalbinin attığı bir yer haline geldi. Hayalimiz gerçek oldu” dedi. Belediyecilikte kalıcı olanın kültür ve sanata yapılan yatırımlar ve hizmetler olduğunun altını çizen Başkan Murat Aydın, “Sizlerden aldığımız vergiler ve yetkiyle kültür, sanatın her alanına katkı vermeye çalışıyoruz. Yollar, binalar gün gelecek eskiyecek, yıkılacak bu eserler kalacak. Kubbede hoş sada olarak geleceğe bırakacağımız bu eserler olacak. Dolayısıyla biz de bugünün gelecekte anlaşılmasına katkı veriyoruz. Desteğiniz ve kültür sanata gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi kursiyerlerine ait 329 eserin yer aldığı sergi açılışının ardından Bağlama, Gitar, Diksiyon, Keman, Kemençe, Ney, Piyano, Şan ve Halk Oyunu kursu öğrencileri de bir konser verdi. Mezuniyet şöleni sertifika töreniyle son buldu. Törende 860 öğrenci mezuniyet sertifikasını aldı. Kültür sanat kurslarına bugüne kadar on bin kursiyer katıldı, beş bin kişi mezun olup, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi oldu

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.