SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu‘nda konut fiyatları son 5 yılda %77 arttı

01.02.2018 - 13:54, Güncelleme: 01.02.2018 - 13:54
 

Zeytinburnu‘nda konut fiyatları son 5 yılda %77 arttı

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com‘un verilerine göre Zeytinburnu‘nda konut fiyatları son 5 yılda %77 artış kaydetti. Endeksa‘nın güncel verilerine göre Zeytinburnu‘nda ortalama değerlerle konut metrekare satış fiyatı 4.350 TL, konut fiyatı 488.000 TL, kira 2.116 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl.

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, son 5 yılda konut fiyatlarının %77 artış gösterdiği Zeytinburnu‘nun İstanbul’da konut yatırımı açısından en gözde bölgelerinden biri olduğunu belirtti. Konut yatırımında İstanbul’un geri dönüş süresi en kısa olan ilçelerinden birinin Zeytinburnu olduğunu söyleyen Öğüt, halihazırda yapılacak ticaret, konut, otel ve dini tesisten oluşan bir karma gayrimenkul projesiyle de bölgenin oldukça fazla gündemde olduğunu kaydetti. Endeksa verilerine göre Zeytinburnu’unda ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.350 TL, ortalama konut fiyatı 488.000 TL, ortalama kira 2.116 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl. Bölgede geliştirilecek projelerle önümüzdeki dönemde değer artışı öngörülüyor. Ulaşım ve nitelikli konut projeleriyle değerlendi İlçenin entegre ulaşıma bağlanması ve nitelikli konut projelerinin çoğalmasıyla değerlendiğini böyleyen Öğüt, şunları belirtti: “Zeytinburnu‘nda Merkezefendi ve Topkapı bölgesinde sanayi siteleri, atölye ve imalathaneler yer alıyor. Bu bölgelerde merkezi iş alanı olarak kentsel dönüşüm söz konusu. Yakın geçmişte bölgedeki konutlar genellikle orta ve orta-alt segmente hitap ediyordu. Ulaşım imkanlarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projeler artış kaydetti. Sahil kesiminde bulunan projelerle E-5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında ciddi fiyat farklılıkları mevcut. Avrasya tüp geçidi ise Zeytinburnu’nu Anadolu yakasına bağlayarak ulaşım sorunlarını büyük ölçüde çözdü. Buna bağlı olarak önemli değer artışları görüldü. Değerlenme trendinin önümüzdeki dönemde de süreceğini öngörüyoruz.“
Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu endeksa.com‘un verilerine göre Zeytinburnu‘nda konut fiyatları son 5 yılda %77 artış kaydetti. Endeksa‘nın güncel verilerine göre Zeytinburnu‘nda ortalama değerlerle konut metrekare satış fiyatı 4.350 TL, konut fiyatı 488.000 TL, kira 2.116 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 19 yıl.

Endeksa.com Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, son 5 yılda konut fiyatlarının %77 artış gösterdiği Zeytinburnu‘nun İstanbul’da konut yatırımı açısından en gözde bölgelerinden biri olduğunu belirtti. Konut yatırımında İstanbul’un geri dönüş süresi en kısa olan ilçelerinden birinin Zeytinburnu olduğunu söyleyen Öğüt, halihazırda yapılacak ticaret, konut, otel ve dini tesisten oluşan bir karma gayrimenkul projesiyle de bölgenin oldukça fazla gündemde olduğunu kaydetti. Endeksa verilerine göre Zeytinburnu’unda ortalama konut metrekare satış fiyatı 4.350 TL, ortalama konut fiyatı 488.000 TL, ortalama kira 2.116 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 19 yıl. Bölgede geliştirilecek projelerle önümüzdeki dönemde değer artışı öngörülüyor.

Ulaşım ve nitelikli konut projeleriyle değerlendi

İlçenin entegre ulaşıma bağlanması ve nitelikli konut projelerinin çoğalmasıyla değerlendiğini böyleyen Öğüt, şunları belirtti: “Zeytinburnu‘nda Merkezefendi ve Topkapı bölgesinde sanayi siteleri, atölye ve imalathaneler yer alıyor. Bu bölgelerde merkezi iş alanı olarak kentsel dönüşüm söz konusu. Yakın geçmişte bölgedeki konutlar genellikle orta ve orta-alt segmente hitap ediyordu. Ulaşım imkanlarının çeşitlenmesiyle orta ve orta-üst gelir seviyesine yönelik projeler artış kaydetti. Sahil kesiminde bulunan projelerle E-5 ve çevresinde yer alan konutlar arasında ciddi fiyat farklılıkları mevcut. Avrasya tüp geçidi ise Zeytinburnu’nu Anadolu yakasına bağlayarak ulaşım sorunlarını büyük ölçüde çözdü. Buna bağlı olarak önemli değer artışları görüldü. Değerlenme trendinin önümüzdeki dönemde de süreceğini öngörüyoruz.“

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.