SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı

GÜNDEM 08.06.2021 - 12:37, Güncelleme: 08.06.2021 - 12:46
 

Zeytinburnu'nda kıyı ve deniz dibi temizliği yapıldı

Zeytinburnu Belediyesi, “5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla deniz ve kıyı temizliği hareketi başlattı. ‘Boğazın Derinlikleri’ kanalının Sahibi Youtuber İsa Şahintürk ve Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma ekibindeki dalgıçlar Kazlıçeşme sahilinin derinliklerinde çöp temizliği yaptılar.

Denizlerin ve kıyıların korunması adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı, ‘Sıfır Atık Mavi’ projesini ilçenin kıyı şeridine taşıyan Zeytinburnu Belediyesi, “5 - 11 Haziran Dünya Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında deniz ve kıyı temizliği hareketi başlattı. ‘Boğazın Derinlikleri’ kanalının sahibi Youtuber İsa Şahintürk ve Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi dalgıçları Kazlıçeşme sahilinden denize dalarak dip temizliği yaptılar. Aynı dakikalarda, eş zamanlı olarak Zeytinburnu Gençlik Merkezi üyesi gençler de kıyı temizliği yaptılar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un da katıldığı temizlik çalışmalarının sonunda, kampanya kapsamında başlatılan ‘Sıfır Atık Mavi Sözü’ imzalandı.  “ÜLKEMİZİN HAVASINI, SUYUNU, TOPRAĞINI TEMİZ TUTMAK VATANDAŞLIK GÖREVİMİZDİR” Üç tarafı denizlerle çevrili ve akarsu yatakları açısından son derece zengin olan ülkenin havasını, suyunu, toprağını temiz tutmanın istisnasız her vatandaşın görevi olduğunu hatırlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; “Bu yaklaşımla, bu yıl ‘Dünya Çevre Günü Çevre Koruma Haftası kapsamında, çevre farkındalığı yürüyüşü ile deniz ve kıyı temizliği etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Karada ve havada olduğu gibi denizde de hayat olduğu bilinciyle, Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen, ‘Sıfır Atık Hareketi’ kapsamında başlatılan, ‘Sıfır Atık Mavi’ projesine dikkat çekmek amacıyla Kazlıçeşme sahilde, deniz dibi ve kıyı temizliği hareketini başlatmış bulunmaktayız.” dedi “MARMARA DENİZİ’Nİ KİRLİLİKTEN KURTARMALIYIZ” Marmara Denizi’nin büyük bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya olduğunu da dile getiren Başkan Arısoy, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’nin çatısı altında, Marmara’ya kıyı olan bütün belediyeler, valilikler ile birlikte 22 maddelik eylem planı imzaladı. Bizler de bugün, burada Kazlıçeşme sahilindeki deniz kirliliğine dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikli hedefimiz, denizlerimizde kirliliğin önlenmesidir. Umarım bu etkinliğimiz Marmara Denizi’nin karşı karşıya bulunduğu çevre felaketinin engellenmesi için bir farkındalık oluşturur.” ifadelerini kullandı.
Zeytinburnu Belediyesi, “5-11 Haziran Çevre Koruma Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, çevre duyarlılığına dikkat çekmek amacıyla deniz ve kıyı temizliği hareketi başlattı. ‘Boğazın Derinlikleri’ kanalının Sahibi Youtuber İsa Şahintürk ve Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma ekibindeki dalgıçlar Kazlıçeşme sahilinin derinliklerinde çöp temizliği yaptılar.

Denizlerin ve kıyıların korunması adına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlattığı, ‘Sıfır Atık Mavi’ projesini ilçenin kıyı şeridine taşıyan Zeytinburnu Belediyesi, “5 - 11 Haziran Dünya Çevre Haftası” etkinlikleri kapsamında deniz ve kıyı temizliği hareketi başlattı. ‘Boğazın Derinlikleri’ kanalının sahibi Youtuber İsa Şahintürk ve Zeytinburnu Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi dalgıçları Kazlıçeşme sahilinden denize dalarak dip temizliği yaptılar. Aynı dakikalarda, eş zamanlı olarak Zeytinburnu Gençlik Merkezi üyesi gençler de kıyı temizliği yaptılar. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un da katıldığı temizlik çalışmalarının sonunda, kampanya kapsamında başlatılan ‘Sıfır Atık Mavi Sözü’ imzalandı.

 “ÜLKEMİZİN HAVASINI, SUYUNU, TOPRAĞINI TEMİZ TUTMAK VATANDAŞLIK GÖREVİMİZDİR”

Üç tarafı denizlerle çevrili ve akarsu yatakları açısından son derece zengin olan ülkenin havasını, suyunu, toprağını temiz tutmanın istisnasız her vatandaşın görevi olduğunu hatırlatan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy; “Bu yaklaşımla, bu yıl ‘Dünya Çevre Günü Çevre Koruma Haftası kapsamında, çevre farkındalığı yürüyüşü ile deniz ve kıyı temizliği etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Karada ve havada olduğu gibi denizde de hayat olduğu bilinciyle, Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde yürütülen, ‘Sıfır Atık Hareketi’ kapsamında başlatılan, ‘Sıfır Atık Mavi’ projesine dikkat çekmek amacıyla Kazlıçeşme sahilde, deniz dibi ve kıyı temizliği hareketini başlatmış bulunmaktayız.” dedi

“MARMARA DENİZİ’Nİ KİRLİLİKTEN KURTARMALIYIZ”

Marmara Denizi’nin büyük bir çevre kirliliğiyle karşı karşıya olduğunu da dile getiren Başkan Arısoy, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum, Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği’nin çatısı altında, Marmara’ya kıyı olan bütün belediyeler, valilikler ile birlikte 22 maddelik eylem planı imzaladı. Bizler de bugün, burada Kazlıçeşme sahilindeki deniz kirliliğine dikkat çekmek için toplanmış bulunuyoruz. Öncelikli hedefimiz, denizlerimizde kirliliğin önlenmesidir. Umarım bu etkinliğimiz Marmara Denizi’nin karşı karşıya bulunduğu çevre felaketinin engellenmesi için bir farkındalık oluşturur.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.