SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda Baltalı Hırsızlar Kamerada

KÜLTÜR 30.01.2018 - 15:12, Güncelleme: 30.01.2018 - 15:12
 

Zeytinburnu'nda Baltalı Hırsızlar Kamerada

Zeytinburnu’nda bir iş yerine giren 4 hırsız, 3 dizüstü bilgisayarı ve baltayla kırdıkları kasadaki anahtarı alıp, kapıdaki otomobili de çalarak kayıplara karıştı.

Hırsızların işyerini soyduktan sonra, çaldıkları otomobile binme anları güvenlik kameralarına yansıdı.Olay, geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu 'nda bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 şahıs sabah saatlerinde iş yerinin önüne gelerek çevreyi kolaçan etti. Ardından kapının kilitlerini açan hırsızlar kapıyı zorlamadan kolay bir şekilde içeri girdi. İş yerinde bulunan kasa ve dizüstü bilgisayarları gözlerine kestiren hırsızlar harekete geçti. Bir süre kasayı zorlayıp açamayan soyguncular, buldukları balta ile kasayı parçalayarak içinde bulunan otomobilin anahtarını ve 3 dizüstü bilgisayarı çalarak iş yerinden ayrıldı. Yaklaşık 10 dakikada soygunu gerçekleştiren hırsızlar caddeye çıktıktan kısa bir süre sonra çaldıkları anahtarın aracını buldu. Kendi otomobillerine biniyormuş gibi rahat hareket eden soyguncular bu kadarına da pes dedirtti. Hırsızlık anları kamerada Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde hırsızların, iş yerinin bulunduğu binanın önüne gelerek çevreye dağıldıkları ve etrafı kolaçan ettikleri görülüyor. Ardından kapıyı açan hırsızlar teker teker içeri giriyor. İçeride soygunu gerçekleştiren hırsızlar, dizüstü bilgisayarları koydukları çantayla iş yerinden ayrılıyor. Kasadan çaldıkları anahtarın aracını bulan hırsızlar otomobile binerek kayıplara karışıyor. "Kasadan arabanın anahtarını alıp aracı da çalmışlar" Olayın şokunu hala üzerinden atamadığını ifade eden işyeri sahibi Özgür Aral, "Pazar günleri normalde kapalı oluyoruz. Ben o gün bir iş için gelmiş bulunmaktaydım. Geldiğimde kapının açık olduğunu gördüm. Kapıyı açtığım zaman içeride her şeyin dağılmış olduğunu fark ettim. Masanın üzerinde laptoplar vardı. Bunların olmadığını gördüm. Ufak bir kasamız vardı. Kasayı yerinde bulamadım. Arka tarafta parçalanmış halde gördüm. Aynı zamanda kasanın içerisinde bir araç anahtarımız vardı. Hemen gözüm anahtarları aradı. Bulamayınca dışarı çıktım. Dışarıda da aracın yerinde olmadığını gördüm. Sonrasında polisi aradım. Polisin gelmesiyle olayla ilgili gerekli incelemeler yapıldı. Şu anda suçlunun bulunmasını bekliyorum" dedi. "Kasa baltayla kırılmış" Hırsızların soygunu çok rahat bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Aral, "Kamera görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla çok rahat içeri girdikleri gözüküyor. Sanki anahtarlar kendilerinde varmış ya da daha önceden birisi tarafından verilmiş gibi bir izlenim oluşturdu bizde. Kapıda hiçbir zorlama, kırık izi yok. Rahatlıkla girmişler. Elleriyle koymuş gibi bazı şeyleri bulmuşlar. Bu özellikle son derece can sıkıcı bir durum. Kasanın arka tarafta bir balta vasıtasıyla kırılmış olduğunu gördük. Açıkçası kapının bu kadar rahat açılması soygunun içeriden birisi tarafından yapılmış olma ihtimalini artırıyor ama tabii emin olamıyoruz. Emin olamadığımız için de net bir şey söyleyemiyoruz. İçeriden üç adet laptop alınıyor. Aynı zamanda kasadan arabanın anahtarını alıp, arabayı da rahat bir şekilde götürüyorlar" diye konuştu. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu’nda bir iş yerine giren 4 hırsız, 3 dizüstü bilgisayarı ve baltayla kırdıkları kasadaki anahtarı alıp, kapıdaki otomobili de çalarak kayıplara karıştı.

Hırsızların işyerini soyduktan sonra, çaldıkları otomobile binme anları güvenlik kameralarına yansıdı.Olay, geçtiğimiz günlerde Zeytinburnu 'nda bulunan bir iş yerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 4 şahıs sabah saatlerinde iş yerinin önüne gelerek çevreyi kolaçan etti. Ardından kapının kilitlerini açan hırsızlar kapıyı zorlamadan kolay bir şekilde içeri girdi. İş yerinde bulunan kasa ve dizüstü bilgisayarları gözlerine kestiren hırsızlar harekete geçti. Bir süre kasayı zorlayıp açamayan soyguncular, buldukları balta ile kasayı parçalayarak içinde bulunan otomobilin anahtarını ve 3 dizüstü bilgisayarı çalarak iş yerinden ayrıldı. Yaklaşık 10 dakikada soygunu gerçekleştiren hırsızlar caddeye çıktıktan kısa bir süre sonra çaldıkları anahtarın aracını buldu. Kendi otomobillerine biniyormuş gibi rahat hareket eden soyguncular bu kadarına da pes dedirtti.

Hırsızlık anları kamerada

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde hırsızların, iş yerinin bulunduğu binanın önüne gelerek çevreye dağıldıkları ve etrafı kolaçan ettikleri görülüyor. Ardından kapıyı açan hırsızlar teker teker içeri giriyor. İçeride soygunu gerçekleştiren hırsızlar, dizüstü bilgisayarları koydukları çantayla iş yerinden ayrılıyor. Kasadan çaldıkları anahtarın aracını bulan hırsızlar otomobile binerek kayıplara karışıyor.

"Kasadan arabanın anahtarını alıp aracı da çalmışlar"

Olayın şokunu hala üzerinden atamadığını ifade eden işyeri sahibi Özgür Aral, "Pazar günleri normalde kapalı oluyoruz. Ben o gün bir iş için gelmiş bulunmaktaydım. Geldiğimde kapının açık olduğunu gördüm. Kapıyı açtığım zaman içeride her şeyin dağılmış olduğunu fark ettim. Masanın üzerinde laptoplar vardı. Bunların olmadığını gördüm. Ufak bir kasamız vardı. Kasayı yerinde bulamadım. Arka tarafta parçalanmış halde gördüm. Aynı zamanda kasanın içerisinde bir araç anahtarımız vardı. Hemen gözüm anahtarları aradı. Bulamayınca dışarı çıktım. Dışarıda da aracın yerinde olmadığını gördüm. Sonrasında polisi aradım. Polisin gelmesiyle olayla ilgili gerekli incelemeler yapıldı. Şu anda suçlunun bulunmasını bekliyorum" dedi.

"Kasa baltayla kırılmış"

Hırsızların soygunu çok rahat bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirten Aral, "Kamera görüntülerinden gördüğümüz kadarıyla çok rahat içeri girdikleri gözüküyor. Sanki anahtarlar kendilerinde varmış ya da daha önceden birisi tarafından verilmiş gibi bir izlenim oluşturdu bizde. Kapıda hiçbir zorlama, kırık izi yok. Rahatlıkla girmişler. Elleriyle koymuş gibi bazı şeyleri bulmuşlar. Bu özellikle son derece can sıkıcı bir durum. Kasanın arka tarafta bir balta vasıtasıyla kırılmış olduğunu gördük. Açıkçası kapının bu kadar rahat açılması soygunun içeriden birisi tarafından yapılmış olma ihtimalini artırıyor ama tabii emin olamıyoruz. Emin olamadığımız için de net bir şey söyleyemiyoruz. İçeriden üç adet laptop alınıyor. Aynı zamanda kasadan arabanın anahtarını alıp, arabayı da rahat bir şekilde götürüyorlar" diye konuştu.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.