SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda 5 bin kişi aynı anda iftar yaptı

GÜNDEM 24.04.2022 - 11:52, Güncelleme: 24.04.2022 - 11:54
 

Zeytinburnu'nda 5 bin kişi aynı anda iftar yaptı

Zeytinburnu'nda düzenlenen iftarda 5 bin kişi aynı anda iftar yaptı Zeytinburnu Belediyesi ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı'nın 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlediği iftar yemeğinde 5 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı 15 Temmuz Meydanı'nda iftar programı düzenledi. İftara Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri, STK'lar, dernekler, siyasi partilerin ilçe teşkilatları ve Zeytinburnu'nda oturan 5 bin vatandaş katıldı. Yaklaşık 2 yıl süren pandemiden sonra İstanbul'da gerçekleştirilen bu büyük iftar programında, okunan ezanın ardından 5 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı. Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Ömer Arısoy, "2 yıl aradan sonra Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'mızda bir büyük iftar idrak ettik. Bütün büyük Zeytinburnu ailesinin bireyleri buradaydı. 5 bine yakın sandalyemiz vardı. Hepsi doldu. Her yaş grubundan, her gelir grubundan hemşerilerimiz iftar soframızı bizimle paylaştı. Bütün ilgi gösteren hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ramazan'ın biraz da böyle toplu, kalabalık yaşanınca anlam kazandığını düşünüyorum" dedi. Şehitlerimiz sayesinde huzur içinde iftar yaptığımızı ifade eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Bu güzel ayda tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız bütün ibadetler, ettiğimiz dualar kabul olsun. Silahlı kuvvetlerimiz terörle mücadele, pençe kilit operasyonları, hem Fırat Kalkanı bölgesinde hem de Irak'ın kuzeyinde devam ediyor. Bu arada şehit olan kardeşlerimiz de var. Eğer onlar bu memleket için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş olmasalardı, bugün burada binlerce hemşerimizle yan yana huzur içinde iftar yapıyor olamazdık" diye konuştu.  
Zeytinburnu'nda düzenlenen iftarda 5 bin kişi aynı anda iftar yaptı Zeytinburnu Belediyesi ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı'nın 15 Temmuz Meydanı'nda düzenlediği iftar yemeğinde 5 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

Zeytinburnu Belediyesi ve Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı 15 Temmuz Meydanı'nda iftar programı düzenledi. İftara Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Zekeriya Güney, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, ilçedeki kamu kurumlarının temsilcileri, STK'lar, dernekler, siyasi partilerin ilçe teşkilatları ve Zeytinburnu'nda oturan 5 bin vatandaş katıldı. Yaklaşık 2 yıl süren pandemiden sonra İstanbul'da gerçekleştirilen bu büyük iftar programında, okunan ezanın ardından 5 bin kişi aynı anda oruçlarını açtı.

Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dileyen Başkan Ömer Arısoy, "2 yıl aradan sonra Zeytinburnu 15 Temmuz Meydanı'mızda bir büyük iftar idrak ettik. Bütün büyük Zeytinburnu ailesinin bireyleri buradaydı. 5 bine yakın sandalyemiz vardı. Hepsi doldu. Her yaş grubundan, her gelir grubundan hemşerilerimiz iftar soframızı bizimle paylaştı. Bütün ilgi gösteren hemşerilerime teşekkür ediyorum. Ramazan'ın biraz da böyle toplu, kalabalık yaşanınca anlam kazandığını düşünüyorum" dedi.

Şehitlerimiz sayesinde huzur içinde iftar yaptığımızı ifade eden Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Bu güzel ayda tuttuğumuz oruçlar ve yaptığımız bütün ibadetler, ettiğimiz dualar kabul olsun. Silahlı kuvvetlerimiz terörle mücadele, pençe kilit operasyonları, hem Fırat Kalkanı bölgesinde hem de Irak'ın kuzeyinde devam ediyor. Bu arada şehit olan kardeşlerimiz de var. Eğer onlar bu memleket için gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş olmasalardı, bugün burada binlerce hemşerimizle yan yana huzur içinde iftar yapıyor olamazdık" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.