SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

KÜLTÜR 30.08.2018 - 21:15, Güncelleme: 30.08.2018 - 21:15
 

Zeytinburnu'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlandı

İstiklal Savaşının en önemli muharebelerinden olan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 96. yıl dönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı Zeytinburnu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Zeytinburnu Kaymakamlık önünde Atatürk anıtına çelenk konulması, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören ilçemizde çeşitli kutlamalarla devam etti. Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel ALBAY Halil AKAR, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT, AK Parti İlçe Başkanı A. Selami DELİBALTA, CHP İlçe Başkanı Metin DOĞAN, MHP İlçe Başkanı Reşat OK, İYİ Parti İl Başkan Yrd. Bülent YALÇINKAYA, Zeytinburnu İlçe okullarımızın müdürleri ve müdür yardımcıları, Siyasi Partilerin temsilcileri, Muhtarlar, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Tören sunumlarını Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Sena HASANOĞLU yaptı ve çelenk konumu sonrasında İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Kaymakamlık makamında bayram kutlama tebrik kabulleri ardından tören sona erdi.  30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde günün anlam ve önemine ilişkin Gazetemize özel bir değerlendirme yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bugün yüce Türk Milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin, tarihte eşine az rastlanır galibiyetle mağlup edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ncı yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan, Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi, asil Türk ulusuyla kahraman Türk ordusunun ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde birbirlerine kenetlenerek sürdürdüğü top yekün bir varoluş mücadelesinin sonucudur. Düşmanları tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karara verilerek toprakları işgal edilmiş milletimiz, 96 yıl önce bugün, 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzunca bir süre unutulmayacak bir ders vermiştir. Türk milleti, işgal güçlerini Anadolu’nun sinesinde boğmuş, binlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür. Bu zafer, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtıdır” dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-TAYLAN DEMİRELLİ  
İstiklal Savaşının en önemli muharebelerinden olan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin 96. yıl dönümü 30 Ağustos Zafer Bayramı Zeytinburnu’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Zeytinburnu Kaymakamlık önünde Atatürk anıtına çelenk konulması, bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tören ilçemizde çeşitli kutlamalarla devam etti. Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk koyma törenine Zeytinburnu İlçe Kaymakamı Ali Taşkın BALABAN, Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Zeytinburnu Askerlik Şube Başkanı Personel ALBAY Halil AKAR, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat AYDIN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali YEŞİLYURT, AK Parti İlçe Başkanı A. Selami DELİBALTA, CHP İlçe Başkanı Metin DOĞAN, MHP İlçe Başkanı Reşat OK, İYİ Parti İl Başkan Yrd. Bülent YALÇINKAYA, Zeytinburnu İlçe okullarımızın müdürleri ve müdür yardımcıları, Siyasi Partilerin temsilcileri, Muhtarlar, STK Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Tören sunumlarını Atatürk İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mehmet Sena HASANOĞLU yaptı ve çelenk konumu sonrasında İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu. Kaymakamlık makamında bayram kutlama tebrik kabulleri ardından tören sona erdi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde günün anlam ve önemine ilişkin Gazetemize özel bir değerlendirme yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bugün yüce Türk Milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin, tarihte eşine az rastlanır galibiyetle mağlup edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramının 96’ncı yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla ilk adımı atılan, Türk ulusunun kurtuluş destanının son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi, asil Türk ulusuyla kahraman Türk ordusunun ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde birbirlerine kenetlenerek sürdürdüğü top yekün bir varoluş mücadelesinin sonucudur. Düşmanları tarafından yok edilmeye ve paylaşılmaya karara verilerek toprakları işgal edilmiş milletimiz, 96 yıl önce bugün, 30 Ağustos Zaferi ile kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzunca bir süre unutulmayacak bir ders vermiştir. Türk milleti, işgal güçlerini Anadolu’nun sinesinde boğmuş, binlerce yıllık Türk varlığına kast edenleri tarihe gömmüştür. Bu zafer, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtıdır” dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-TAYLAN DEMİRELLİ
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.