SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu’na Modern taziye EVİ

KÜLTÜR 28.06.2015 - 13:49, Güncelleme: 28.06.2015 - 13:49
 

Zeytinburnu’na Modern taziye EVİ

Hayata geçirdiği Bilgievi, AKDEM gibi bir çok önemli proje ile ilklerin Belediyesi olan Zeytinburnu örnek alınacak güzel bir çalışamaya daha imza attı.

Hayata geçirdiği Bilgievi, AKDEM gibi bir çok önemli proje ile ilklerin Belediyesi olan Zeytinburnu örnek alınacak güzel bir çalışamaya daha imza attı.Zeytinburnu Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşları zor gününde yalnız bırakmıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla faaliyete geçirilen taziye evi, çeşitli sebepler nedeniyle yakınlarını ebedi hayata uğurlayan vatandaşların yaralarını sarıyor. Modern şehirlerde gerçekleştirilmesi güç olan taziye evleri, günümüz hayatında uygulaması giderek zorlaşan kültürel değerlerimizden biri haline gelmiş durumda.  Konuyla ilgili gerekli ihtiyacın doğduğunu tespit eden Zeytinburnu Belediyesi, ilçede yer alan Merkezefendi Parkı içerisinde geniş aileleri ağırlayabilecek, yemekhanesi, salonu ve avlusuyla son derece modern bir mimariye sahip olan tam donanımlı taziye evini faaliyete geçirdi. Buna göre merhum veya merhume yakınları, belediyeden yardım talep ettikten sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın bizzat konuya müdahil olduğu taziye evinde ağırlanıyor.Cenaze sonrasında vefat edenlerin yakınlarına araç tahsis eden belediye, tüm bunların yanı sıra taziye dileğinde bulunmak için gelen vatandaşlara etli pilav, helva ve ayran ikram ediyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Aydın, “Dinimiz, hayatın en büyük hakikati olan ölümle karşılaşmış ailelere karşı yükümlülüklerimiz olduğunu belirtmiştir. Samimiyet ve paylaşım üzerine kurulan taziye evimiz, örnek bir uygulamadır. İnsanlara, zor günlerinde bir nebze olsun yardım etmek istiyoruz. Taziye evleri ile vatandaşlarımız, bir araya gelecek, acılarını paylaşacak, temiz ve hijyenik bir ortamda taziye ziyaretlerini kabul edeceklerdir." dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Hayata geçirdiği Bilgievi, AKDEM gibi bir çok önemli proje ile ilklerin Belediyesi olan Zeytinburnu örnek alınacak güzel bir çalışamaya daha imza attı.

Hayata geçirdiği Bilgievi, AKDEM gibi bir çok önemli proje ile ilklerin Belediyesi olan Zeytinburnu örnek alınacak güzel bir çalışamaya daha imza attı.Zeytinburnu Belediyesi, yakınlarını kaybeden vatandaşları zor gününde yalnız bırakmıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla faaliyete geçirilen taziye evi, çeşitli sebepler nedeniyle yakınlarını ebedi hayata uğurlayan vatandaşların yaralarını sarıyor. Modern şehirlerde gerçekleştirilmesi güç olan taziye evleri, günümüz hayatında uygulaması giderek zorlaşan kültürel değerlerimizden biri haline gelmiş durumda.

 Konuyla ilgili gerekli ihtiyacın doğduğunu tespit eden Zeytinburnu Belediyesi, ilçede yer alan Merkezefendi Parkı içerisinde geniş aileleri ağırlayabilecek, yemekhanesi, salonu ve avlusuyla son derece modern bir mimariye sahip olan tam donanımlı taziye evini faaliyete geçirdi. Buna göre merhum veya merhume yakınları, belediyeden yardım talep ettikten sonra Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın bizzat konuya müdahil olduğu taziye evinde ağırlanıyor.Cenaze sonrasında vefat edenlerin yakınlarına araç tahsis eden belediye, tüm bunların yanı sıra taziye dileğinde bulunmak için gelen vatandaşlara etli pilav, helva ve ayran ikram ediyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Aydın, “Dinimiz, hayatın en büyük hakikati olan ölümle karşılaşmış ailelere karşı yükümlülüklerimiz olduğunu belirtmiştir. Samimiyet ve paylaşım üzerine kurulan taziye evimiz, örnek bir uygulamadır. İnsanlara, zor günlerinde bir nebze olsun yardım etmek istiyoruz. Taziye evleri ile vatandaşlarımız, bir araya gelecek, acılarını paylaşacak, temiz ve hijyenik bir ortamda taziye ziyaretlerini kabul edeceklerdir." dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.