SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnulu Okçu Dünya Üçüncüsü

KÜLTÜR 19.08.2011 - 17:08, Güncelleme: 19.08.2011 - 17:08
 

Zeytinburnulu Okçu Dünya Üçüncüsü

Engelli sporcumuz Zeytinburnu’nun okçulukta gururu oldu. Abdullah Şener , İtalya’daki Dünya Paralimpik Okçuluk şampiyonası’nda üçüncü oldu.

İTALYADA’DA ATTI LONDRA’DA VURDU 1989 yılında askerliğini yaptıktan sonra erişkin yaşta ortaya çıkan, halk arasında cam kemik diye tabir edilen hastalık sayesinde engelli olan milli okçu Abdullah Şener, italya’daki Dünya Paralimpik Okçuluk şampiyonası’nda bireysel olarak dünya üçüncüsü olup bronz madalya kazanmıştır. 2012 Londra Paralimpik Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan milli okçu Dünya Şampiyonasının çok büyük bir organizasyon olduğunu böyle büyük organizasyondan madalya ile dönmek beni gururlandırdı, aynı zamanda Londra Paralimpik olyunlarına katılmak için vize almakta beni hırslandırdı dedi. Milli Okçu, 2004 yılında başladığı okçuluk sporunda başarı grafiğini hızlı bir şekilde yükselterek yaşamındaki zorluklara inat başarılarıyla örnek bir yaşam sergiliyor. Sayısız Türkiye Şampiyonlukları kazanan Şener 2011 Haziran ayında yapılan İngiltere deki Avrupa Okçuluk Turnuvasında da bronz madalya alarak üçüncü olmutur. Yaşantısını anlatan Şener ,yoğun tempoya rağmen İstanbul Ünivesitesi beden eğitimi yüksek okulundaki eğitimine de devam etmekte .Başta federasyonun , milli takım hocalarının ve Zeytinburnu’ndaki binbir zorluklarla kurdukları Fatihan Spor kulübü ve fedakar başkanı sayesinde çalışmalarını sürdürüyor. Hedefinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında altın madalya alarak Türkiye’yi aynı zamanda İstanbul ‘umuzu en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyleyen Şener başta Zeytinburnu belediyesi olmak üzere sayın valimizin, ilçe kaymakamının ve gençlik spor il müdürlüğünün desteklerini beklediğini belirtti. Okçuluk sporunda 6 yılını geride bırakan milli okçumuz , kazandığı dünya üçüncülüğünden ve 2012 Londra Olimpiyat vizesi alan bir sporcu olmasına rağmen gerek,Spor Genel Müdürlüğü’nden gerekse İstanbul İlimizi temsil eden mülki amirlerimizden hiçbir yetkilinin kendisini tebrik etmemesinden duyduğu üzüntüyüde dile getirdi. İstanbul’un Dünya Spor başkenti adayı bir il olmasına rağmen başarılı engelli sporculara gereken önemin verilmediğini dile getirdi. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL
Engelli sporcumuz Zeytinburnu’nun okçulukta gururu oldu. Abdullah Şener , İtalya’daki Dünya Paralimpik Okçuluk şampiyonası’nda üçüncü oldu.
İTALYADA’DA ATTI LONDRA’DA VURDU

1989 yılında askerliğini yaptıktan sonra erişkin yaşta ortaya çıkan, halk arasında cam kemik diye tabir edilen hastalık sayesinde engelli olan milli okçu Abdullah Şener, italya’daki Dünya Paralimpik Okçuluk şampiyonası’nda bireysel olarak dünya üçüncüsü olup bronz madalya kazanmıştır. 2012 Londra Paralimpik Olimpiyat Oyunlarına katılmaya hak kazanan milli okçu Dünya Şampiyonasının çok büyük bir organizasyon olduğunu böyle büyük organizasyondan madalya ile dönmek beni gururlandırdı, aynı zamanda Londra Paralimpik olyunlarına katılmak için vize almakta beni hırslandırdı dedi.

Milli Okçu, 2004 yılında başladığı okçuluk sporunda başarı grafiğini hızlı bir şekilde yükselterek yaşamındaki zorluklara inat başarılarıyla örnek bir yaşam sergiliyor. Sayısız Türkiye Şampiyonlukları kazanan Şener 2011 Haziran ayında yapılan İngiltere deki Avrupa Okçuluk Turnuvasında da bronz madalya alarak üçüncü olmutur.

Yaşantısını anlatan Şener ,yoğun tempoya rağmen İstanbul Ünivesitesi beden eğitimi yüksek okulundaki eğitimine de devam etmekte .Başta federasyonun , milli takım hocalarının ve Zeytinburnu’ndaki binbir zorluklarla kurdukları Fatihan Spor kulübü ve fedakar başkanı sayesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Hedefinin 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında altın madalya alarak Türkiye’yi aynı zamanda İstanbul ‘umuzu en iyi şekilde temsil etmek olduğunu söyleyen Şener başta Zeytinburnu belediyesi olmak üzere sayın valimizin, ilçe kaymakamının ve gençlik spor il müdürlüğünün desteklerini beklediğini belirtti. Okçuluk sporunda 6 yılını geride bırakan milli okçumuz , kazandığı dünya üçüncülüğünden ve 2012 Londra Olimpiyat vizesi alan bir sporcu olmasına rağmen gerek,Spor Genel Müdürlüğü’nden gerekse İstanbul İlimizi temsil eden mülki amirlerimizden hiçbir yetkilinin kendisini tebrik etmemesinden duyduğu üzüntüyüde dile getirdi. İstanbul’un Dünya Spor başkenti adayı bir il olmasına rağmen başarılı engelli sporculara gereken önemin verilmediğini dile getirdi. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.