SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Sporun Geri Dönüşü

13.01.2015 - 10:24, Güncelleme: 13.01.2015 - 10:24
 

Zeytinburnu Sporun Geri Dönüşü

Altan AKDİL, Yerel Futbol sitesindeki köşesinde Zeytinburnu Spor'un Şampiyonluğunu kaleme aldı.

Bundan 30 yıl evvel Kemal Ulusu Federasyon Başkanı ben ise Mecidiyeköy’de idareciydim. Biz amatör ligde şampiyon olurken Zeytinburnuspor 1.amatörden 2.amatöre düşmüştü o sene federasyon sahası ve tesisi olan takımları profesyonel lige alırken Zeytinburnu’da bundan faydalanmıştı. O seneden sonra Zeytinburnu her yıl başarıdan başarıya koşup Türkiye Süper Ligine kadar yükselmişti. Alt yapıları muhteşemdi. Arif Erdem ve Emre Belezoğlu gibi birçok genci Türk futboluna kazandırdı. Hatta Beşiktaş malzemecisi Süreyya ve Ben İnönü Stadında maç seyrederken elimde radyo Karabük-Zeytinburnu maçını dinliyoruz. Zeytinburnu son dakikada attığı ve ligde kaldığı golü duyduğumuz zaman sevincimizden elimizdeki radyoyu attık. Beşiktaş tribünü Zeytinburnu diye yeri göğü inletti. Ben ve Süreyya Gordon Milne’den büyük fırça yedik.Zeytinburnu o sene ligde kaldı fakat bu seneden sonra Zeytinburnu düşüşe geçti, eski idareciler,takım adeta yok oldu. 2007’den sonra zor günler başladı. Bu zor günlerde hep Ünal Tombulel takıma sahip çıktı. Başkan bu yolda  hasta oldu ama  yuvayı terk etmedi çok zor günler geçirdi bu zor günlerde Ünal Başkan’ın yanında kız kardeşi Serap Tombulel ve kulübün herşeyi Yalçın Ulutürk vardı. İyi günde kötü günde Ünal Tombulel’le yalnız bırakmadılar geçtiğimiz yıl şampiyon olucakken TFF ve Tahkim kurulu büyük bir hata yaparak bir üst lige cıkamadılar. çok uğraştılar ama maalesef güçlü olan kazandı. Gariban sınıfta kaldı, sabrettiler davadan vazgeçmediler Serap Tombulel ve Yalçın Ulutürk önderliğinde iyi bir takım kurdular. Grubunda çok güçlü takımlar vardı ama inanarak şampiyon oldular Sayın Ünal Tombulel, Serap Tombulel takımın her şeyi Yalçın Ulutürk Allah size uzun ve saatli yaşan temelli etsin. Bu sevinç sizin hakkınız doya doya yaşayın ayrıca hocam Muzaffer Aydın ve futbolcu kardeşlerimi ayrı ayrı kutlarken bir sözüm Zeytinburnu halkına olacak, böyle köklü bir klübe sahipsiniz takımınıza sahip çıkın. ALTAN AKDİL-YEREL FUTBOL
Altan AKDİL, Yerel Futbol sitesindeki köşesinde Zeytinburnu Spor'un Şampiyonluğunu kaleme aldı.

Bundan 30 yıl evvel Kemal Ulusu Federasyon Başkanı ben ise Mecidiyeköy’de idareciydim. Biz amatör ligde şampiyon olurken Zeytinburnuspor 1.amatörden 2.amatöre düşmüştü o sene federasyon sahası ve tesisi olan takımları profesyonel lige alırken Zeytinburnu’da bundan faydalanmıştı. O seneden sonra Zeytinburnu her yıl başarıdan başarıya koşup Türkiye Süper Ligine kadar yükselmişti. Alt yapıları muhteşemdi. Arif Erdem ve Emre Belezoğlu gibi birçok genci Türk futboluna kazandırdı.

Hatta Beşiktaş malzemecisi Süreyya ve Ben İnönü Stadında maç seyrederken elimde radyo Karabük-Zeytinburnu maçını dinliyoruz. Zeytinburnu son dakikada attığı ve ligde kaldığı golü duyduğumuz zaman sevincimizden elimizdeki radyoyu attık. Beşiktaş tribünü Zeytinburnu diye yeri göğü inletti. Ben ve Süreyya Gordon Milne’den büyük fırça yedik.Zeytinburnu o sene ligde kaldı fakat bu seneden sonra Zeytinburnu düşüşe geçti, eski idareciler,takım adeta yok oldu. 2007’den sonra zor günler başladı. Bu zor günlerde hep Ünal Tombulel takıma sahip çıktı.

Başkan bu yolda  hasta oldu ama  yuvayı terk etmedi çok zor günler geçirdi bu zor günlerde Ünal Başkan’ın yanında kız kardeşi Serap Tombulel ve kulübün herşeyi Yalçın Ulutürk vardı. İyi günde kötü günde Ünal Tombulel’le yalnız bırakmadılar geçtiğimiz yıl şampiyon olucakken TFF ve Tahkim kurulu büyük bir hata yaparak bir üst lige cıkamadılar. çok uğraştılar ama maalesef güçlü olan kazandı. Gariban sınıfta kaldı, sabrettiler davadan vazgeçmediler Serap Tombulel ve Yalçın Ulutürk önderliğinde iyi bir takım kurdular.

Grubunda çok güçlü takımlar vardı ama inanarak şampiyon oldular Sayın Ünal Tombulel, Serap Tombulel takımın her şeyi Yalçın Ulutürk Allah size uzun ve saatli yaşan temelli etsin. Bu sevinç sizin hakkınız doya doya yaşayın ayrıca hocam Muzaffer Aydın ve futbolcu kardeşlerimi ayrı ayrı kutlarken bir sözüm Zeytinburnu halkına olacak, böyle köklü bir klübe sahipsiniz takımınıza sahip çıkın.

ALTAN AKDİL-YEREL FUTBOL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.