SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı

KÜLTÜR 23.01.2020 - 18:10, Güncelleme: 23.01.2020 - 18:10
 

Zeytinburnu Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul’un Zeytinburnu İlçesi Beştelsiz Mahallesi’nde yapılacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

23 Ocak 2020, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında millet bahçesine ait sosyal donatılar da yer alıyor. Vatandaşların kolayca ulaşabileceği Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde gezinti ve yürüyüş yolları, çim alanları yer alacak. İstanbullu vatandaşları daha çok yeşille buluşturacak millet bahçesi projesi ile şehrin merkezinde yeşil alanlar, tema bahçeleri, bitki, peyzaj, şelale ve süs havuzlarıyla Zeytinburnu’na yeni bir soluk getirecek. Yeşili ve sosyal donatılarıyla her yaştan vatandaşın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek Zeytinburnu Millet Bahçesi doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy müjdeyi Twitter hesabından vatandaşlarla paylaştı. Arısoy, TOKİ'nin "İstanbullu vatandaşlarımızı daha çok yeşille buluşturacak, tema bahçeleri ve sosyal donatılarıyla her yaştan vatandaşımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek “Zeytinburnu Millet Bahçesi” ihalesi bugün yapıldı." mesajının altında şu ifadelere yer verdi: Zeytinburnu için kurduğumuz hayallere adım adım yaklaşıyoruz. Beştelsiz Millet Bahçemizin ihalesi bugün TOKİ tarafından yapıldı. İlçemize, hemşerilerimize hayırlı olsun.’ dedi 94 BİN METREKARELİK DEV YEŞİL ALAN Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde yer alan askeri lojmanların yerinde inşa edilecek olan Zeytinburnu Millet Bahçesi sahip olduğu 94 bin metrekarelik yüz ölçümüyle İstanbul’un da en büyük 2. millet bahçesi olacak. Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi’yle birlikte Zeytinburnu, 94 bin metrekarelik dev bir yeşil alana kavuşmuş olacak. İstanbul'un yeni Millet Bahçesi’nde; 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, 1.800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin bir örneği sayılan şifalı bitkiler bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile birlikte birçok kültürel ve sosyal aktivitenin yapılabileceği alanlar yer alacak.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul’un Zeytinburnu İlçesi Beştelsiz Mahallesi’nde yapılacak millet bahçesinin ihalesi gerçekleştirildi.

23 Ocak 2020, Perşembe günü gerçekleştirilen ihale kapsamında millet bahçesine ait sosyal donatılar da yer alıyor. Vatandaşların kolayca ulaşabileceği Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde gezinti ve yürüyüş yolları, çim alanları yer alacak. İstanbullu vatandaşları daha çok yeşille buluşturacak millet bahçesi projesi ile şehrin merkezinde yeşil alanlar, tema bahçeleri, bitki, peyzaj, şelale ve süs havuzlarıyla Zeytinburnu’na yeni bir soluk getirecek. Yeşili ve sosyal donatılarıyla her yaştan vatandaşın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek Zeytinburnu Millet Bahçesi doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy müjdeyi Twitter hesabından vatandaşlarla paylaştı. Arısoy, TOKİ'nin "İstanbullu vatandaşlarımızı daha çok yeşille buluşturacak, tema bahçeleri ve sosyal donatılarıyla her yaştan vatandaşımızın sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek “Zeytinburnu Millet Bahçesi” ihalesi bugün yapıldı." mesajının altında şu ifadelere yer verdi: Zeytinburnu için kurduğumuz hayallere adım adım yaklaşıyoruz. Beştelsiz Millet Bahçemizin ihalesi bugün TOKİ tarafından yapıldı. İlçemize, hemşerilerimize hayırlı olsun.’ dedi

94 BİN METREKARELİK DEV YEŞİL ALAN

Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi’nde yer alan askeri lojmanların yerinde inşa edilecek olan Zeytinburnu Millet Bahçesi sahip olduğu 94 bin metrekarelik yüz ölçümüyle İstanbul’un da en büyük 2. millet bahçesi olacak. Zeytinburnu Beştelsiz Millet Bahçesi’yle birlikte Zeytinburnu, 94 bin metrekarelik dev bir yeşil alana kavuşmuş olacak. İstanbul'un yeni Millet Bahçesi’nde; 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları, 420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, 1.800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nin bir örneği sayılan şifalı bitkiler bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile birlikte birçok kültürel ve sosyal aktivitenin yapılabileceği alanlar yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.