SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin ihalesi 5 Eylül'de

KÜLTÜR 29.08.2018 - 00:06, Güncelleme: 29.08.2018 - 00:06
 

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nin ihalesi 5 Eylül'de

İstanbul'da yapılması planlanan ilk Millet Bahçesi olma özelliğ taşıyacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi, 5 Eylülde ihaleye çıkacak. 128 bin metrekarelik askeri alanın Zeytinburnu belediyesi ve TOKİ'ye devredilmesinin ardından 94 bin metrekarelik alana yapılacak olan Millet Bahçesi için son hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye'nin en özgün sosyal donatı alanlarından biri olacak olan proje, ihale gerçekleştikten sonra 120 gün içerisinde Millet Bahçesine dönüştürülecek İstanbul'un en özgün yeşil alanları arasında yer alacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi'yle birlikte İstanbul ve özelde Zeytinburnu, 94 bin metrekarelik dev bir yeşil alana kavuşacak. Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi gibi sadece Zeytinburnu'na değil çevre ilçelere de İstanbul'un en özgün yeşil alanlarından birini sunmayı amaçlayan Millet Bahçesi'ne, İstanbul ve Zeytinburnu'nun her noktasından rahatlıkla ulaşılabilecek. Zeytinburnu Millet Bahçesi'nde; 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları,420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, bin 800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak
İstanbul'da yapılması planlanan ilk Millet Bahçesi olma özelliğ taşıyacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi, 5 Eylülde ihaleye çıkacak. 128 bin metrekarelik askeri alanın Zeytinburnu belediyesi ve TOKİ'ye devredilmesinin ardından 94 bin metrekarelik alana yapılacak olan Millet Bahçesi için son hazırlıklar tamamlandı.

Türkiye'nin en özgün sosyal donatı alanlarından biri olacak olan proje, ihale gerçekleştikten sonra 120 gün içerisinde Millet Bahçesine dönüştürülecek

İstanbul'un en özgün yeşil alanları arasında yer alacak olan Zeytinburnu Millet Bahçesi'yle birlikte İstanbul ve özelde Zeytinburnu, 94 bin metrekarelik dev bir yeşil alana kavuşacak.

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi gibi sadece Zeytinburnu'na değil çevre ilçelere de İstanbul'un en özgün yeşil alanlarından birini sunmayı amaçlayan Millet Bahçesi'ne, İstanbul ve Zeytinburnu'nun her noktasından rahatlıkla ulaşılabilecek.

Zeytinburnu Millet Bahçesi'nde; 3 bin 500 metrekarelik biyolojik gölet, renkli bitki deresi, spor sahaları,420 metrekarelik 6 adet egzersiz (Fitness) istasyonu, bin 800 metrekarelik çeşitli yaş gruplarına uygun 3 adet çocuk oyun alanı, 3 metre genişliğinde 2 kilometrelik koşu parkuru, 2 metre genişliğinde 3 kilometrelik bisiklet yolu, 4 metre genişliğinde 2 bin 800 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, piknik alanı, toplam 33 metre genişliğinde çim tepeleri, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan, 4D Sinevizyon Merkezi, 700 çeşit bitki türünün koruma altına alındığı Tıbbi Bitkiler Bahçesi'nin örneği sayılan Şifalı Bitkiler Bahçesi, kaya bahçeleri, süs havuzları, dinlenme ve oturma alanları, açık teraslı büfe, cami, duş alma alanı, bay, bayan ve engelli lavaboları ile kültürel ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği birçok alanlar yer alacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.