SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk kazma Eylülde

KÜLTÜR 16.08.2018 - 14:10, Güncelleme: 16.08.2018 - 14:10
 

Zeytinburnu Millet Bahçesi için ilk kazma Eylülde

Betonlaşan yaşamın ortasında bir vaha olacağı hayal edilen ve üzerinde 4 yıldır çalışılan "Millet Bahçesi" nihayet start alıyor. Zeytinburnu'nun merkezine, yaklaşık yarı yarıya küçültülmüş olarak kurulacak olan "Millet Bahçesi"nin ihalesi, 5 Eylül 2018'de yapılacak.

Zeytinburnu Belediyesi, "Millet Bahçesi" adını verdiği parkın ihale duyurusunu yaptı. Ancak ihale şartnamesinde, daha önceki duyurularda 94 bin metrekare olacağı belirtilen park düzenleme alanı 56 bin metrekare olarak yer aldı. Söz konusu 128 bin metrekarelik askeri lojman alanı, yapılan anlaşmalar gereği TOKİ ve Zeytinburnu Belediyesi'ne devredilmişti. "Millet Bahçesi"nin, ihalenin ardından yapılacak yer tesliminden sonra 120 gün içinde tamamlanması planlanıyor.  SULTANAHMET MEYDANI BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR VAHA Zeytinburnu'na yapılacak "Millet Bahçesi" parkının büyüklüğü Sultanahmet Meydanı'na yakın olacak. İstanbul'un özgün yeşil alanlarından biri olacağı iddia edilen parkta 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet de bulunacak. Renkli bitki deresi, spor sahaları, fitness alanları, 3 çocuk oyun alanı, 2 kilometre uzunluğunda koşu parkuru, 3 kilometrelik bisiklet yolunun yanı sıra, 2.8 kilometrelik yürüyüş yolu da yer alacak. Parkta ayrıca piknik alanı, çim tepeleri, sinevizyon merkezi, kaya bahçeleri, süs havuzları bulunacak. Yapılan açıklamalara göre Millet Bahçesi'nde açık teraslı büfe, dinlenme ve oturma alanları, 700 çeşit bitki türünden oluşan şifalı bitki bahçesi, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan da yer alacak.
Betonlaşan yaşamın ortasında bir vaha olacağı hayal edilen ve üzerinde 4 yıldır çalışılan "Millet Bahçesi" nihayet start alıyor. Zeytinburnu'nun merkezine, yaklaşık yarı yarıya küçültülmüş olarak kurulacak olan "Millet Bahçesi"nin ihalesi, 5 Eylül 2018'de yapılacak.

Zeytinburnu Belediyesi, "Millet Bahçesi" adını verdiği parkın ihale duyurusunu yaptı. Ancak ihale şartnamesinde, daha önceki duyurularda 94 bin metrekare olacağı belirtilen park düzenleme alanı 56 bin metrekare olarak yer aldı. Söz konusu 128 bin metrekarelik askeri lojman alanı, yapılan anlaşmalar gereği TOKİ ve Zeytinburnu Belediyesi'ne devredilmişti. "Millet Bahçesi"nin, ihalenin ardından yapılacak yer tesliminden sonra 120 gün içinde tamamlanması planlanıyor. 

SULTANAHMET MEYDANI BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR VAHA

Zeytinburnu'na yapılacak "Millet Bahçesi" parkının büyüklüğü Sultanahmet Meydanı'na yakın olacak. İstanbul'un özgün yeşil alanlarından biri olacağı iddia edilen parkta 3 bin 500 metrekare büyüklüğünde biyolojik gölet de bulunacak. Renkli bitki deresi, spor sahaları, fitness alanları, 3 çocuk oyun alanı, 2 kilometre uzunluğunda koşu parkuru, 3 kilometrelik bisiklet yolunun yanı sıra, 2.8 kilometrelik yürüyüş yolu da yer alacak. Parkta ayrıca piknik alanı, çim tepeleri, sinevizyon merkezi, kaya bahçeleri, süs havuzları bulunacak. Yapılan açıklamalara göre Millet Bahçesi'nde açık teraslı büfe, dinlenme ve oturma alanları, 700 çeşit bitki türünden oluşan şifalı bitki bahçesi, 35 bin 300 metrekarelik yeşil alan da yer alacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.