SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Meclisinde 'İBB Zeytinburnu yatırımlarını niçin iptal etti' tartışması

GÜNDEM 08.10.2020 - 22:10, Güncelleme: 08.10.2020 - 22:10
 

Zeytinburnu Meclisinde 'İBB Zeytinburnu yatırımlarını niçin iptal etti' tartışması

Zeytinburnu Belediyesi 8. Seçim Dönemi 2.Seçim Yılı Ekim Ayı 2. toplantısı Belediye Meclis salonunda yoğun gündemle yapıldı.

Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılan bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunarak oylanarak kabul edilmesi ile başladı. Gündeme geçilmeden önce CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Üsküdar, Beste Dede, İsmail Terzi, Düzgün Kaya gündem dışı söz alırlarken daha sonra görüşmeye açılan Gündem Maddeleri üzerine de Süleyman Uluocak ve Hasan Ali Hayıroğlu söz alarak düşünce ve eleştirilerini meclis ile paylaşma imkanı buldular. Gündemde yer alan ve daha önce Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren Batı Trakya Spor Kulübüne tahsis edilen Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi 2326 Ada, 49 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde kapalı otopark ve spor tesisleri yapılmak üzere 29 yıl süre ile üst hakkı tesis edilmesi ve üst hakkı bedeli karşılığı işletilmesine yönelik 2886 sayılı Devlet İhale ihaleye çıkarılması hakkında Kanununa göre Hukuk-İmar- Eğitim Gençlik ve Spor Komisyon Raporunun Üyesi Asım Güven, Hüseyin Üsküdar ve İsmail Terzi söz aldılar. Gündemin 1.Maddesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KİPTAŞ ve Zeytinburnu Belediyesi arasında ek sulh Protokolünün onaylanması konusunda da CHP Zeytinburnu Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar ve CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi İsmail Terzi söz aldılar.   AK Parti Grup sözcüsünün söz konusu yer ile ilgili olarak daha önce AK Parti döneminde İBB tarafından ihaleye çıkarılmasına rağmen 23 Haziran 2019 Yerel Seçimlerinde İBB başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu tarafından iptal edilmesine yönelik eleştirilere CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri İsmail Terzi ve Süleyman Uluocak söz alarak “ 23 Haziran 2019 yerel seçimlerine aylar kala İBB tarafından adeta bir ihale fırtınası başlatıldığı “ Ekrem İmamoğlu’nun ise göreve başlamasının hemen ardından çoğunun ödeneği bulunmayan bu tür ihalelerin tamamının durdurulduğu dile getirildiler ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-TAYLAN DEMİRELLİ
Zeytinburnu Belediyesi 8. Seçim Dönemi 2.Seçim Yılı Ekim Ayı 2. toplantısı Belediye Meclis salonunda yoğun gündemle yapıldı.

Meclis Toplantısı Pazartesi günü yapılan bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunarak oylanarak kabul edilmesi ile başladı. Gündeme geçilmeden önce CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Üsküdar, Beste Dede, İsmail Terzi, Düzgün Kaya gündem dışı söz alırlarken daha sonra görüşmeye açılan Gündem Maddeleri üzerine de Süleyman Uluocak ve Hasan Ali Hayıroğlu söz alarak düşünce ve eleştirilerini meclis ile paylaşma imkanı buldular.

Gündemde yer alan ve daha önce Zeytinburnu Belediyesi tarafından ilçede faaliyet gösteren Batı Trakya Spor Kulübüne tahsis edilen Zeytinburnu Beştelsiz Mahallesi 2326 Ada, 49 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde kapalı otopark ve spor tesisleri yapılmak üzere 29 yıl süre ile üst hakkı tesis edilmesi ve üst hakkı bedeli karşılığı işletilmesine yönelik 2886 sayılı Devlet İhale ihaleye çıkarılması hakkında Kanununa göre Hukuk-İmar- Eğitim Gençlik ve Spor Komisyon Raporunun Üyesi Asım Güven, Hüseyin Üsküdar ve İsmail Terzi söz aldılar.
Gündemin 1.Maddesi olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KİPTAŞ ve Zeytinburnu Belediyesi arasında ek sulh Protokolünün onaylanması konusunda da CHP Zeytinburnu Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar ve CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi İsmail Terzi söz aldılar.
 
AK Parti Grup sözcüsünün söz konusu yer ile ilgili olarak daha önce AK Parti döneminde İBB tarafından ihaleye çıkarılmasına rağmen 23 Haziran 2019 Yerel Seçimlerinde İBB başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu tarafından iptal edilmesine yönelik eleştirilere CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyeleri İsmail Terzi ve Süleyman Uluocak söz alarak “ 23 Haziran 2019 yerel seçimlerine aylar kala İBB tarafından adeta bir ihale fırtınası başlatıldığı “ Ekrem İmamoğlu’nun ise göreve başlamasının hemen ardından çoğunun ödeneği bulunmayan bu tür ihalelerin tamamının durdurulduğu dile getirildiler

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-TAYLAN DEMİRELLİ
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.