SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Mahalle İftarında Buluşuyor

KÜLTÜR 22.06.2015 - 21:44, Güncelleme: 22.06.2015 - 21:44
 

Zeytinburnu Mahalle İftarında Buluşuyor

Ramazan ayı boyunca 5 meydan, 12 mahalle ve 13 farklı sokakla iftar verecek olan Zeytinburnu Belediyesi, ilk mahalle iftarını bu akşam Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’nde düzenleyecek.

Hayırsever iş adamlarının bağışlarıyla yaklaşık 2 bin vatandaşı iftar sofrasında buluşturacak olan belediye, sulu yemekten çorbaya, hurmadan tatlıya kadar vatandaşlara sunacağı ziyafet programının hazırlıklarını en ince ayrıntısına kadar tamamlamış durumda. Birden çok yemeğin yer alacağı iftar davetinde birbirinden değerli konuklar eşsiz ilahileriyle ve iftar dualarıyla iftara renk katan isimler arasında yer alacak. Yaklaşık 2 bin kişinin aynı masada buluşacağı iftar daveti, bu akşam saat 20.49’da Merkezefendi Mahallesi’nde düzenlenecek. TERAVİH SONRASI 300 LİTRELİK LİMONATA İKRAMI İftar yemeğinin ardından Teravih Namazı’nı kılacak olan vatandaşları, okunacak olan Kur’an Tilavet’inden sonra Zeytinburnu’nda Ramazan ayının vazgeçilmezi olan 300 litrelik soğuk limonata ikramı bekleyecek.5 Meydan, 12 mahalle ve 13 farklı sokakla 30 gün boyunca yaklaşık 50 bin vatandaşın iftarını bir arada açacağı Ramazan programları, her gün birbirinden farklı sahur sohbetleri, tasavvuf konserleri ve Kur’an ziyafetiyle devam edecek. AŞEVİNDEN ÜÇ BİN KİŞİLİK ÇORBA İKRAMI Haftanın yedi günü 4 çeşit yemek dağıtan Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Tesisleri, Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşların vazgeçilmez adresi haline geldi. Gerçekleştirdiği hizmetle her gün binlerce kişiye yemek dağıtan ayrıca yardıma muhtaç 130 ailenin yemeğini kapısına kadar götüren Aşevi Tesisleri, Ramazan ayı boyunca her cumartesi günü Zeytinburnu Meydanı’nda 3 bin kişiye çorba ikramında bulunuyor.  Cumartesi günleri iftarı kaçıran vatandaşların imdadına yetişen aşevi, 3 bin kişilik çorba ikramının yanı sıra Ramazan ayı boyunca her gün Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’de binlerce kişiye dağıtılan günlük 300 litrelik limonatanın da yapımını gerçekleştiriyor. 17 kişilik kadrosuyla Ramazan’da kapasitesini artıran aşevi tesisleri, kapısını çalan hiçbir vatandaşı geri çevirmiyor. Her gıda türü için ayrı bir soğuk hava deposunun bulunduğu tesislerde taze etler, sebze, meyve ve kuru gıdalar ayrı depolarda muhafaza ediliyor. Tesislerdeki görevli personelin, ürünlerin üretim tarihinden son kullanma tarihine kadar birçok detaya de son derece hassasiyetle yaklaştığı tesislerde yemekler, günlük olarak analiz ediliyor. Aşevi, tüm bu hizmetlerin yanı sıra yakınlarını kaybeden taziye evlerine; etli pilav, helva ve ayran servisi sağlayarak, taziye evine de destekte bulunmayı ihmal etmiyor. “HAYIRSEVER İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM.” Vatandaşlarla birlikte aynı sofrada iftar yapmanın mutluluğunu belirten Murat Aydın, tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Konuşması sırasında Ramazan ayındaki paylaşma konusuna değinen Başkan Aydın, “Zeytinburnulu hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Zeytinburnu Belediyesi olarak organizasyonu biz yapıyoruz. Ama iftar sofrasındaki ikramları onlar sunuyor. Allah, onlara bol kazançlar nasip etsin.”dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Ramazan ayı boyunca 5 meydan, 12 mahalle ve 13 farklı sokakla iftar verecek olan Zeytinburnu Belediyesi, ilk mahalle iftarını bu akşam Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’nde düzenleyecek.

Hayırsever iş adamlarının bağışlarıyla yaklaşık 2 bin vatandaşı iftar sofrasında buluşturacak olan belediye, sulu yemekten çorbaya, hurmadan tatlıya kadar vatandaşlara sunacağı ziyafet programının hazırlıklarını en ince ayrıntısına kadar tamamlamış durumda. Birden çok yemeğin yer alacağı iftar davetinde birbirinden değerli konuklar eşsiz ilahileriyle ve iftar dualarıyla iftara renk katan isimler arasında yer alacak. Yaklaşık 2 bin kişinin aynı masada buluşacağı iftar daveti, bu akşam saat 20.49’da Merkezefendi Mahallesi’nde düzenlenecek.

TERAVİH SONRASI 300 LİTRELİK LİMONATA İKRAMI

İftar yemeğinin ardından Teravih Namazı’nı kılacak olan vatandaşları, okunacak olan Kur’an Tilavet’inden sonra Zeytinburnu’nda Ramazan ayının vazgeçilmezi olan 300 litrelik soğuk limonata ikramı bekleyecek.5 Meydan, 12 mahalle ve 13 farklı sokakla 30 gün boyunca yaklaşık 50 bin vatandaşın iftarını bir arada açacağı Ramazan programları, her gün birbirinden farklı sahur sohbetleri, tasavvuf konserleri ve Kur’an ziyafetiyle devam edecek.

AŞEVİNDEN ÜÇ BİN KİŞİLİK ÇORBA İKRAMI

Haftanın yedi günü 4 çeşit yemek dağıtan Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Tesisleri, Ramazan ayında yardıma muhtaç vatandaşların vazgeçilmez adresi haline geldi. Gerçekleştirdiği hizmetle her gün binlerce kişiye yemek dağıtan ayrıca yardıma muhtaç 130 ailenin yemeğini kapısına kadar götüren Aşevi Tesisleri, Ramazan ayı boyunca her cumartesi günü Zeytinburnu Meydanı’nda 3 bin kişiye çorba ikramında bulunuyor.  Cumartesi günleri iftarı kaçıran vatandaşların imdadına yetişen aşevi, 3 bin kişilik çorba ikramının yanı sıra Ramazan ayı boyunca her gün Seyitnizam ve Merkezefendi Camii’de binlerce kişiye dağıtılan günlük 300 litrelik limonatanın da yapımını gerçekleştiriyor. 17 kişilik kadrosuyla Ramazan’da kapasitesini artıran aşevi tesisleri, kapısını çalan hiçbir vatandaşı geri çevirmiyor. Her gıda türü için ayrı bir soğuk hava deposunun bulunduğu tesislerde taze etler, sebze, meyve ve kuru gıdalar ayrı depolarda muhafaza ediliyor. Tesislerdeki görevli personelin, ürünlerin üretim tarihinden son kullanma tarihine kadar birçok detaya de son derece hassasiyetle yaklaştığı tesislerde yemekler, günlük olarak analiz ediliyor. Aşevi, tüm bu hizmetlerin yanı sıra yakınlarını kaybeden taziye evlerine; etli pilav, helva ve ayran servisi sağlayarak, taziye evine de destekte bulunmayı ihmal etmiyor.

“HAYIRSEVER İŞ ADAMLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM.”

Vatandaşlarla birlikte aynı sofrada iftar yapmanın mutluluğunu belirten Murat Aydın, tüm İslam aleminin Ramazan ayını tebrik etti. Konuşması sırasında Ramazan ayındaki paylaşma konusuna değinen Başkan Aydın, “Zeytinburnulu hayırsever iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Zeytinburnu Belediyesi olarak organizasyonu biz yapıyoruz. Ama iftar sofrasındaki ikramları onlar sunuyor. Allah, onlara bol kazançlar nasip etsin.”dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.