SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi yenileniyor

KÜLTÜR 04.08.2017 - 22:36, Güncelleme: 04.08.2017 - 22:36
 

Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi yenileniyor

İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporuna göre depreme dayanaksız bir yapı olduğu için yıkım kararı alınan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi yerine, çocuklarımızın güvende olacağı yepyeni bir okul ve yurt inşa ediliyor.

17 Ağustos 1999 depreminden önce inşa edilen Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’nin, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan incelemeler sonucu fiziki ömrünü tamamlamış olduğu tespit edilmiştir. Deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmeyen, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 08.01.2014 tarihli ve Mİ-2014-4 numaralı proje raporuna göre de çürük ve depreme dayanaksız olan okulun derhal yıkılması gerekiyor. Zira çürük olan yapı, çocuklarımız ve çevre için büyük bir tehlike arz ediyor. Bu tehlikeden dolayı Zeytinburnu Belediyesi okulun acil olarak yenilenmesine karar verdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zeytinburnu Belediyesi, Oolası bir depremle ilgili gidermek için ve Muhtemel Marmara depreminde olası bir facianın önüne geçmek için, Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’ni yıkıp yerine, modern, güvenli ve sağlıklı bir okul ve yurt inşa ediyoruz. Mevcut kapasitesi %50 artırılarak hazırlanan ve onaylanan projemiz 21.704 m² inşaat alanına sahip olacak. 65 modern dersliği, konferans salonu, son teknolojiyle donatılmış laboratuvarları, yemekhanesi ve kütüphanesi olacak Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’ne ayrıca 120 kişi kapasiteli güvenli bir yurt inşa ediliyor. Böylece yarınlarımızın teminatı olan ve bizlere emanet edilen çocuklarımıza modern, depreme dayanıklı ve güvenli bir eğitim merkezi kazandıracağız dedi. Sosyal Medya üzerinden Okulun içindeki eşyalarla birlikte yıkıldığı iddilarına ise Başkan Yardımcısı Semih Demirci cevap verdi. Okul inşatına biran önce başlanması için yıkım ve hafriyat çalışmalarının acil yapılması gerekiyordu. Bundan dolayı ykıma başlandı. Okulllaın tailde olmasından dolayı okul içerisinde kalan tüm eşyalar Zeytinburnu beeldiyesi tarafından özel olarak paketenerek depoya kaldırıldı. Bunun ardından yıkım işlemi başlatıldı dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
İstanbul Teknik Üniversitesi’nin raporuna göre depreme dayanaksız bir yapı olduğu için yıkım kararı alınan Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi yerine, çocuklarımızın güvende olacağı yepyeni bir okul ve yurt inşa ediliyor.

17 Ağustos 1999 depreminden önce inşa edilen Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’nin, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan incelemeler sonucu fiziki ömrünü tamamlamış olduğu tespit edilmiştir. Deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmeyen, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin 08.01.2014 tarihli ve Mİ-2014-4 numaralı proje raporuna göre de çürük ve depreme dayanaksız olan okulun derhal yıkılması gerekiyor. Zira çürük olan yapı, çocuklarımız ve çevre için büyük bir tehlike arz ediyor. Bu tehlikeden dolayı Zeytinburnu Belediyesi okulun acil olarak yenilenmesine karar verdi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Zeytinburnu Belediyesi, Oolası bir depremle ilgili gidermek için ve Muhtemel Marmara depreminde olası bir facianın önüne geçmek için, Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’ni yıkıp yerine, modern, güvenli ve sağlıklı bir okul ve yurt inşa ediyoruz. Mevcut kapasitesi %50 artırılarak hazırlanan ve onaylanan projemiz 21.704 m² inşaat alanına sahip olacak. 65 modern dersliği, konferans salonu, son teknolojiyle donatılmış laboratuvarları, yemekhanesi ve kütüphanesi olacak Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi’ne ayrıca 120 kişi kapasiteli güvenli bir yurt inşa ediliyor. Böylece yarınlarımızın teminatı olan ve bizlere emanet edilen çocuklarımıza modern, depreme dayanıklı ve güvenli bir eğitim merkezi kazandıracağız dedi.

Sosyal Medya üzerinden Okulun içindeki eşyalarla birlikte yıkıldığı iddilarına ise Başkan Yardımcısı Semih Demirci cevap verdi. Okul inşatına biran önce başlanması için yıkım ve hafriyat çalışmalarının acil yapılması gerekiyordu. Bundan dolayı ykıma başlandı. Okulllaın tailde olmasından dolayı okul içerisinde kalan tüm eşyalar Zeytinburnu beeldiyesi tarafından özel olarak paketenerek depoya kaldırıldı. Bunun ardından yıkım işlemi başlatıldı dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.