SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu İlçe Müftülüğü iftar verdi

KÜLTÜR 11.07.2013 - 14:24, Güncelleme: 11.07.2013 - 14:24
 

Zeytinburnu İlçe Müftülüğü iftar verdi

Zeytinburnu İlçe Müftülüğü’nün öğretmen evinde verdiği iftarla ilçe protokolünü din görevlilerini aynı masada buluşturdu.

Oldukça sade bir iftar programında Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzetin Konuk misafirlerini kapıda karşıladı. Zeytinburnu kaymakamı Mustafa Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Topkan,Saadet partisi ilçe başkanı Kemal Hayırlıoğlu, Ak Parti belediye Meclis üyesi Hasan Sertçelik, CHP Zeytinburnu ilçe meclis üyesi Hasan Hüseyin Üsküdar ve CHP ilçe Başkan yardımcıları, İl Müftü yardımcısı Abdurrahman Binbir,Kubbeli camii dernek Başkanı Ali Çebi ,Odin sanayi sitesi başkanı Ahmet Akyel, Mahalle muhtarları adına Adem Yavuz birer konuşma yaptılar. Zeytinburnu Bağ Camii İmamı Baki Hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim ve Akşam Namazının ardından hep birlikte oruçlar açıldı. Zeytinburnu İlçe Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk yaptığı kosa konuşmada Ramazan Ayının önemini anlattı. İlçe Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk : "Ramazan oruç ayıdır. Melekler hep oruçludur. Demek ki oruç, insanı meleğe yaklaştıran bir güç var. Ramazan aynı zamanda Kuran ayıdır. Kuran bu ayda indirilmiştir ve Allah´ın insanlığa armağan ettiği, büyük bir medeniyetin ulu kitabıdır. Ramazan, namaz ayıdır. Teravih namazı bu aya ait bir ibadettir. Müminin miracı olan namaz, Ramazan ayında daha bir anlamlıdır. Oruçla namaz arasında büyük bir yakınlık vardır. Ramazan, iyilik ayıdır. İhtiyaç sahiplerine yardımlar bu ayda daha fazla yapılır. Ramazan, tövbe ayıdır. Kendinden uzaklaşan insanın kendine dönüşü, kendine gelişi, kendini buluşudur. Tövbe, kötülükten iyiliğe, şerden hayra, hatadan doğruya, günahtan sevaba, isyandan itaate, şeytandan Allah´a dönmek demektir." dedi. ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL HABER
Zeytinburnu İlçe Müftülüğü’nün öğretmen evinde verdiği iftarla ilçe protokolünü din görevlilerini aynı masada buluşturdu.

Oldukça sade bir iftar programında Zeytinburnu Müftüsü Yusuf İzzetin Konuk misafirlerini kapıda karşıladı. Zeytinburnu kaymakamı Mustafa Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Hayırlıoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yaşar Topkan,Saadet partisi ilçe başkanı Kemal Hayırlıoğlu, Ak Parti belediye Meclis üyesi Hasan Sertçelik, CHP Zeytinburnu ilçe meclis üyesi Hasan Hüseyin Üsküdar ve CHP ilçe Başkan yardımcıları, İl Müftü yardımcısı Abdurrahman Binbir,Kubbeli camii dernek Başkanı Ali Çebi ,Odin sanayi sitesi başkanı Ahmet Akyel, Mahalle muhtarları adına Adem Yavuz birer konuşma yaptılar.

Zeytinburnu Bağ Camii İmamı Baki Hocanın okuduğu Kuran-ı Kerim ve Akşam Namazının ardından hep birlikte oruçlar açıldı. Zeytinburnu İlçe Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk yaptığı kosa konuşmada Ramazan Ayının önemini anlattı. İlçe Müftüsü Yusuf İzzettin Konuk : "Ramazan oruç ayıdır. Melekler hep oruçludur. Demek ki oruç, insanı meleğe yaklaştıran bir güç var. Ramazan aynı zamanda Kuran ayıdır. Kuran bu ayda indirilmiştir ve Allah´ın insanlığa armağan ettiği, büyük bir medeniyetin ulu kitabıdır. Ramazan, namaz ayıdır.

Teravih namazı bu aya ait bir ibadettir. Müminin miracı olan namaz, Ramazan ayında daha bir anlamlıdır. Oruçla namaz arasında büyük bir yakınlık vardır. Ramazan, iyilik ayıdır. İhtiyaç sahiplerine yardımlar bu ayda daha fazla yapılır. Ramazan, tövbe ayıdır. Kendinden uzaklaşan insanın kendine dönüşü, kendine gelişi, kendini buluşudur. Tövbe, kötülükten iyiliğe, şerden hayra, hatadan doğruya, günahtan sevaba, isyandan itaate, şeytandan Allah´a dönmek demektir." dedi.

ZEYTİNBURNUHABER.ORG-ÖZEL HABER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.