SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesinde doğal gaz patlaması!

GÜNDEM 27.01.2023 - 22:07, Güncelleme: 29.01.2023 - 10:57
 

Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesinde doğal gaz patlaması!

Olay, saat 21.00 sıralarında Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Çayır Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, yol altından geçen doğalgaz hattında oluşan hasar nedeniyle doğalgaz sızıntısı meydana geldi.

Zeytinburnu’nda doğalgaz borusu patladı. Gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmazken yol çöktü, 4 araç da yandı. Gaz sızıntısıyla temas eden kıvılcım patlamaya neden oldu. Patlama sonrası yükselen alevler yol kenarında park halinde bulunan 4 araca sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, İGDAŞ ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında yolda çökme oluştu. İKİ BİNA TAHLİYE EDİLDİ Yükselen alevler nedeniyle iki bina tedbir amaçlı tahliye edildi. Araçlardan yükselen alevler ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 3 araç kullanılamaz hale gelirken, 1 araçta da ağır hasar oluştu. Patlama sırasında yolda kimsenin olmaması faciayı önledi. Polis bölgede güvenlik önlemi alırken, ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor. BELEDİYE BAŞKANI: NEDENİ HENÜZ ANLAŞILAMADI Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, sebebi henüz tam olarak anlaşılamayan çökmeyle birlikte yangın çıktığını söyledi. Olayda araçların zarar gördüğünü belirten Arısoy, "Yol çökmüş görünüyor. Bu bölgede şu anda elektrik ve doğal gaz yok. Hemen buraya bakan binalar boşaltıldı. Kimsenin zarar görmemesi en büyük tesellimiz. Bütün kurumlar burada, bütün tedbirler alınmış durumda." diye konuştu.  “İTFAİYE MÜDAHALE EDERKEN YOLDA GÖÇÜK OLDU" Olayı anlatan Düzgün Kaya, "İlk önce araçlar yandı, daha sonra itfaiye geldi. İtfaiye müdahale ederken yolda göçük meydana geldi. Olayın olduğu yerin yanında bulunan buz pistinde, U-20 Dünya Buz Hokeyi yarışmasını izlemeye geldiği sırada olayı gören Sezer Bulan ise "U-20 buz hokeyi yarışması için geldik buraya. Yangın var diye dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızda yol çökmüş, çok büyük bir şekilde alevler yükseliyordu burada. Kimse yanaşamıyordu. Alevler 10 metre 20 metre yüksekliğe ulaşıyordu. İtfaiye geldi müdahale etti. Çok şükür büyük bir facia olmadan söndürüldü. Birkaç tane araç yandı" diye konuştu.  
Olay, saat 21.00 sıralarında Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Çayır Sokak’ta yaşandı. İddiaya göre, yol altından geçen doğalgaz hattında oluşan hasar nedeniyle doğalgaz sızıntısı meydana geldi.

Zeytinburnu’nda doğalgaz borusu patladı. Gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada can kaybı yaşanmazken yol çöktü, 4 araç da yandı. Gaz sızıntısıyla temas eden kıvılcım patlamaya neden oldu. Patlama sonrası yükselen alevler yol kenarında park halinde bulunan 4 araca sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, İGDAŞ ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin söndürme çalışmaları sırasında yolda çökme oluştu.

İKİ BİNA TAHLİYE EDİLDİ

Yükselen alevler nedeniyle iki bina tedbir amaçlı tahliye edildi. Araçlardan yükselen alevler ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 3 araç kullanılamaz hale gelirken, 1 araçta da ağır hasar oluştu. Patlama sırasında yolda kimsenin olmaması faciayı önledi. Polis bölgede güvenlik önlemi alırken, ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

BELEDİYE BAŞKANI: NEDENİ HENÜZ ANLAŞILAMADI

Olay yerinde gazetecilere açıklama yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, sebebi henüz tam olarak anlaşılamayan çökmeyle birlikte yangın çıktığını söyledi. Olayda araçların zarar gördüğünü belirten Arısoy, "Yol çökmüş görünüyor. Bu bölgede şu anda elektrik ve doğal gaz yok. Hemen buraya bakan binalar boşaltıldı. Kimsenin zarar görmemesi en büyük tesellimiz. Bütün kurumlar burada, bütün tedbirler alınmış durumda." diye konuştu.

 “İTFAİYE MÜDAHALE EDERKEN YOLDA GÖÇÜK OLDU"

Olayı anlatan Düzgün Kaya, "İlk önce araçlar yandı, daha sonra itfaiye geldi. İtfaiye müdahale ederken yolda göçük meydana geldi. Olayın olduğu yerin yanında bulunan buz pistinde, U-20 Dünya Buz Hokeyi yarışmasını izlemeye geldiği sırada olayı gören Sezer Bulan ise "U-20 buz hokeyi yarışması için geldik buraya. Yangın var diye dışarı çıktık. Dışarı çıktığımızda yol çökmüş, çok büyük bir şekilde alevler yükseliyordu burada. Kimse yanaşamıyordu. Alevler 10 metre 20 metre yüksekliğe ulaşıyordu. İtfaiye geldi müdahale etti. Çok şükür büyük bir facia olmadan söndürüldü. Birkaç tane araç yandı" diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.