SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Belediyesi çalışanı Aykut Demirel’in 27 Adlı Romanı Raflarda…

EĞİTİM 03.08.2022 - 11:15, Güncelleme: 03.08.2022 - 11:15
 

Zeytinburnu Belediyesi çalışanı Aykut Demirel’in 27 Adlı Romanı Raflarda…

Zeytinburnu Belediyesi çalışanı Aykut Demirel’in kaleme aldığı 27 Adlı Roman satış listesinde üst sıralara yükselince Yazar Belediye Başkanı Ömer Arısoy’dan tebrik aldı. Kültür Yayıncılığına büyük önem veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Yazar Aykut Demirel’i makamında ağırladı.

AYKUT DEMİREL KİMDİR? Aykut DEMİREL, 34 yaşındayım. 2010 yılından bu yana Zeytinburnu Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Adalet Önlisans ve Tarih lisans bölümü öğrencisiyim. Küçük yaştan bu yana resim çizmeye olan merakımı geliştirerek zamanla profesyonel düzeyde illüstrasyon çizgisine sahip oldum. Her şeyden önce eğitime odaklı olarak hedeflerimi belirledim. İlk başlarda gelişigüzel şekilde fazlasıyla kitap okudum ve gün geçtikçe okumaya olan eğilimim ve bir türlü dinmeyen merakım sayesinde felsefe metinlerine yoğunlaştım. Zaman içerisinde farklı yazarlardan edindiğim teorik bilgileri kendime pusula edinerek Varlık Bilimi (ONTOLOJİ) alanına odaklandım. Yaklaşık iki seneyi aşkın bir süredir "Varlığın Tasavvuru, Hiçliğin Kanıtı ve Varoluş" üzerine çalışmalarımı sürdürmekteyim. Edindiğim notlarımdan ortalama altı yüz sayfalık metini düzenleyerek yaklaşık yüz elli sayfalık bir roman haline getirdim; ismi de "27". Kitabın kapağındaki ve sayfalarındaki bulunan tüm resimleri bizzat çizip bütün hikayelerdeki karakterlerin duygularını yansıtmaya çalıştım. Felsefenin aslında, mantıklı düşünme açısından zihnin en önemli gereksinimi olduğunu düşünerek bu romanı yazdım. Amacım kült felsefe fikirlerinin günümüzdeki toplumun ilgi alanlarına göre entegre ederek anlaşılabilir ve sevimli bir düzeye indirgemek; insanlara felsefenin de hiç zor olmadığını göstermek, bunu da başardığımı düşünüyorum. Satışa sunulduğu andan itibaren bir hafta içerisinde çok satanlarda kendi alanında birinci, tüm kategorilerde ise ikinci sırada... Gerek sosyal meselelere, gerekse insanın anlam arayışına fazlaca cevap bulabileceği, kısa, modern hikayelerle süslü bir kitap oldu. Okurken mutlaka her insanın kendinden veya görüşlerinden bir parça bulacağına, bazı düşünceleri ise kendine yol gösterici ya da fikir geliştirici sayacağına eminim.  
Zeytinburnu Belediyesi çalışanı Aykut Demirel’in kaleme aldığı 27 Adlı Roman satış listesinde üst sıralara yükselince Yazar Belediye Başkanı Ömer Arısoy’dan tebrik aldı. Kültür Yayıncılığına büyük önem veren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Yazar Aykut Demirel’i makamında ağırladı.

AYKUT DEMİREL KİMDİR?

Aykut DEMİREL, 34 yaşındayım. 2010 yılından bu yana Zeytinburnu Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışıyorum. Adalet Önlisans ve Tarih lisans bölümü öğrencisiyim. Küçük yaştan bu yana resim çizmeye olan merakımı geliştirerek zamanla profesyonel düzeyde illüstrasyon çizgisine sahip oldum. Her şeyden önce eğitime odaklı olarak hedeflerimi belirledim. İlk başlarda gelişigüzel şekilde fazlasıyla kitap okudum ve gün geçtikçe okumaya olan eğilimim ve bir türlü dinmeyen merakım sayesinde felsefe metinlerine yoğunlaştım. Zaman içerisinde farklı yazarlardan edindiğim teorik bilgileri kendime pusula edinerek Varlık Bilimi (ONTOLOJİ) alanına odaklandım. Yaklaşık iki seneyi aşkın bir süredir "Varlığın Tasavvuru, Hiçliğin Kanıtı ve Varoluş" üzerine çalışmalarımı sürdürmekteyim.

Edindiğim notlarımdan ortalama altı yüz sayfalık metini düzenleyerek yaklaşık yüz elli sayfalık bir roman haline getirdim; ismi de "27". Kitabın kapağındaki ve sayfalarındaki bulunan tüm resimleri bizzat çizip bütün hikayelerdeki karakterlerin duygularını yansıtmaya çalıştım. Felsefenin aslında, mantıklı düşünme açısından zihnin en önemli gereksinimi olduğunu düşünerek bu romanı yazdım. Amacım kült felsefe fikirlerinin günümüzdeki toplumun ilgi alanlarına göre entegre ederek anlaşılabilir ve sevimli bir düzeye indirgemek; insanlara felsefenin de hiç zor olmadığını göstermek, bunu da başardığımı düşünüyorum. Satışa sunulduğu andan itibaren bir hafta içerisinde çok satanlarda kendi alanında birinci, tüm kategorilerde ise ikinci sırada...

Gerek sosyal meselelere, gerekse insanın anlam arayışına fazlaca cevap bulabileceği, kısa, modern hikayelerle süslü bir kitap oldu. Okurken mutlaka her insanın kendinden veya görüşlerinden bir parça bulacağına, bazı düşünceleri ise kendine yol gösterici ya da fikir geliştirici sayacağına eminim.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.