SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde Gergin Anlar

SAĞLIK 07.09.2021 - 19:17, Güncelleme: 07.09.2021 - 19:17
 

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde Gergin Anlar

Zeytinburnu Haber Gazetesi’nin gündeme getirdiği ‘Altı Marmaray Üstü Meyhane’ Haberi Belediye Meclisine adeta damgasını vurdu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, son zamanlarda Marmaray’ın çevre düzenlemesiyle ilgili kamuoyunda dolaşan ifadelerin bilgi kirliliğine yol açtığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Arısoy, İBB’nin Marmaray Çevre Düzenlemesinden vazgeçmesinin Ulaştırma Bakanlığı ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmadığını, geçmiş dönemde İBB ile TCDD arasında yapılan sözleşmenin gereğini yapmayanın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimi olduğunu, tüm taleplerine karşın daha geçtiğimiz ay alanın kendilerine verildiğini söyleyerek, “İşin özü Millet İttifakının yönettiği CHP’li İBB yönetimi Zeytinburnu’na bir çivi çakmamıştır” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar ise yaptığı konuşmada, Birinci ve İkinci Etapta 10 tane peyzaj işini 10 trilyona yandaş müteahhide ihale ettiniz. Yazık günah değil mi bu milletin parasına. Orda 10 Trilyonluk ne yapmışlar diye sordu.  Zeytinburnu gündemini yıllardır meşgul eden Seyitnizam Vakfı ile ilgili yeniden söz alan İsmail Terzi, vakfın üniversiteye kiraya verdiği alanın boşaltıldığını gördüklerini söyleyerek son durumu sordu. İlçe Müftülüğü yanına Hayat Sağlık Vakfı tarafından yapılan inşaatı da soran Terzi, söz konusu vakfın Fetö terör örgütüne sempati duyan bir vakıf olduğunu iddia etti. Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi İsmail Terzi’nin sorularına cevap veren Ak Partili Muhammet Kaynar, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un Seyitnizam Vakfı’na tahsis edilen alana yapılan Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağını söylediğini ve yapmaya da başladıklarını belirtti. Söz konusu arazinin belediyenin mülkiyetinde olmadığını belirten Ak Partili Avukat Muhammet Kaynar, öncelikle alanla ilgili süreci anlattı.    
Zeytinburnu Haber Gazetesi’nin gündeme getirdiği ‘Altı Marmaray Üstü Meyhane’ Haberi Belediye Meclisine adeta damgasını vurdu. Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, son zamanlarda Marmaray’ın çevre düzenlemesiyle ilgili kamuoyunda dolaşan ifadelerin bilgi kirliliğine yol açtığını söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Arısoy, İBB’nin Marmaray Çevre Düzenlemesinden vazgeçmesinin Ulaştırma Bakanlığı ile uzaktan yakından hiç bir ilgisi olmadığını, geçmiş dönemde İBB ile TCDD arasında yapılan sözleşmenin gereğini yapmayanın İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yönetimi olduğunu, tüm taleplerine karşın daha geçtiğimiz ay alanın kendilerine verildiğini söyleyerek, “İşin özü Millet İttifakının yönettiği CHP’li İBB yönetimi Zeytinburnu’na bir çivi çakmamıştır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar ise yaptığı konuşmada, Birinci ve İkinci Etapta 10 tane peyzaj işini 10 trilyona yandaş müteahhide ihale ettiniz. Yazık günah değil mi bu milletin parasına. Orda 10 Trilyonluk ne yapmışlar diye sordu. 

Zeytinburnu gündemini yıllardır meşgul eden Seyitnizam Vakfı ile ilgili yeniden söz alan İsmail Terzi, vakfın üniversiteye kiraya verdiği alanın boşaltıldığını gördüklerini söyleyerek son durumu sordu. İlçe Müftülüğü yanına Hayat Sağlık Vakfı tarafından yapılan inşaatı da soran Terzi, söz konusu vakfın Fetö terör örgütüne sempati duyan bir vakıf olduğunu iddia etti.

Zeytinburnu Belediye Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi İsmail Terzi’nin sorularına cevap veren Ak Partili Muhammet Kaynar, Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un Seyitnizam Vakfı’na tahsis edilen alana yapılan Fatma Akbalık Kız Öğrenci Yurdu ile ilgili gerekli çalışmaları yapacağını söylediğini ve yapmaya da başladıklarını belirtti. Söz konusu arazinin belediyenin mülkiyetinde olmadığını belirten Ak Partili Avukat Muhammet Kaynar, öncelikle alanla ilgili süreci anlattı.
 

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.