SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Yeşil İnşaatın Topkapı'daki otel ısrarı

13.05.2014 - 12:15, Güncelleme: 13.05.2014 - 12:15
 

Yeşil İnşaatın Topkapı'daki otel ısrarı

Zeytinburnu Topkapı’da bulunan Yeşil Kundura Plan tadilatı yaparak etrafındaki parselleri birleştirme yoluyla Otele dönüştürlecek.

Yeşil İnşaat ilk denemesini 2009 yılında yaptı. Topkapı’ya İstanbul’un en yüksek binasını dikip beşyıldızlı otel yapacağız şeklinde yolan çıkan firma önce bu fikrini otel artı rezidanslara çevirdi. Yeşil İnşaatın bu fikri  daha sonra ise Silüet ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine takıldı. 50 KATI GEÇMEK İSTİYORUZ 2012 Yılında proje ile ilgili açıklama yapan Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Yeşil Kundura merkezinin bulunduğu Topkapı-Cevizlibağ’da, bitişik parselde otel-rezidans içeren bir kule ile 50 katı geçmek istediklerini söyleyen Yeşil, izin almak için çalıştıklarını bildirdimişti. Fakat bu izin İBB Meclisine takılmıştı. RESTORE VE YENİ BİNALAR YAPILACAK Yeşil GYO, Yeşil Holding’e ait Topkapı’daki Yeşil Kundura binasını restore ederek otel formuna sokacak. İnnovia Suites Topkapı adı altında otele dönüştürülecek binanın restorasyonu sırasında binanın arkasındaki arsada ek binalar inşa edilecek.İnnovia Suites Topkapı projesinin inşasına bu yıl içerisinde başlanılması hededfleniyor.Yeşil Plaza 216 odalı, 500 yataklı ve 5 yıldızlı bir otel olacak BİR PARSEL ZEYTİNBURNU BELEDİYESİNE AİT Yeşil İnşaatın yapmayı planladığı arsa, Maltepe Mahallesi 2945 Ada 25,39, 42 ve 49 Parsellerden oluşuyor. Bu Parsellerin içindeki bir  parsel Zeytinburnu Belediyesine ait . Niziopluna ait otel’in neredeyse yarısı Silüet engeline takılmış ve makaslanmıştı. Şimdi aynı uygulama Yeşil İnşaatın yaplacak mı? Belediye ait olan parsel Yeşil İnşaata verilecek mi? İBB MECLİSİ DAHA ÖNCE RED ETTİ Zeytinburnu İlçesi, Maltepe Mahallesi, 2945 ada 25, 39, 42, 49 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Tadilatı Teklifi 18.11.2013 tarihinde 2239 Dosya Numarası ile İBB Meclisine geldi. KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Zeytinburnu İlçesi, Maltepe Mahallesi, 2945 ada, 25, 39, 42, 49 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, plan kararlarına aykırılık teşkil ettiğinden Komisyonumuzca uygun görülmemiştir. Meclisimizin Onayına Arz Olunur.” Şeklinde hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 5. Toplantı Yılı, Kasım Ayı Toplantılarının 18 Kasım 2013 tarihli 6. birleşiminde okunarak, yapılan işaretle oylama neticesinde raporun aynen ve Oybirliği ile kabulü kararlaştırılmıştır denilmişti. Zeytinburnu Belediye Meclisinde olumlu karar çıkmasına karşın İBB Meclisi Yeşil İnşaatın plan tadilat istediğini oy birliği ile red etmişti. 6.DÖNEMDE RED EDİLDİ 7.DÖNEM BAŞINDA TEKRAR GELİYOR 6. Dönemin sonunda Meclisten apar topar geçirilmek istenen plan tadilatı İBB Meclisine takılmış ve oy birliği ile red edilmesine rağmen, anlaşılmaz bir şekilde 7.Dönemin hemen başında apar topar  yeniden Meclis Gündemine alınması çok manidar. Yeşil İnşaata ait Plan tadilat dosyasının bu hafta içinde İBB Meclisinde görüşmesi bekleniyor. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL 
Zeytinburnu Topkapı’da bulunan Yeşil Kundura Plan tadilatı yaparak etrafındaki parselleri birleştirme yoluyla Otele dönüştürlecek.

Yeşil İnşaat ilk denemesini 2009 yılında yaptı. Topkapı’ya İstanbul’un en yüksek binasını dikip beşyıldızlı otel yapacağız şeklinde yolan çıkan firma önce bu fikrini otel artı rezidanslara çevirdi. Yeşil İnşaatın bu fikri  daha sonra ise Silüet ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisine takıldı.

50 KATI GEÇMEK İSTİYORUZ

2012 Yılında proje ile ilgili açıklama yapan Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Yeşil Kundura merkezinin bulunduğu Topkapı-Cevizlibağ’da, bitişik parselde otel-rezidans içeren bir kule ile 50 katı geçmek istediklerini söyleyen Yeşil, izin almak için çalıştıklarını bildirdimişti. Fakat bu izin İBB Meclisine takılmıştı.

RESTORE VE YENİ BİNALAR YAPILACAK

Yeşil GYO, Yeşil Holding’e ait Topkapı’daki Yeşil Kundura binasını restore ederek otel formuna sokacak. İnnovia Suites Topkapı adı altında otele dönüştürülecek binanın restorasyonu sırasında binanın arkasındaki arsada ek binalar inşa edilecek.İnnovia Suites Topkapı projesinin inşasına bu yıl içerisinde başlanılması hededfleniyor.Yeşil Plaza 216 odalı, 500 yataklı ve 5 yıldızlı bir otel olacak

BİR PARSEL ZEYTİNBURNU BELEDİYESİNE AİT

Yeşil İnşaatın yapmayı planladığı arsa, Maltepe Mahallesi 2945 Ada 25,39, 42 ve 49 Parsellerden oluşuyor. Bu Parsellerin içindeki bir  parsel Zeytinburnu Belediyesine ait . Niziopluna ait otel’in neredeyse yarısı Silüet engeline takılmış ve makaslanmıştı. Şimdi aynı uygulama Yeşil İnşaatın yaplacak mı? Belediye ait olan parsel Yeşil İnşaata verilecek mi?

İBB MECLİSİ DAHA ÖNCE RED ETTİ

Zeytinburnu İlçesi, Maltepe Mahallesi, 2945 ada 25, 39, 42, 49 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Plan Tadilatı Teklifi 18.11.2013 tarihinde 2239 Dosya Numarası ile İBB Meclisine geldi. KOMİSYON GÖRÜŞÜ: Zeytinburnu İlçesi, Maltepe Mahallesi, 2945 ada, 25, 39, 42, 49 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi incelenmiş olup, plan kararlarına aykırılık teşkil ettiğinden Komisyonumuzca uygun görülmemiştir. Meclisimizin Onayına Arz Olunur.” Şeklinde hazırlanan İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu; İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin 6. Seçim Dönemi 5. Toplantı Yılı, Kasım Ayı Toplantılarının 18 Kasım 2013 tarihli 6. birleşiminde okunarak, yapılan işaretle oylama neticesinde raporun aynen ve Oybirliği ile kabulü kararlaştırılmıştır denilmişti. Zeytinburnu Belediye Meclisinde olumlu karar çıkmasına karşın İBB Meclisi Yeşil İnşaatın plan tadilat istediğini oy birliği ile red etmişti.

6.DÖNEMDE RED EDİLDİ 7.DÖNEM BAŞINDA TEKRAR GELİYOR

6. Dönemin sonunda Meclisten apar topar geçirilmek istenen plan tadilatı İBB Meclisine takılmış ve oy birliği ile red edilmesine rağmen, anlaşılmaz bir şekilde 7.Dönemin hemen başında apar topar  yeniden Meclis Gündemine alınması çok manidar. Yeşil İnşaata ait Plan tadilat dosyasının bu hafta içinde İBB Meclisinde görüşmesi bekleniyor.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.