SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

Transfer Vekil İstemiyoruz

Zeytinburnu 200 Bin seçmeniyle, 300 Bin nüfusuyla birçok Anadolu kentinden daha fazla seçmene sahip bir semt. Son yıllardaki atılımlarla gelişmişlik düzeyi ile çağdaş kentleşme yolunda ilerleme gösteren İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen bir ilçe. Türkiye'de Dünya deri sektöründe önemli bir paya sahip,İki Üniversitesi, mega projeleri, İstanbul’un fethinde önemli bir yer tutmuş, Balkanlardan,Kafkaslara,uzanan kültürlerin adata başkenti pozisyonunda. İşte böyle bir ilçe ne yazık ki kaç dönemdir adeta siyasilerin oyuncağı oldu. Bizleri Zeytinburnulu olarak semtimizden utanacak duruma getirdiler. Kendilerini davalarına adamış genel başkanlar halkın kendi iradesinden uzaklaşmış, halkın kendi kendini yönetmesinin önüne geçmişler. Halkını tanımayan temsil noktasında kendini tanıyan sorunları bilen halkıyla esnafıyla bütünleşmiş bakkal amcanın sorunlarını bilen kendi yöresindeki insanları tanıyan adeta çözüm noktasında sorunlara çözüm arayan etle tırnağı ayırmışlardır. Böyle düşüncedeki Genel Başkanların belirlediği Milletvekili adaylarının halkı Meclise tam anlamıyla yansıtacağını kim iddia edebilir.12 Haziran seçimleri bence halkı yansıtmayacak. Yine bürokrasi ve burjuva seçimi olacak. Çünkü Vekil adayları halkın değil Liderin belirlediği adaylar. Devlet memuru şeklinde atama ile ya da tranfer şeklinde belirlenmiş bizlere zorla empoze edilmeye çalışılan Çakma Vekillerimiz. Bu yöntemle Liderlerin halkı değil kendilerini düşündükleri kanaatindeyim. Seçildikleri yöredeki sorunlara bi haber Vekillerimiz sorunların çözümü doğrultusunda proje üretmek gibi bir dert içine girmeyecekler ve genel başkanlarını da seçildikten sonra sık sık rahatsız etmeyecekler. Çünkü onların seçmenlerine hesap vermek gibi bir dertleri olmayacak. Zeytinburnulu bir seçmen olarak,  bütün siyasi partileri kınıyorum. Beni yöneteceklerin benim halimden anlamayan, sıkıntılarımı bilmeyen, sokaklarımızda caddelerimizde dolaşmamış, Zeytinburnu’nun havasını solumamış çakma yada atama Vekiller istemiyorum.Liderlere, Nasrettin hocanın dediği gibi bana damdan düşen birini çağırın, keza benim halimden ancak o anlar sözüyle atıfta bulunuyorum. Bizi dikkate almayan 200 Bin seçmeni yok sayan Ak Parti, CHP, Saadet Partisi, MHP ve diğer partilere eğer Zeytinburnulu Vekil Adayı yoksa kusura bakmayın size ‘OY’da yok..
Ekleme Tarihi: 28 Nisan 2011 - Perşembe

Transfer Vekil İstemiyoruz

Zeytinburnu 200 Bin seçmeniyle, 300 Bin nüfusuyla birçok Anadolu kentinden daha fazla seçmene sahip bir semt. Son yıllardaki atılımlarla gelişmişlik düzeyi ile çağdaş kentleşme yolunda ilerleme gösteren İstanbul’un cazibe merkezi haline gelen bir ilçe.

Türkiye'de Dünya deri sektöründe önemli bir paya sahip,İki Üniversitesi, mega projeleri, İstanbul’un fethinde önemli bir yer tutmuş, Balkanlardan,Kafkaslara,uzanan kültürlerin adata başkenti pozisyonunda.

İşte böyle bir ilçe ne yazık ki kaç dönemdir adeta siyasilerin oyuncağı oldu. Bizleri Zeytinburnulu olarak semtimizden utanacak duruma getirdiler. Kendilerini davalarına adamış genel başkanlar halkın kendi iradesinden uzaklaşmış, halkın kendi kendini yönetmesinin önüne geçmişler.
 Halkını tanımayan temsil noktasında kendini tanıyan sorunları bilen halkıyla esnafıyla bütünleşmiş bakkal amcanın sorunlarını bilen kendi yöresindeki insanları tanıyan adeta çözüm noktasında sorunlara çözüm arayan etle tırnağı ayırmışlardır.

Böyle düşüncedeki Genel Başkanların belirlediği Milletvekili adaylarının halkı Meclise tam anlamıyla yansıtacağını kim iddia edebilir.12 Haziran seçimleri bence halkı yansıtmayacak.
 Yine bürokrasi ve burjuva seçimi olacak. Çünkü Vekil adayları halkın değil Liderin belirlediği adaylar. Devlet memuru şeklinde atama ile ya da tranfer şeklinde belirlenmiş bizlere zorla empoze edilmeye çalışılan Çakma Vekillerimiz.

Bu yöntemle Liderlerin halkı değil kendilerini düşündükleri kanaatindeyim. Seçildikleri yöredeki sorunlara bi haber Vekillerimiz sorunların çözümü doğrultusunda proje üretmek gibi bir dert içine girmeyecekler ve genel başkanlarını da seçildikten sonra sık sık rahatsız etmeyecekler. Çünkü onların seçmenlerine hesap vermek gibi bir dertleri olmayacak.

Zeytinburnulu bir seçmen olarak,  bütün siyasi partileri kınıyorum. Beni yöneteceklerin benim halimden anlamayan, sıkıntılarımı bilmeyen, sokaklarımızda caddelerimizde dolaşmamış, Zeytinburnu’nun havasını solumamış çakma yada atama Vekiller istemiyorum.
Liderlere, Nasrettin hocanın dediği gibi bana damdan düşen birini çağırın, keza benim halimden ancak o anlar sözüyle atıfta bulunuyorum.

Bizi dikkate almayan 200 Bin seçmeni yok sayan Ak Parti, CHP, Saadet Partisi, MHP ve diğer partilere eğer Zeytinburnulu Vekil Adayı yoksa kusura bakmayın size ‘OY’da yok..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.