SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Murat Ergün
Köşe Yazarı
Murat Ergün
 

Seçime Doğru

Gündem yine karmakarışık bir hal aldı : HSYK,wikileaks belgeleri,yargının şok kararları,Ergenekon süreci.... İbrahim Tatlıses'e suikast girişimi,Japonya da yaşanan felaket vs.. Ama yine tüm bu olayların arasından kopup gelen bir gündem var,milletvekilliği adayları..Seçimlere az bir süre kala renkli bir milletvekili adaylık tablosuyla karşı karşıyayız.  'Balık Ayhan' adıyla bilinen Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı ile eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iktidar partisinden aday adayı oldu. AKP'den aday adayı bir isimde Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar.Çok uzatmayalım sizinde gördüğünüz gibi partiler farklı isimlere bol bol yer vermişe benziyor.Önemli olan renklilik değil ya herneyse...Bizim için önemli olan çoğulcu değil katılımcı bir demokrasi.Her kesimden temsilcinin olması takdire değer doğrusu.. Milletvekili seçilme yeterliliğini Anayasa 76. madde düzenliyor.. Bu maddeyi okuduğunuz zaman; başında örtü olan seçilemez, şapka olan seçime giremez, peruk takan oy bile isteyemez gibi ifadeler olmadığını göreceksiniz.. Diyelim ki seçildiniz.. Tıpkı Merve Safa Kavakçı ya da Nesrin Ünal gibi.. O dönem sistem iki yol dayatmıştı bu vekillere.. Birini binlerce kilometre uzağa gönderdi, diğerinin de başını açtırdı.. Oysa şimdi durum farklı.. Kimse o zamanlar çıkıp Ecevit ve arkadaşlarına; “İyi ama başörtülü görev yapmaya engel bir yasa var mı?” diye soramadı.. Neden bilemem.. Ama soramadılar. Bence o arkadaşlar da tarih önünde hesap verecekler. Gelin milletvekili çalışma prensiplerini belirleyen TBMM İç tüzüğüne bakalım bir de.. Orada ne yazıyor kılık-kıyafetle ilgili olarak? “Kadınlar “tayyör” giyer”... Bu.. Bu kadar.. İşte böyle ...Başörtülü mevzuuda  12 Haziran 2011 için hedefi açıklıyorum şimdi.. AK Parti ya da Has Parti başörtülü milletvekili adayı göstermeyecek.. Saadet Partisi gösterecek, onlar da seçilemeyecek.. (Son dakika Numan Kurtulmuş bir sürpriz yapıp iki milletvekili adayı koyabilir gibi geliyor bana ya neyse..) Fakat, kazanacak bölgeden iki başörtülü milletvekili adayı, bağımsız olarak seçimlere katılacak. (Bunlardan biri de Fatma Ünsal : AKP'nin kurucularından ve kendisine ''bekle zamanı değil'' denilen) Ve bu iki isim seçimleri kazanacak.. Bundan sonra ise süreç yavaş yavaş normalleşecek.. Parlamentodaki başörtülü vekilin adam yemediğini görecekler.Ayhan Balcı,Dr.Adil Emecan, Nuri Yüceer, İslam Sadıker, Salih Zeki Durmuşoğlu, Ali Kaya, Melahat Turgut ve bütün aday adaylarımıza önümüzdeki süreçlerinde başarılar diliyorum. Tek dileğim, Zeytinburnu’ndan Vekil Aday Adaylarının, Milletvekili Adayı gösterilmesidir. Kalın sağlıcakla..
Ekleme Tarihi: 31 Mart 2011 - Perşembe

Seçime Doğru

Gündem yine karmakarışık bir hal aldı : HSYK,wikileaks belgeleri,yargının şok kararları,Ergenekon süreci.... İbrahim Tatlıses'e suikast girişimi,Japonya da yaşanan felaket vs.. Ama yine tüm bu olayların arasından kopup gelen bir gündem var,milletvekilliği adayları..Seçimlere az bir süre kala renkli bir milletvekili adaylık tablosuyla karşı karşıyayız.

 'Balık Ayhan' adıyla bilinen Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı ile eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, iktidar partisinden aday adayı oldu. AKP'den aday adayı bir isimde Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar.Çok uzatmayalım sizinde gördüğünüz gibi partiler farklı isimlere bol bol yer vermişe benziyor.Önemli olan renklilik değil ya herneyse...Bizim için önemli olan çoğulcu değil katılımcı bir demokrasi.Her kesimden temsilcinin olması takdire değer doğrusu..

Milletvekili seçilme yeterliliğini Anayasa 76. madde düzenliyor.. Bu maddeyi okuduğunuz zaman; başında örtü olan seçilemez, şapka olan seçime giremez, peruk takan oy bile isteyemez gibi ifadeler olmadığını göreceksiniz.. Diyelim ki seçildiniz.. Tıpkı Merve Safa Kavakçı ya da Nesrin Ünal gibi.. O dönem sistem iki yol dayatmıştı bu vekillere.. Birini binlerce kilometre uzağa gönderdi, diğerinin de başını açtırdı.. Oysa şimdi durum farklı.. Kimse o zamanlar çıkıp Ecevit ve arkadaşlarına; “İyi ama başörtülü görev yapmaya engel bir yasa var mı?” diye soramadı.. Neden bilemem.. Ama soramadılar. Bence o arkadaşlar da tarih önünde hesap verecekler. Gelin milletvekili çalışma prensiplerini belirleyen TBMM İç tüzüğüne bakalım bir de.. Orada ne yazıyor kılık-kıyafetle ilgili olarak? “Kadınlar “tayyör” giyer”... Bu.. Bu kadar..

İşte böyle ...Başörtülü mevzuuda  12 Haziran 2011 için hedefi açıklıyorum şimdi..
AK Parti ya da Has Parti başörtülü milletvekili adayı göstermeyecek.. Saadet Partisi gösterecek, onlar da seçilemeyecek.. (Son dakika Numan Kurtulmuş bir sürpriz yapıp iki milletvekili adayı koyabilir gibi geliyor bana ya neyse..) Fakat, kazanacak bölgeden iki başörtülü milletvekili adayı, bağımsız olarak seçimlere katılacak. (Bunlardan biri de Fatma Ünsal : AKP'nin kurucularından ve kendisine ''bekle zamanı değil'' denilen) Ve bu iki isim seçimleri kazanacak.. Bundan sonra ise süreç yavaş yavaş normalleşecek.. Parlamentodaki başörtülü vekilin adam yemediğini görecekler.
Ayhan Balcı,Dr.Adil Emecan, Nuri Yüceer, İslam Sadıker, Salih Zeki Durmuşoğlu, Ali Kaya, Melahat Turgut ve bütün aday adaylarımıza önümüzdeki süreçlerinde başarılar diliyorum. Tek dileğim, Zeytinburnu’ndan Vekil Aday Adaylarının, Milletvekili Adayı gösterilmesidir.

Kalın sağlıcakla..

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.