SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Taylan Demirelli
Köşe Yazarı
Taylan Demirelli
 

REHİN KALMANIN FATURASI

Zeytinburnuspor tarihinin en karanlık günlerini yaşadı. Birinci ligde top oynamış ismini İstanbul takımlarının arasına altın harflerle yazdırmış Zeytinburnuspor 28 Bin lira yüzünden kamp yaptığı otelde üç gün boyunca rehin kaldı. Belediye Başkanı, Teknik heyet, Zeytinburnuspor Kulüp Başkanı mı,? Asıl suçlu kim? Bizler yani Zeytinburnulular. Peki ya otelde rehin kalan futbolcuların psikolojisi bu nasıl düzeltilecek. Zeytinburnuspor nasıl bu duruma geldi.57 yıllık bir kulüp 3 büyüklere kök söktüren bir kulüp neden bu hale geldi. Bunun en büyük sebeplerden biri bizleriz yani takımı sahipsiz bırakan taraftarları. Aslında bu durumun sinyalleri yıllar öncesinden geldi.Kulübümüz önce işadamları  terk etti.Sonra taraftarlar ve bizler sorgu mekanizmasını ortadan kaldırarak terk ettik. Ve bir olayla 57 yıllık imajımız ayaklar altına alındı. Ulusal kanallar otelden canlı yayınlar yaparak Zeytinburnu nu adeta yerden yere vurdu. Bu bir Zeytinburnulu olarak benim gururuma dokundu ya sizlerin. Peki  bu ilçeden nemalanan yani rantını yiyen iş adamlarının, siyasilerin hiç birinin zoruna gitmedi mi?   Neden, bu olayı birinci günü takıma ve çocuklarımıza sahip çıkılmadı. İşte bunu sorgulamak gerekiyor. Zeytinburnu’nda sivil toplum örgütleri ve 85’e yakın dernek var,  peki bu dernekler ne amaçla kuruldu.Kuruluş amaçlarında üst mekanizmaları zorlamak bir nevi lobi çalışmasıyla sivil halk ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak için mi yoksa derneği kahvehaneye dönüştürüp oyun oynamak için mi? Zeytinburnu Belediye Başkanımız İlçemizin imajını yükseltmek için gece gündüz çalışıyoruz diyor doğrudur. Peki tüm yapılan bu güzel işler Zeytinburnuspor 28 TL için otelde rehin kaldı haberi ile hiç mi zarar görmedi. Bence gördü ve zedelendi de.Transfer sorunu aşılıp transfer çözülemedi. Başkan söz verdim transferi açamadım dedi ve istifa etti.Halen daha sahip çıkacak kişiler ortada yok. Esnaf sessiz, Belediye sessiz, Zeytinburnu sakinleri sessiz,  Siyasiler sessiz, bu duruma dur diyecek Zeytinburnu sevdalısı kimse yok mu?  Her daim övünülecek bir Zeytinburnusporumuz vardı oda yok olma yolunda. Buna dur demenin yolu aslında çok basit bizler elimizi taşın altına koyup onu bunu suçluyacağımıza  yardım kampanyaları başlatmamız lazım. Buda güçlü sivil toplum örgütleri ve halk esnaf siyasiler tarafından hayata geçirilirse olur bu zor durumdan ancak bu şekilde kurtuluruz.Tabi kulübün başında adam gibi adam getirilirse buradan tavsiyem suçlamaktan ziyade bir şeyler yapmalıyız..  
Ekleme Tarihi: 07 Eylül 2010 - Salı

REHİN KALMANIN FATURASI

Zeytinburnuspor tarihinin en karanlık günlerini yaşadı. Birinci ligde top oynamış ismini İstanbul takımlarının arasına altın harflerle yazdırmış Zeytinburnuspor 28 Bin lira yüzünden kamp yaptığı otelde üç gün boyunca rehin kaldı.

Belediye Başkanı, Teknik heyet, Zeytinburnuspor Kulüp Başkanı mı,? Asıl suçlu kim? Bizler yani Zeytinburnulular. Peki ya otelde rehin kalan futbolcuların psikolojisi bu nasıl düzeltilecek.

Zeytinburnuspor nasıl bu duruma geldi.57 yıllık bir kulüp 3 büyüklere kök söktüren bir kulüp neden bu hale geldi. Bunun en büyük sebeplerden biri bizleriz yani takımı sahipsiz bırakan taraftarları. Aslında bu durumun sinyalleri yıllar öncesinden geldi.Kulübümüz önce işadamları  terk etti.Sonra taraftarlar ve bizler sorgu mekanizmasını ortadan kaldırarak terk ettik.

Ve bir olayla 57 yıllık imajımız ayaklar altına alındı. Ulusal kanallar otelden canlı yayınlar yaparak Zeytinburnu nu adeta yerden yere vurdu. Bu bir Zeytinburnulu olarak benim gururuma dokundu ya sizlerin.

Peki  bu ilçeden nemalanan yani rantını yiyen iş adamlarının, siyasilerin hiç birinin zoruna gitmedi mi?   Neden, bu olayı birinci günü takıma ve çocuklarımıza sahip çıkılmadı.

İşte bunu sorgulamak gerekiyor. Zeytinburnu’nda sivil toplum örgütleri ve 85’e yakın dernek var,  peki bu dernekler ne amaçla kuruldu.
Kuruluş amaçlarında üst mekanizmaları zorlamak bir nevi lobi çalışmasıyla sivil halk ve özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak için mi yoksa derneği kahvehaneye dönüştürüp oyun oynamak için mi?

Zeytinburnu Belediye Başkanımız İlçemizin imajını yükseltmek için gece gündüz çalışıyoruz diyor doğrudur. Peki tüm yapılan bu güzel işler Zeytinburnuspor 28 TL için otelde rehin kaldı haberi ile hiç mi zarar görmedi. Bence gördü ve zedelendi de.Transfer sorunu aşılıp transfer çözülemedi. Başkan söz verdim transferi açamadım dedi ve istifa etti.Halen daha sahip çıkacak kişiler ortada yok. Esnaf sessiz, Belediye sessiz, Zeytinburnu sakinleri sessiz,  Siyasiler sessiz, bu duruma dur diyecek Zeytinburnu sevdalısı kimse yok mu?

 Her daim övünülecek bir Zeytinburnusporumuz vardı oda yok olma yolunda. Buna dur demenin yolu aslında çok basit bizler elimizi taşın altına koyup onu bunu suçluyacağımıza  yardım kampanyaları başlatmamız lazım. Buda güçlü sivil toplum örgütleri ve halk esnaf siyasiler tarafından hayata geçirilirse olur bu zor durumdan ancak bu şekilde kurtuluruz.Tabi kulübün başında adam gibi adam getirilirse buradan tavsiyem suçlamaktan ziyade bir şeyler yapmalıyız..

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.