SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Serkan Kıraç
Köşe Yazarı
Serkan Kıraç
 

Tek Millet İki Devlet

Asya’dan Avrupa’ya nam salmış dünya tarihinde müstesna bir yeri olan Türklerin, millet bilinci hâlen devam etmektedir. Biz Türkler, bu bilinçle zor dönemlerde bir araya gelmeyi başarabiliyoruz. “Dağlık Karabağ” işgaline karşı gösterdiğimiz birliktelik bunun en iyi örneğidir. Dünya üç maymunu oynarken Türkiye ve Azerbaycan, Batı’nın planlarını bozmakta ve insanlık suçu işleyen Ermenistan ile tek yumruk mücadele etmektedir. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlığını ilan eden birçok ülkeden biri olan Azerbaycan'ı tanıyan ilk ülke Türkiye’dir (9 Kasım 1991). Bağımsızlık sonrası, Müslümanlara yapılan zulüm ve işgal girişimlerinin biri de Dağlık Karabağ’da meydana gelmişti. Ermenistan'ın işgaline karşı Azerbaycan'a destek veren Türkiye, tepki olarak Ermenistan ile sınır kapılarını kapattı; siyasi ve diplomatik anlamda sert tepki göstermişti. Bu tutum, ezeli rakip olan Rusya ve Batı’nın hiçbir zaman hoşuna gitmedi. Rusya ve Batı, o günden bugüne Türkiye ile Türk Dünyası’nın bağını koparmak için Ermenistan’ı ileri karakol olarak kullanmakta ve tampon bir devlet anlayışıyla ayakta tutmaktadır. Kafkasya’daki stratejik konumumuz, diğer devletler nazarında dikkate alınan bir gerçekliktir. Stratejik konum ile ekonomik gücümüzü perçinlemeliyiz ki, iki ülkenin siyasi, askeri ve enerji alanlarındaki işbirliği güçlü bir şekilde devam etsin. Özellikle Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ile iki devlet arasındaki bağ zirveye ulaşmışken… Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin birbirleriyle rakip veya düşman gibi görünse de hedeflerinde her zaman Türkler ve Müslümanlar vardır. 1980’lerden 2020’ye kadar yaşananlar bunun en iyi örneğidir. O yüzden güçlü olmak zorundayız. Eğitim bunun bir ayağı, ekonomik ve askeri güç bunun bir diğer ayağıdır. Ancak millet bilinci olmadan manevi değerlere sarılmadan kalıcı başarılara imza atacağımızı düşünmüyorum. Bir başlık da Ermeni diasporası için açmak isterim. Uluslararası alandaki gücünü kullanarak soykırım yalanını dünyaya yutturan Ermeni diasporasına karşı, Türkiye’nin ve diğer Türk devletlerinin kendi lobilerini oluşturması gerekiyor. Batı, her ne kadar Türk ve Müslüman kavramından rahatsız olsa da uluslararası alanda etki oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Azerbaycan’ı anarken Ebulfez Elçibey, Haydar Aliyev ve İlham Aliyev’i anmadan olmaz! Kendileri bağımsız Azerbaycan’ın neferleridir. Bağımsızlık bayrağının son taşıyıcısı İlham Aliyev ise Dağlık Karabağ’a duyulan özlemi artık bitiriyor. Dualarımızla, SİHA ve İHA’larımızla, uluslararası siyasetteki koşulsuz desteğimizle kardeşlerimizin yanındayız. “Tek Millet, İki Devlet” anlayışıyla, Azerbaycan’ı her alanda desteklemeye ve vatan mücadelelerinde kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Ekleme Tarihi: 03 Kasım 2020 - Salı

Tek Millet İki Devlet

Asya’dan Avrupa’ya nam salmış dünya tarihinde müstesna bir yeri olan Türklerin, millet bilinci hâlen devam etmektedir. Biz Türkler, bu bilinçle zor dönemlerde bir araya gelmeyi başarabiliyoruz. “Dağlık Karabağ” işgaline karşı gösterdiğimiz birliktelik bunun en iyi örneğidir. Dünya üç maymunu oynarken Türkiye ve Azerbaycan, Batı’nın planlarını bozmakta ve insanlık suçu işleyen Ermenistan ile tek yumruk mücadele etmektedir.

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlığını ilan eden birçok ülkeden biri olan Azerbaycan'ı tanıyan ilk ülke Türkiye’dir (9 Kasım 1991). Bağımsızlık sonrası, Müslümanlara yapılan zulüm ve işgal girişimlerinin biri de Dağlık Karabağ’da meydana gelmişti. Ermenistan'ın işgaline karşı Azerbaycan'a destek veren Türkiye, tepki olarak Ermenistan ile sınır kapılarını kapattı; siyasi ve diplomatik anlamda sert tepki göstermişti. Bu tutum, ezeli rakip olan Rusya ve Batı’nın hiçbir zaman hoşuna gitmedi. Rusya ve Batı, o günden bugüne Türkiye ile Türk Dünyası’nın bağını koparmak için Ermenistan’ı ileri karakol olarak kullanmakta ve tampon bir devlet anlayışıyla ayakta tutmaktadır.

Kafkasya’daki stratejik konumumuz, diğer devletler nazarında dikkate alınan bir gerçekliktir. Stratejik konum ile ekonomik gücümüzü perçinlemeliyiz ki, iki ülkenin siyasi, askeri ve enerji alanlarındaki işbirliği güçlü bir şekilde devam etsin. Özellikle Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ile iki devlet arasındaki bağ zirveye ulaşmışken…

Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Çin birbirleriyle rakip veya düşman gibi görünse de hedeflerinde her zaman Türkler ve Müslümanlar vardır. 1980’lerden 2020’ye kadar yaşananlar bunun en iyi örneğidir. O yüzden güçlü olmak zorundayız. Eğitim bunun bir ayağı, ekonomik ve askeri güç bunun bir diğer ayağıdır. Ancak millet bilinci olmadan manevi değerlere sarılmadan kalıcı başarılara imza atacağımızı düşünmüyorum.
Bir başlık da Ermeni diasporası için açmak isterim. Uluslararası alandaki gücünü kullanarak soykırım yalanını dünyaya yutturan Ermeni diasporasına karşı, Türkiye’nin ve diğer Türk devletlerinin kendi lobilerini oluşturması gerekiyor. Batı, her ne kadar Türk ve Müslüman kavramından rahatsız olsa da uluslararası alanda etki oluşturabileceğimizi düşünüyorum.

Azerbaycan’ı anarken Ebulfez Elçibey, Haydar Aliyev ve İlham Aliyev’i anmadan olmaz! Kendileri bağımsız Azerbaycan’ın neferleridir. Bağımsızlık bayrağının son taşıyıcısı İlham Aliyev ise Dağlık Karabağ’a duyulan özlemi artık bitiriyor. Dualarımızla, SİHA ve İHA’larımızla, uluslararası siyasetteki koşulsuz desteğimizle kardeşlerimizin yanındayız.

“Tek Millet, İki Devlet” anlayışıyla, Azerbaycan’ı her alanda desteklemeye ve vatan mücadelelerinde kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.