SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Serkan Kıraç
Köşe Yazarı
Serkan Kıraç
 

Okurlara Kitap Önerileri

Kitap okumak, insanın kelime dağarcığını, genel kültürünü, konuşmasını, olaylara bakış açısını ve hayal gücünü geliştirir. Ve tabi; kitap okumak insan ruhuna en iyi gelen ilaçtır. O yüzden, değerli okurlarıma alanında en seçkin yazarları ve eserlerini paylaşmak istiyorum. Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig Nizamül Mülk - Siyasetname Gazali - Yöneticilere Altın Öğütler, Ey Oğul, Kalplerin Keşfi, Yaratılıştaki Sırlar Platon - Devlet J. J. Rousseau - Toplum Sözleşmesi, İnsanlar Arasındaki Eşitsizliğin Kaynağı Mehmet Akif Ersoy - Safahat Mehmet Fuat Köprülü - İslam Medeniyeti Tarihi, Anadolu’da İslamiyet Ziya Gökalp - Kızıl Elma, Türkçülüğün Esasları Yaşar Kemal - İnce Memed Halide Edip Adıvar - Ateşten Gömlek, Vurun Kahpeye, Türk’ün Ateşle İmtihanı Halil İnalcık - Kuruluş ve İmparatorluk Sürecinde Osmanlı, Atatürk ve Demokratik Türkiye, Osmanlı’da Devlet, Hukuk ve Adalet, Osmanlı Tarihinde İslamiyet ve Devlet Bernard Lewis - Ortadoğu Şerif Mardin - Türkiye’de Toplum ve Siyaset, Türkiye'de Din ve Siyaset, Siyasal ve Sosyal Bilimler İlber Ortaylı - Osmanlı’yı Yeniden Keşfetmek, Türklerin Tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin Yakın Tarihi, Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı (1923-2023), İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı, Bir Ömür Nasıl Yaşanır? Ahmet Yaşar Ocak - Türkler, Türkiye ve İslam Şevket Süreyya Aydemir - Tek Adam Ahmet Kabaklı - Temellerin Duruşması, Kültür Emperyalizmi Cemil Meriç - Bu Ülke Necip Fazıl Kısakürek - Çile, Çöle İnen Nur Grigory Petrov - Beyaz Zambaklar Ülkesinde  George Orwell - 1984, Hayvan Çiftliği  Dostoyevski - Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler  Tolstoy - Anna Karenina, İnsan Neyle Yaşar, Hacı Murat  Emile Zola - Germinal Korkut Boratav - Türkiye İktisat Tarihi, Türkiye'de Devletçilik  Şevket Pamuk - Osmanlı-Türkiye İktisadi Tarihi  Leo Huberman - Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla  Emre Kongar - 21. Yüzyılda Türkiye  Aytunç Altındal - Devlet ve Kimlik, Kültür Emperyalizmi  Vahdettin Engin - Bir Devrin Son Sultanı II. Abdülhamid, Pazarlık, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tarihi Devamlılık  Gülçin Çandarlıoğlu - İslam Öncesi Türk Tarihi ve Kültürü  Alev Alatlı - Batı’ya Yön Veren Metinler  Ahmet Davutoğlu - Medeniyetler ve Şehirler  İbrahim Kalın - Ben Öteki ve Ötesi Pelin Çift - Ayasofya’nın Gizli Tarihi, Kudüs’ün Gizemli Tarihi, İstanbul’un Gizli Tarihi
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2020 - Salı

Okurlara Kitap Önerileri

Kitap okumak, insanın kelime dağarcığını, genel kültürünü, konuşmasını, olaylara bakış açısını ve hayal gücünü geliştirir. Ve tabi; kitap okumak insan ruhuna en iyi gelen ilaçtır. O yüzden, değerli okurlarıma alanında en seçkin yazarları ve eserlerini paylaşmak istiyorum.

Yusuf Has Hacib - Kutadgu Bilig

Nizamül Mülk - Siyasetname

Gazali - Yöneticilere Altın Öğütler, Ey Oğul, Kalplerin Keşfi, Yaratılıştaki Sırlar

Platon - Devlet

J. J. Rousseau - Toplum Sözleşmesi, İnsanlar Arasındaki Eşitsizliğin Kaynağı

Mehmet Akif Ersoy - Safahat

Mehmet Fuat Köprülü - İslam Medeniyeti Tarihi, Anadolu’da İslamiyet

Ziya Gökalp - Kızıl Elma, Türkçülüğün Esasları

Yaşar Kemal - İnce Memed

Halide Edip Adıvar - Ateşten Gömlek, Vurun Kahpeye, Türk’ün Ateşle İmtihanı

Halil İnalcık - Kuruluş ve İmparatorluk Sürecinde Osmanlı, Atatürk ve Demokratik Türkiye, Osmanlı’da Devlet, Hukuk ve Adalet, Osmanlı Tarihinde İslamiyet ve Devlet

Bernard Lewis - Ortadoğu

Şerif Mardin - Türkiye’de Toplum ve Siyaset, Türkiye'de Din ve Siyaset, Siyasal ve Sosyal Bilimler

İlber Ortaylı - Osmanlı’yı Yeniden Keşfetmek, Türklerin Tarihi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin Yakın Tarihi, Cumhuriyet'in İlk Yüzyılı (1923-2023), İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı, Bir Ömür Nasıl Yaşanır?

Ahmet Yaşar Ocak - Türkler, Türkiye ve İslam

Şevket Süreyya Aydemir - Tek Adam

Ahmet Kabaklı - Temellerin Duruşması, Kültür Emperyalizmi

Cemil Meriç - Bu Ülke

Necip Fazıl Kısakürek - Çile, Çöle İnen Nur

Grigory Petrov - Beyaz Zambaklar Ülkesinde 

George Orwell - 1984, Hayvan Çiftliği 

Dostoyevski - Suç ve Ceza, Karamazov Kardeşler 

Tolstoy - Anna Karenina, İnsan Neyle Yaşar, Hacı Murat 

Emile Zola - Germinal

Korkut Boratav - Türkiye İktisat Tarihi, Türkiye'de Devletçilik 

Şevket Pamuk - Osmanlı-Türkiye İktisadi Tarihi 

Leo Huberman - Feodal Toplumdan Yirminci Yüzyıla 

Emre Kongar - 21. Yüzyılda Türkiye 

Aytunç Altındal - Devlet ve Kimlik, Kültür Emperyalizmi 

Vahdettin Engin - Bir Devrin Son Sultanı II. Abdülhamid, Pazarlık, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Tarihi Devamlılık 

Gülçin Çandarlıoğlu - İslam Öncesi Türk Tarihi ve Kültürü 

Alev Alatlı - Batı’ya Yön Veren Metinler 

Ahmet Davutoğlu - Medeniyetler ve Şehirler 

İbrahim Kalın - Ben Öteki ve Ötesi

Pelin Çift - Ayasofya’nın Gizli Tarihi, Kudüs’ün Gizemli Tarihi, İstanbul’un Gizli Tarihi

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.