SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Serkan Kıraç
Köşe Yazarı
Serkan Kıraç
 

DİLİRANLAR

Yiğittirler, korkusuzdurlar... Kökleri Horasan’dadır, Ahlat’ta filizlenmişlerdir, Konya’da dallanıp budaklanmışlardır, Söğüt’te tomurcuklanmış, İstanbul’da çiçek açmışlardır. Diliranlar, kökü de çiçeği de bir görür. Atları rüzgâr, pazuları dağdır. Diliran yürekliler oldukça bu devletin kökünü kimse kazıyamaz. Çünkü kökleri çok derindedir, uzar da uzar... Devletimizin kökleri derindedir, gövdesi arşta... Başını da sonunu da kestiremezsin! Çocuğu yürekçe genç olur bir gecede... Genci aklen ihtiyar olur bir anda... Yaşlısı taptaze bir pazu olur çeker üstüne karanlığı... Onlar öyle alplerdir ki kasları gerilmiş cihat için bekler. Öyle erenlerdir ki kalpleri huzuru ikna eder. En kurak topraklarda biter de ağaç olur, çınar olur, iman olur, bayrak olur, devlet olur. 15 Temmuz 2016 tarihinde mabedimizin göğsüne nâmahrem eli değmesin diye canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.
Ekleme Tarihi: 20 Temmuz 2020 - Pazartesi

DİLİRANLAR

Yiğittirler, korkusuzdurlar...
Kökleri Horasan’dadır, Ahlat’ta filizlenmişlerdir, Konya’da dallanıp budaklanmışlardır, Söğüt’te tomurcuklanmış, İstanbul’da çiçek açmışlardır.
Diliranlar, kökü de çiçeği de bir görür.
Atları rüzgâr, pazuları dağdır.

Diliran yürekliler oldukça bu devletin kökünü kimse kazıyamaz.
Çünkü kökleri çok derindedir, uzar da uzar...
Devletimizin kökleri derindedir, gövdesi arşta...

Başını da sonunu da kestiremezsin!
Çocuğu yürekçe genç olur bir gecede...
Genci aklen ihtiyar olur bir anda...

Yaşlısı taptaze bir pazu olur çeker üstüne karanlığı...
Onlar öyle alplerdir ki kasları gerilmiş cihat için bekler.

Öyle erenlerdir ki kalpleri huzuru ikna eder.
En kurak topraklarda biter de ağaç olur, çınar olur, iman olur, bayrak olur, devlet olur.

15 Temmuz 2016 tarihinde mabedimizin göğsüne nâmahrem eli değmesin diye canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.