SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Mustafa Yalçınkaya
Köşe Yazarı
Mustafa Yalçınkaya
 

EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR. KAÇ YAŞINDA EMEKLİ OLUNUR.

Ülkemizin önünde 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa Değişikliği için halk oylaması yapılacak. Yapılacak olan seçim için ülkemizde ve tüm dünya da kampanyalar yapılmaktadır. Bu süreçte Türkiye düşmanlığı tavan yapmış durumda.  Bu süreçte yapılması gereken en önemli konu oy kullanmayı ihmal etmemek, kullanmış olduğun oyun çocukların ve torunların için olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Çünkü düşmanların oklarının hepsi kendilerine tek hedef seçmiş durumdadır. Diyeceksiniz ki başlık emeklilik şartları sen neden halk oylamasından bahsediyorsun.  Bahsediyorum çünkü ağzı olan konuşuyor.  Bildiğine de konuşuyor bilmediğine de.  Bu ülke söylemlere göre yönetilen bir ülke değil, demokratik hukuk devleti ilkeleriyle yasalarla yönetiliyor. Her konu yasalarla belirlendiği gibi Emeklilik şartları da yasalarla belirlenmiş durumdadır. Hayır kampanyası yürütenler gençlerimizin kendilerini seçeceğini kabul ediyorlar da onların çocuk olduğunu nasıl seçilebilir diyorlar. Bunu demişken bir de arkasından yalanı yapıştırıyorlar. Ne diyorlar peki; 18 yaşında Milletvekili yapacaklar sonra iki yıl geçtikten sonra milletvekilli haklarıyla emekli olacaklar. Milletin kafasını karıştırmak için her türlü yola başvuruyorlar. Hayır cephesinin Anayasa değişikliğiyle ilgili sıklıkla başvurduğu bir yöntem de bilgi kirliliği yaparak sivil siyasetin itibarsızlaştırılmasıdır. Gücünü halktan alan demokratik siyasetin egemen olacağı yeni bir dönem ve yönetim şeklinin ülkemizin istikrar ve istikbali için önemini görmemek için art niyetli olmak gerekir. Ülkemizde siyaset 2008 yılındaki emeklilik yaşına ilişkin değişiklikten etkilenmemesi için kundaktaki torunu sigortalı göstertilenler tarafından yapılıyor.Milletvekillerinin emekliliği 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ‘Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Başbakanlık, Bakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği görevinde bulunanların aylıkları’ başlıklı 43’üncü maddesinde düzenlenmiştir. Kanun metninde yollama yapılan 26, 28, 44, geçici 2 ve geçici 4’üncü maddeler, emeklilik yaşına ilişkin hükümlerdir. Bu durumda ne zaman emekli olacaklardır. Bu gün işe başlayan bir memur hangi yaş ve hizmet şartların da emekli olacaksa milletvekilleri de aynı şartlara tabi olmaktadır. Diyelim ki önümüzdeki ilk seçimde 18 yaşında milletvekili seçilip bir dönem milletvekilliği yapmış olanlar 9000 gün prim ödemesini 2040 yılında yerine getirmiş ise emeklilik yaşı 63 olacaktır. Hiç söylenenler gibi 5 yıl sonra süper emekliliği falan yok.  Milletvekilleri dahil tüm çalışanlar için tamamlamaları gereken bir emeklilik yaşı vardır ve bu emeklilik yaşını tamamlamamış olanlara emekli maaşı bağlanması söz konusu değildir.
Ekleme Tarihi: 23 Mart 2017 - Perşembe

EMEKLİLİK ŞARTLARI NEDİR. KAÇ YAŞINDA EMEKLİ OLUNUR.

Ülkemizin önünde 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa Değişikliği için halk oylaması yapılacak. Yapılacak olan seçim için ülkemizde ve tüm dünya da kampanyalar yapılmaktadır. Bu süreçte Türkiye düşmanlığı tavan yapmış durumda.  Bu süreçte yapılması gereken en önemli konu oy kullanmayı ihmal etmemek, kullanmış olduğun oyun çocukların ve torunların için olduğunu bilmemiz gerekmektedir. Çünkü düşmanların oklarının hepsi kendilerine tek hedef seçmiş durumdadır.

Diyeceksiniz ki başlık emeklilik şartları sen neden halk oylamasından bahsediyorsun.  Bahsediyorum çünkü ağzı olan konuşuyor.  Bildiğine de konuşuyor bilmediğine de.  Bu ülke söylemlere göre yönetilen bir ülke değil, demokratik hukuk devleti ilkeleriyle yasalarla yönetiliyor. Her konu yasalarla belirlendiği gibi Emeklilik şartları da yasalarla belirlenmiş durumdadır.
Hayır kampanyası yürütenler gençlerimizin kendilerini seçeceğini kabul ediyorlar da onların çocuk olduğunu nasıl seçilebilir diyorlar. Bunu demişken bir de arkasından yalanı yapıştırıyorlar. Ne diyorlar peki; 18 yaşında Milletvekili yapacaklar sonra iki yıl geçtikten sonra milletvekilli haklarıyla emekli olacaklar.

Milletin kafasını karıştırmak için her türlü yola başvuruyorlar. Hayır cephesinin Anayasa değişikliğiyle ilgili sıklıkla başvurduğu bir yöntem de bilgi kirliliği yaparak sivil siyasetin itibarsızlaştırılmasıdır. Gücünü halktan alan demokratik siyasetin egemen olacağı yeni bir dönem ve yönetim şeklinin ülkemizin istikrar ve istikbali için önemini görmemek için art niyetli olmak gerekir.

Ülkemizde siyaset 2008 yılındaki emeklilik yaşına ilişkin değişiklikten etkilenmemesi için kundaktaki torunu sigortalı göstertilenler tarafından yapılıyor.Milletvekillerinin emekliliği 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ‘Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı, Başbakanlık, Bakanlık ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliği görevinde bulunanların aylıkları’ başlıklı 43’üncü maddesinde düzenlenmiştir.

Kanun metninde yollama yapılan 26, 28, 44, geçici 2 ve geçici 4’üncü maddeler, emeklilik yaşına ilişkin hükümlerdir. Bu durumda ne zaman emekli olacaklardır. Bu gün işe başlayan bir memur hangi yaş ve hizmet şartların da emekli olacaksa milletvekilleri de aynı şartlara tabi olmaktadır.

Diyelim ki önümüzdeki ilk seçimde 18 yaşında milletvekili seçilip bir dönem milletvekilliği yapmış olanlar 9000 gün prim ödemesini 2040 yılında yerine getirmiş ise emeklilik yaşı 63 olacaktır. Hiç söylenenler gibi 5 yıl sonra süper emekliliği falan yok.  Milletvekilleri dahil tüm çalışanlar için tamamlamaları gereken bir emeklilik yaşı vardır ve bu emeklilik yaşını tamamlamamış olanlara emekli maaşı bağlanması söz konusu değildir.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.