SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Dr. Kıpçak Tuncel
Köşe Yazarı
Dr. Kıpçak Tuncel
 

Yaza girerken D Vitaminine Dikkat!!!

Vücutta Kalsiyum ve fosfor metabolizmasını düzenleyen D Vitamini, kemiklerimizin sağlıklı gelişmesi için çok önemlidir. Aynı zamanda zekâdan tutunda barsak kanserini önlemede, vücut savunma sistemini güçlendirme daha birçok konuda başrolü oynar.  Vücudun en çok ihtiyacı olan vitaminlerden biridir. Alınan D vitamininin vücuda yararlı olması için aktif hale geçmesi gerekmektedir. Yumurta, Balık ve sütte yoğun olarak bulunan D vitamini, sindirim yolu ile vücuda girdikleri sonra aktif hale geçebilmesi güneş ışığına ihtiyacı vardır. Son dönemde yaptığımız testlerde toplumun her yaş gruplularında D vitamini ciddi biçimde yetersizlik göstermektedir. Yanlış kanı D vitaminin bir yaşına kadar gerekli olduğudur. Aslında bu vitaminin hayatın her döneminde özellikle 50 yaş üzerinde de çok gerekli olduğudur. Özellikle kadınlarda bir ihtiyaç daha da üst düzeye çıkmaktadır. Ne yapmalıyız; Özellikle vücuttaki D vitamini düzeyini laboratuvarda  kontrol ettirmeli, düşüklük durumunda  D vitamini preperatlarını  doktor gözetiminde başlanmalı süt, yoğurt, yumurta ve balık tüketmeye özen göstermeliyiz. Güneş ışığı şart Güneş ışığının dik gelmediği zamanlarda ”güneş yağları kullanmadan” güneşlenmeliyiz. Yüksek faktörlü güneş yağları güneş ışınlarını tamamen engelleyeceği için tercih etmemeliyiz. Çok acılı ten veya güneş alerjimiz varsa düşük faktörlü güneş koruyucular kullanabilirsiniz. Unutmayın 3 haftalık güneşli bir tatil size 6 aylık D vitamini sağlamağa yetecektir Sağlıklı güzel tatiller diliyorum Uzm. Doktor Kıpçak TUNCEL Adres: Askeriye Caddesi, 112 Sokak, No: 61 Huzur Evi Karşı Sırası Veliefendi Mahallesi, Zeytinburnu, İstanbul, Türkiye/ Telefon: (0212) 665 7474
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2018 - Çarşamba

Yaza girerken D Vitaminine Dikkat!!!

Vücutta Kalsiyum ve fosfor metabolizmasını düzenleyen D Vitamini, kemiklerimizin sağlıklı gelişmesi için çok önemlidir. Aynı zamanda zekâdan tutunda barsak kanserini önlemede, vücut savunma sistemini güçlendirme daha birçok konuda başrolü oynar.  Vücudun en çok ihtiyacı olan vitaminlerden biridir.

Alınan D vitamininin vücuda yararlı olması için aktif hale geçmesi gerekmektedir. Yumurta, Balık ve sütte yoğun olarak bulunan D vitamini, sindirim yolu ile vücuda girdikleri sonra aktif hale geçebilmesi güneş ışığına ihtiyacı vardır.

Son dönemde yaptığımız testlerde toplumun her yaş gruplularında D vitamini ciddi biçimde yetersizlik göstermektedir. Yanlış kanı D vitaminin bir yaşına kadar gerekli olduğudur. Aslında bu vitaminin hayatın her döneminde özellikle 50 yaş üzerinde de çok gerekli olduğudur. Özellikle kadınlarda bir ihtiyaç daha da üst düzeye çıkmaktadır.

Ne yapmalıyız; Özellikle vücuttaki D vitamini düzeyini laboratuvarda  kontrol ettirmeli, düşüklük durumunda  D vitamini preperatlarını  doktor gözetiminde başlanmalı süt, yoğurt, yumurta ve balık tüketmeye özen göstermeliyiz. Güneş ışığı şart Güneş ışığının dik gelmediği zamanlarda ”güneş yağları kullanmadan” güneşlenmeliyiz. Yüksek faktörlü güneş yağları güneş ışınlarını tamamen engelleyeceği için tercih etmemeliyiz. Çok acılı ten veya güneş alerjimiz varsa düşük faktörlü güneş koruyucular kullanabilirsiniz.

Unutmayın 3 haftalık güneşli bir tatil size 6 aylık D vitamini sağlamağa yetecektir Sağlıklı güzel tatiller diliyorum

Uzm. Doktor Kıpçak TUNCEL

Adres: Askeriye Caddesi, 112 Sokak, No: 61 Huzur Evi Karşı Sırası Veliefendi Mahallesi, Zeytinburnu, İstanbul, Türkiye/ Telefon: (0212) 665 7474

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.