SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI
Adem Topal
Köşe Yazarı
Adem Topal
 

NEFİS MUHASEBESİ

Kıymetli okurlarım seçim bitti ve birazda zaman geçti. Ben şimdi yeni bir yazı kaleme alıyorum. Sonuç beklediğim gibimi çıktı? Derseniz hayır. Halk beni şaşırttı. Ama sandığı çözüm olarak görenler sonuca razı olurlar. Elbette ben de sonuca razıyım. Elbette üzülüyorum. Şimdiden tespit olarak ifade etmek istiyorum. İstanbul’un gelecek beş yılına yazık oldu. İnşallah yanılırım ve yeni başkan beylikdüzünde yapmadığı, yapamadığı şeyleri büyükşehirde yapar da İstanbul kazanır. Hepimiz kazanırız. Mümin başına bir iş geldiğinde bunun sebebini araştırır ve tövbe eder. Çünkü bilir ki ayağına bir diken batsa bu sebepsiz değildir. Ya bir karşılıktır. Ya da imtihan. Yerelde yapılan hataları biliyoruz. Saymak gerekmez.ve şunu da gayet net biliyoruz. Allah c.c. Her şeyi görüyor ve biliyor. Ayrıca  bizim için bilelim diye melekleri yirmi dört saat her şeyi kaydediyor. Kul yanıltılabilir ama Allah asla... Hem namaz kılıp hem de bin bir kılıf ile harama el uzatan yerel yöneticiler bunun karşılıksız kalacağını mı? Düşündüler acaba.  Herkes şunu bilmelidir ki zalimler Allah’ın kılıcıdır.  Allah zalimle intikam alır. Sonra da döner zalimden en acı şekilde intikamını alır. Tabi  beni şaşırtan bir durumda şu: sözde milliyetçisinden kürtçüsüne, sözde dindarından solcusuna envaı çeşit insanlar nasıl bir araya geldi. Onu  da irdelemek lazım. Demek ki menfaat ideolojinin önüne konabiliyor. Ayrıca Binali beyin kampanyasını yürütenlerin hatalarıda olayın cabası. Benim gibi politikaya mesafeli insanın gördüklerini onlar nasıl göremediler. Şaşırmamak mümkün değil. 31 mart seçimindeki koruma rezaleti olmasaydı şimdi başka bir tablo olacaktı. Herkes unuttuğu Bir şeyi yeniden hatırlasın. Bu millet mağdurun yanında yer alır. Ve aldı. Adamın progandistleri mağduru iyi oynadılar. Halk da gereğini yaptı. 17 yıldır iktidarsınız. Milli eğitim politikasında başarısız oldunuz. Gençler sizi sevmiyor. Bir düşünün nerde hata yaptınız. Zararın neresinden dönülürse kardır. Dijital teknoloji her şeyi alt üst etti çocuk artık ailenin eseri olmaktan çıktı. Okulda da bir şey yok. Çünkü mektep okul oldu. Eğitimde terbiye bitti.MAdeta yeni nesil birkaç Amerikan şirketinin yönettiği sosyal medya zırvalarının bombardımanı altında perişan. Yakından tanıdığım İbb eski genel sekreteri için Ekrem İmamoğlu üç makam arabası var dedi ve hiç utanmadı. şimdi çıkıp özür dileyecek mi? Nerde. O bunun gibi nice yalanın unutulup gittiğini düşünüyordur. Ve belki de yeni yalanları hazırlıyordur. Bekleyip göreceğiz. Velhasıl herkes nefis muhasebesini yapsın. Nerede  hata ettik desin. Tövbe etsin. Hatasını düzeltsin.  Halka kızmaya hakkımız yok. ADEM  TOPAL   
Ekleme Tarihi: 02 Temmuz 2019 - Salı

NEFİS MUHASEBESİ

Kıymetli okurlarım seçim bitti ve birazda zaman geçti. Ben şimdi yeni bir yazı kaleme alıyorum. Sonuç beklediğim gibimi çıktı? Derseniz hayır.
Halk beni şaşırttı. Ama sandığı çözüm olarak görenler sonuca razı olurlar. Elbette ben de sonuca razıyım. Elbette üzülüyorum. Şimdiden tespit olarak ifade etmek istiyorum.

İstanbul’un gelecek beş yılına yazık oldu. İnşallah yanılırım ve yeni başkan beylikdüzünde yapmadığı, yapamadığı şeyleri büyükşehirde yapar da İstanbul kazanır. Hepimiz kazanırız. Mümin başına bir iş geldiğinde bunun sebebini araştırır ve tövbe eder. Çünkü bilir ki ayağına bir diken batsa bu sebepsiz değildir. Ya bir karşılıktır. Ya da imtihan. Yerelde yapılan hataları biliyoruz. Saymak gerekmez.ve şunu da gayet net biliyoruz. Allah c.c. Her şeyi görüyor ve biliyor. Ayrıca  bizim için bilelim diye melekleri yirmi dört saat her şeyi kaydediyor. Kul yanıltılabilir ama Allah asla... Hem namaz kılıp hem de bin bir kılıf ile harama el uzatan yerel yöneticiler bunun karşılıksız kalacağını mı? Düşündüler acaba. 

Herkes şunu bilmelidir ki zalimler Allah’ın kılıcıdır.  Allah zalimle intikam alır. Sonra da döner zalimden en acı şekilde intikamını alır. Tabi  beni şaşırtan bir durumda şu: sözde milliyetçisinden kürtçüsüne, sözde dindarından solcusuna envaı çeşit insanlar nasıl bir araya geldi. Onu  da irdelemek lazım. Demek ki menfaat ideolojinin önüne konabiliyor. Ayrıca Binali beyin kampanyasını yürütenlerin hatalarıda olayın cabası. Benim gibi politikaya mesafeli insanın gördüklerini onlar nasıl göremediler. Şaşırmamak mümkün değil.

31 mart seçimindeki koruma rezaleti olmasaydı şimdi başka bir tablo olacaktı. Herkes unuttuğu Bir şeyi yeniden hatırlasın. Bu millet mağdurun yanında yer alır.
Ve aldı. Adamın progandistleri mağduru iyi oynadılar. Halk da gereğini yaptı. 17 yıldır iktidarsınız. Milli eğitim politikasında başarısız oldunuz. Gençler sizi sevmiyor. Bir düşünün nerde hata yaptınız. Zararın neresinden dönülürse kardır. Dijital teknoloji her şeyi alt üst etti çocuk artık ailenin eseri olmaktan çıktı.
Okulda da bir şey yok. Çünkü mektep okul oldu. Eğitimde terbiye bitti.MAdeta yeni nesil birkaç Amerikan şirketinin yönettiği sosyal medya zırvalarının bombardımanı altında perişan.

Yakından tanıdığım İbb eski genel sekreteri için Ekrem İmamoğlu üç makam arabası var dedi ve hiç utanmadı. şimdi çıkıp özür dileyecek mi? Nerde. O bunun gibi nice yalanın unutulup gittiğini düşünüyordur. Ve belki de yeni yalanları hazırlıyordur. Bekleyip göreceğiz. Velhasıl herkes nefis muhasebesini yapsın. Nerede  hata ettik desin. Tövbe etsin. Hatasını düzeltsin.  Halka kızmaya hakkımız yok.

ADEM  TOPAL 
 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.