SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Veliefendi Mahallesinde riskli 2 bina boşaltıldı

GÜNDEM 05.11.2021 - 15:59, Güncelleme: 05.11.2021 - 15:59
 

Veliefendi Mahallesinde riskli 2 bina boşaltıldı

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesinde dün akşam saatlerinde bir binanın zemin katının bir kısmında çökme yaşandı. Çökmenin yaşandığı bina ile beraber bitişiğindeki bina güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi Bağ Cami Sokak üzerinde bulunan binanın zemin katının bir kısmında çökme meydana geldi. Binada yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarak durumu hemen yetkililere haber verdi. Çökmenin yaşandığı bina ve yanındaki bina güvenlik amacıyla boşaltıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri sokağı araç ile yaya trafiğine kapattı. Riskli olan iki binaya mühür vurularak içeri giriş kapatıldı. Çöken ve zarar gören iki bina gündüz saatlerinde görüntülendi. Zemininde çökme olan binanın dış cephesinde çatlaklar olduğu görüldü. Boşaltılan 2 binayla ilgili yetkililerin çalışması sürüyor. Yaşananları anlatan mahalle sakinlerinden Abdullah Tokat, "Nedenini biz de sahiplerinden öğrendik. Muhtemelen ifadelerine göre çökme olmuş içerde. Ciddi bir şey var ki baya da korkmuşlar. Kendileri bu konuda bu konuda bu kadar hassasiyet gösterdiler. Hemen bilgi vermişler belediyeye. Belediye ekipleri de gelmiş durum değerlendirmesi yapmışlar. Neticesinde de bu gerekli tedbiri almışlar. Şu an içeride kimse oturmuyor. Bundan sonrası içinde ne karar verilecek bilemiyoruz" dedi. Binaların temeli olmadığını söyleyen Tokat, "Direk yok, hiçbir şey yok. 45 yıllık binalar artık bunların zamanı geldi. Her şeyin bir ömrü var. Temel yok, binalar eğreti. Daha doğrusu buralar gecekondu yapılmıştı. Ben 65 yıldır burada oturuyorum. Gecekondu temellerinin üzerine bu katlar yapıldı. Bir temel olsa amenna. En ufak bir sarsıntıda bugüne kadar bir şey olmadıysa binaların birbirine yaslanmasından olmamıştır. Ne diyelim Allah korumuş" diye konuştu. Binalar hakkında bilgi veren Tokat, "Yani bu şartlarda bu binaların ayakta durması çok zor. İhmalin sonu facia olur. Deprem olasılığı her zaman mevcut ülkemizde. Dolayısıyla her türlü kötü sonuç olabilir. Tedbir almakta fayda var. Hane sahipleri de bu hassasiyeti göstermiş teşekkür etmek gerek onlara da" diye konuştu.
Zeytinburnu Veliefendi Mahallesinde dün akşam saatlerinde bir binanın zemin katının bir kısmında çökme yaşandı. Çökmenin yaşandığı bina ile beraber bitişiğindeki bina güvenlik nedeniyle boşaltıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi Bağ Cami Sokak üzerinde bulunan binanın zemin katının bir kısmında çökme meydana geldi. Binada yaşayan vatandaşlar evlerinden dışarı çıkarak durumu hemen yetkililere haber verdi. Çökmenin yaşandığı bina ve yanındaki bina güvenlik amacıyla boşaltıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve Zeytinburnu Belediyesi zabıta ekipleri sokağı araç ile yaya trafiğine kapattı. Riskli olan iki binaya mühür vurularak içeri giriş kapatıldı. Çöken ve zarar gören iki bina gündüz saatlerinde görüntülendi. Zemininde çökme olan binanın dış cephesinde çatlaklar olduğu görüldü. Boşaltılan 2 binayla ilgili yetkililerin çalışması sürüyor.

Yaşananları anlatan mahalle sakinlerinden Abdullah Tokat, "Nedenini biz de sahiplerinden öğrendik. Muhtemelen ifadelerine göre çökme olmuş içerde. Ciddi bir şey var ki baya da korkmuşlar. Kendileri bu konuda bu konuda bu kadar hassasiyet gösterdiler. Hemen bilgi vermişler belediyeye. Belediye ekipleri de gelmiş durum değerlendirmesi yapmışlar. Neticesinde de bu gerekli tedbiri almışlar. Şu an içeride kimse oturmuyor. Bundan sonrası içinde ne karar verilecek bilemiyoruz" dedi.

Binaların temeli olmadığını söyleyen Tokat, "Direk yok, hiçbir şey yok. 45 yıllık binalar artık bunların zamanı geldi. Her şeyin bir ömrü var. Temel yok, binalar eğreti. Daha doğrusu buralar gecekondu yapılmıştı. Ben 65 yıldır burada oturuyorum. Gecekondu temellerinin üzerine bu katlar yapıldı. Bir temel olsa amenna. En ufak bir sarsıntıda bugüne kadar bir şey olmadıysa binaların birbirine yaslanmasından olmamıştır. Ne diyelim Allah korumuş" diye konuştu.

Binalar hakkında bilgi veren Tokat, "Yani bu şartlarda bu binaların ayakta durması çok zor. İhmalin sonu facia olur. Deprem olasılığı her zaman mevcut ülkemizde. Dolayısıyla her türlü kötü sonuç olabilir. Tedbir almakta fayda var. Hane sahipleri de bu hassasiyeti göstermiş teşekkür etmek gerek onlara da" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.