SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Van’dan gelen haber Türkiye’yi yasa boğdu. Çok sayıda şehidimiz var

KÜLTÜR 05.02.2020 - 19:05, Güncelleme: 05.02.2020 - 19:05
 

Van’dan gelen haber Türkiye’yi yasa boğdu. Çok sayıda şehidimiz var

Van'da meydana gelen ikinci çığ faciasında 8'i jandarma, 3'ü korucu ve 3'ü itfaiye eri olmak üzere toplamda 33 kişi şehit oldu.

Çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekibin üzerine çığ düştü. Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ faciası nedeniyle bölgede büyük bir çalışma başlatıldı. Çığ altında kalan minibüsün içerisindeki 2 kişinin kurtarılması için bölgede çalışmalar devam ederken bir çığ daha düştü. İkinci çığın altında kalanların kurtarılması için yeniden çalışmalar hızlandırıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kurtarma çalışmaları sırasında üzerine çığ düşen 8 jandarma ile 3 korucunun şehit olduğunu bildirdi. Bu açıklamanın ardından bölgede 3 itfaiye erinin daha şehit olduğu açıklandı. İkinci çığ nedeniyle şehitlerin sayısı 33'e yükselirken, 53 kişinin de yaralı olduğu öğrenildi.Öte yandan; İçişleri Bakanlığı, Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar'ın da çığ altında kaldığını açıklamıştı. Uçar’ın çığ altından yaralı olarak kurtarılarak, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekibin üzerine çığ düştü
Van'da meydana gelen ikinci çığ faciasında 8'i jandarma, 3'ü korucu ve 3'ü itfaiye eri olmak üzere toplamda 33 kişi şehit oldu.

Çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekibin üzerine çığ düştü. Van'ın Bahçesaray ilçesinde meydana gelen çığ faciası nedeniyle bölgede büyük bir çalışma başlatıldı. Çığ altında kalan minibüsün içerisindeki 2 kişinin kurtarılması için bölgede çalışmalar devam ederken bir çığ daha düştü. İkinci çığın altında kalanların kurtarılması için yeniden çalışmalar hızlandırıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kurtarma çalışmaları sırasında üzerine çığ düşen 8 jandarma ile 3 korucunun şehit olduğunu bildirdi. Bu açıklamanın ardından bölgede 3 itfaiye erinin daha şehit olduğu açıklandı. İkinci çığ nedeniyle şehitlerin sayısı 33'e yükselirken, 53 kişinin de yaralı olduğu öğrenildi.Öte yandan; İçişleri Bakanlığı, Van AFAD İl Müdürü Osman Uçar'ın da çığ altında kaldığını açıklamıştı. Uçar’ın çığ altından yaralı olarak kurtarılarak, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi. Çığ altında kalan 2 kişiyi arayan ekibin üzerine çığ düştü

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.