SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Tüm Rumeliler Geleneksel İftarda buluştu

KÜLTÜR 28.07.2013 - 23:59, Güncelleme: 28.07.2013 - 23:59
 

Tüm Rumeliler Geleneksel İftarda buluştu

Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği her yıl geleneksel hale getirdiği iftarını bu yıl dernek merkezinde ve önünde kurduğu sofralarda verdi

Geçen yıl Zeytinburnu Tüm Rumeliler Derneğinin yanı başındaki özgürlük parkında verilen iftar bu yıl dernek merkezinde verildi.Derneğin iftarına Rumelilerin yanı sıra yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasilerde büyük ilgi gösterdi. Başkan Recep Akan ve yardımcıları misafirleri oldukça sıcak karşıladı. Misafirler protokol masasından başlanarak tek tek yerlerine oturtuldu.İftar programı Kuran-ı Kerim-in okunması ile başladı. Ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı. Menü olarak misafirlere mercimek çorbası kavurma, börek, pilav, güllaç ve kahvaltı tabağı ikram edildi. Oruçların açılmasıyla birlikte yemek ve bereket duası yapıldı. Duanın ardından Başkan teşekkür konuşması yaptı. Kürsüye ilk olarak Tüm Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Akan çıktı. Ramazan ayı insanları birbirine yaklaştıran, kırgınlıkların giderildiği, hoşgörünün hakim olduğu kutsal bir aydır. Zeytinburnu’muzda ramazanda düzenlenmekte olan iftar yemekleri de bu yakınlaşmaya vesile olmaktadır. Tüm Rumeli Derneği olarak her yıl ramazan ayında iftar programımızda siz değerli hemşerilerimiz ve misafirlerimizle bir araya gelerek ramazanın ruhunu yaşatmayı amaç edindik. Başta Rumelili hemşerilerimiz olmak üzere davetimize katılan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum dedi. Başkan Akan,Ramazan Ayı Türkiye'de, İstanbul'da ve semtimizde kardeşlik içinde yaşanıyor. 'Gösteriş olsun diye değil yıllardır böyle yaşadığımız için bu İftarda bir aradayız. İnanıyoruz ki bu iftarlar, Türkiye'de barışı, sükuneti, sevgiyi ve, saygıyı artırmasına katkı sağlayacaktır ve dışarıya da güzel bir resim verecektir.Yönetim Kurulu Olarak Göreve Geldiğimizde İlk Hedefimiz ; Toplumun yardım değerlerini etkin hale getirerek hiçbir ayırım gözetmeksizin, ihtiyaç sahiplerine acil ve kalıcı çözümler oluşturup yardımda bulunmaktı. İlçemizdeki hasta hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza,yine ilçe sınırları içerisinde hizmet eden Özürlüler Derneğine maddi ve manevi yardımlarda bulunduk. Derneğimize olan güvenin göstergesi olarak bir yardımsever hemşerilerimizin desteğiyle 40 öğrencimize burs verdik. Bu sene Ramazan Ayında yaklaşık 200 haneye erzak yardımında bulunmak nasip oldu. Dernek olarak bundan sonrada bu yönde hizmetlerimiz devam edecektir.Bu mübarek günde bizi yalnız bırakmayan ; Herkese teşekkür eder nice güzel günlerde hep birlikte olmak dileği ile hepinize saygılar sunarım dedi. Tüm Rumeli Türkleri Derneğinin iftarına, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,Başkan Yrd. Gökhan Kasap, Eski Belediye Başkanı Dr. Adil Emecan, Ak Parti ilçe Başkanı Bahattin Ünver, Ak Parti ve CHP Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Temsilcileri, Rumelili Sanatçılar, İşadamları, STK temsilcileri ve çok sayıda Rumelili katıldı. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Tüm Rumeli Türkleri Dayanışma Derneği her yıl geleneksel hale getirdiği iftarını bu yıl dernek merkezinde ve önünde kurduğu sofralarda verdi

Geçen yıl Zeytinburnu Tüm Rumeliler Derneğinin yanı başındaki özgürlük parkında verilen iftar bu yıl dernek merkezinde verildi.Derneğin iftarına Rumelilerin yanı sıra yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasilerde büyük ilgi gösterdi.

Başkan Recep Akan ve yardımcıları misafirleri oldukça sıcak karşıladı. Misafirler protokol masasından başlanarak tek tek yerlerine oturtuldu.İftar programı Kuran-ı Kerim-in okunması ile başladı. Ezanın okunması ile birlikte oruçlar açıldı. Menü olarak misafirlere mercimek çorbası kavurma, börek, pilav, güllaç ve kahvaltı tabağı ikram edildi. Oruçların açılmasıyla birlikte yemek ve bereket duası yapıldı. Duanın ardından Başkan teşekkür konuşması yaptı.

Kürsüye ilk olarak Tüm Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Recep Akan çıktı. Ramazan ayı insanları birbirine yaklaştıran, kırgınlıkların giderildiği, hoşgörünün hakim olduğu kutsal bir aydır. Zeytinburnu’muzda ramazanda düzenlenmekte olan iftar yemekleri de bu yakınlaşmaya vesile olmaktadır. Tüm Rumeli Derneği olarak her yıl ramazan ayında iftar programımızda siz değerli hemşerilerimiz ve misafirlerimizle bir araya gelerek ramazanın ruhunu yaşatmayı amaç edindik. Başta Rumelili hemşerilerimiz olmak üzere davetimize katılan tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum dedi.

Başkan Akan,Ramazan Ayı Türkiye'de, İstanbul'da ve semtimizde kardeşlik içinde yaşanıyor. 'Gösteriş olsun diye değil yıllardır böyle yaşadığımız için bu İftarda bir aradayız. İnanıyoruz ki bu iftarlar, Türkiye'de barışı, sükuneti, sevgiyi ve, saygıyı artırmasına katkı sağlayacaktır ve dışarıya da güzel bir resim verecektir.Yönetim Kurulu Olarak Göreve Geldiğimizde İlk Hedefimiz ; Toplumun yardım değerlerini etkin hale getirerek hiçbir ayırım gözetmeksizin, ihtiyaç sahiplerine acil ve kalıcı çözümler oluşturup yardımda bulunmaktı.

İlçemizdeki hasta hemşerilerimiz başta olmak üzere tüm halkımıza,yine ilçe sınırları içerisinde hizmet eden Özürlüler Derneğine maddi ve manevi yardımlarda bulunduk. Derneğimize olan güvenin göstergesi olarak bir yardımsever hemşerilerimizin desteğiyle 40 öğrencimize burs verdik. Bu sene Ramazan Ayında yaklaşık 200 haneye erzak yardımında bulunmak nasip oldu. Dernek olarak bundan sonrada bu yönde hizmetlerimiz devam edecektir.Bu mübarek günde bizi yalnız bırakmayan ; Herkese teşekkür eder nice güzel günlerde hep birlikte olmak dileği ile hepinize saygılar sunarım dedi.

Tüm Rumeli Türkleri Derneğinin iftarına, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,Başkan Yrd. Gökhan Kasap, Eski Belediye Başkanı Dr. Adil Emecan, Ak Parti ilçe Başkanı Bahattin Ünver, Ak Parti ve CHP Meclis Üyeleri, Siyasi Partilerin İlçe Temsilcileri, Rumelili Sanatçılar, İşadamları, STK temsilcileri ve çok sayıda Rumelili katıldı.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.