SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Tuana, Akşam Çayını müzik şölenine dönüştürdü

KÜLTÜR 17.01.2020 - 10:40, Güncelleme: 17.01.2020 - 10:40
 

Tuana, Akşam Çayını müzik şölenine dönüştürdü

Zeytinburnu Belediyesi Veliefendi Bilgi Evi’nde çalmayı öğrendiği kemanıyla, “Başkanla Akşam Çayı” buluşmasına katılan 13 yaşındaki Tuana, katılımcılara hoş dakikalar yaşattı. 

Vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek ve sorularına cevap vermek için her hafta düzenlenen “Başkanla Akşam Çayı” programının bu haftaki durağı olan Veliefendi Mahallesi’nde, Veliefendi Bilgi Evi’nde öğrendiği kemanıyla katılan 13 yaşındaki Tuana, Başkan Arısoy’a ve mahalleliye İstanbul türküsü olarak adlandırılan “Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur” parçasını çaldı. Veliefendi Mahallesi’nde oturduğunu ve Veliefendi Bilgi Evi’ne giderek boş zamanlarını değerlendirdiğini, keman eğitimi alarak çalmaya başladığını söyleyen 8. Sınıf öğrencisi Tuana, zaman zaman sokak çalgıcılığı yaparak elde ettiği gelirle de sokak hayvanlarına mama aldığını belirtti.  8. sınıf öğrencisi olduğunu ve Güzel Sanatlar Lisesi’ne hazırlandığını söyleyen Tuana, katılımcılardan ve Başkan Arısoy’dan büyük alkış alırken, Tuana’ya “Geleceğin Sanatkârı’ diyerek başarılar dileyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bilgi Evlerimiz aracılığı ile özgüvenini kazanmış, millî, ahlâkî ve kültürel değerlere bağlı çocukların yetişmesine aracılık etmek ve yeteneklerinin farkına varmalarına fırsat vermek, tüm insanların eşitliği ilkesini benimseyen bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi. Zeytinburnu Belediyesi tarafından, özellikle 8-18 yaş grubuna bilgiye ulaşma, kendini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirme, bilgisayar ve internete ulaşma fırsatı olmayan çocuklara imkân verme, kitap okuma alışkanlığı edindirme, ders çalışma ortamları müsait olmayan çocuklara ortam sağlama, rehberlik etme ve yönlendirme amacıyla kurulan Bilgi Evleri’ne giderek keman çalmayı öğrenen 13 yaşındaki Tuana, halkın sorunlarına yerinde çözümler üretilmesi amacıyla geleneksel olarak organize edilen 'Başkanla Akşam Çayı’ buluşmasına katıldı.  Türkiye’ye örnek bir uygulama olan Bilgi Evleri’nde yetişen ve yeteneklerinin keşfedilerek gelişmesine destek verilen çocukların geleceğin mirasçısı olduğunu ve en büyük yatırımın da çocuklara yapılmasından yana olduklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bilgi Evlerimiz, çağın gereklerine uygun güvenli ve sıcak bir ortamda, rehber öğretmenlerimizle, yediden yetmişe herkese hizmet vererek önder ve örnek bir kurum olmaktır” dedi. Tuana’ya hoş sürprizi için teşekkür ederek, başarılar diledi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediyesi Veliefendi Bilgi Evi’nde çalmayı öğrendiği kemanıyla, “Başkanla Akşam Çayı” buluşmasına katılan 13 yaşındaki Tuana, katılımcılara hoş dakikalar yaşattı. 

Vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek ve sorularına cevap vermek için her hafta düzenlenen “Başkanla Akşam Çayı” programının bu haftaki durağı olan Veliefendi Mahallesi’nde, Veliefendi Bilgi Evi’nde öğrendiği kemanıyla katılan 13 yaşındaki Tuana, Başkan Arısoy’a ve mahalleliye İstanbul türküsü olarak adlandırılan “Üsküdar'a gider iken aldı da bir yağmur” parçasını çaldı. Veliefendi Mahallesi’nde oturduğunu ve Veliefendi Bilgi Evi’ne giderek boş zamanlarını değerlendirdiğini, keman eğitimi alarak çalmaya başladığını söyleyen 8. Sınıf öğrencisi Tuana, zaman zaman sokak çalgıcılığı yaparak elde ettiği gelirle de sokak hayvanlarına mama aldığını belirtti.

 8. sınıf öğrencisi olduğunu ve Güzel Sanatlar Lisesi’ne hazırlandığını söyleyen Tuana, katılımcılardan ve Başkan Arısoy’dan büyük alkış alırken, Tuana’ya “Geleceğin Sanatkârı’ diyerek başarılar dileyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bilgi Evlerimiz aracılığı ile özgüvenini kazanmış, millî, ahlâkî ve kültürel değerlere bağlı çocukların yetişmesine aracılık etmek ve yeteneklerinin farkına varmalarına fırsat vermek, tüm insanların eşitliği ilkesini benimseyen bireylerden meydana gelen bir toplumun oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz” dedi.

Zeytinburnu Belediyesi tarafından, özellikle 8-18 yaş grubuna bilgiye ulaşma, kendini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirme, bilgisayar ve internete ulaşma fırsatı olmayan çocuklara imkân verme, kitap okuma alışkanlığı edindirme, ders çalışma ortamları müsait olmayan çocuklara ortam sağlama, rehberlik etme ve yönlendirme amacıyla kurulan Bilgi Evleri’ne giderek keman çalmayı öğrenen 13 yaşındaki Tuana, halkın sorunlarına yerinde çözümler üretilmesi amacıyla geleneksel olarak organize edilen 'Başkanla Akşam Çayı’ buluşmasına katıldı. 

Türkiye’ye örnek bir uygulama olan Bilgi Evleri’nde yetişen ve yeteneklerinin keşfedilerek gelişmesine destek verilen çocukların geleceğin mirasçısı olduğunu ve en büyük yatırımın da çocuklara yapılmasından yana olduklarını belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Bilgi Evlerimiz, çağın gereklerine uygun güvenli ve sıcak bir ortamda, rehber öğretmenlerimizle, yediden yetmişe herkese hizmet vererek önder ve örnek bir kurum olmaktır” dedi. Tuana’ya hoş sürprizi için teşekkür ederek, başarılar diledi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.