SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Telsiz Mahallesinde yıkım gerginliği

KÜLTÜR 09.07.2013 - 15:23, Güncelleme: 09.07.2013 - 15:23
 

Telsiz Mahallesinde yıkım gerginliği

Zeytinburnu Telsiz Mahallesi 85/3 A Sokak'ta esnaf mahalleli ve zabıta arasında yıkım gerginliği yaşandı.

İsmi verilmeyen bir şahıs Vakıflardan Zeytinburnu Telsiz Mahallesi 85/3 A Sokak'ta Vakıflardan bir arsa kiraladı. Daha sonra bir tarihe üzerini değerlendirmek amacıyla etrafını çitlerle çevirdi. Zeytinburnu Belediyesi zabıtası çevirmenin yasal olmadığını öne sürerek çıtları yıktı ve topladı. Vakıflardan arsayı kiralayan şahıslar aynı gece arsanın etrafını tekrar duvar ve çıt ördü. Zeytinburnu Belediyesi sabah erken saatlerde yine çevirmenin hukuksuz olduğunu öne sürerek yıkım için mahalleye geldi.Bu kez  arsayı kiralayan şahıslar mahalleli esnaf ve zabıtalar arasında gerginlik yaşandı. Çıkan kavgada üç zabıta görevlisi çeşitli yerlerinden küçük çaplı yaranı ve ambulansla hastaneye kaldırıldılar. Olayın büyümesi ve ortamın gerginleşmesinin ardından olay yerine emniyet görevlileri çağrıldı. Daha sonra yıkım yapılacak çevrili alanın içerisine MHP Zeytinburnu Teşkilat Başkanı Metin Şengöz, MHP Zeytinburnu ilçe Başkan Vekili Mustafa Sönmezoğlu ve Teşkilat Mensupları çevrili alan içersine gelerek  esnafımıza destek olmak için burdayız yıkımın usulsüz olduğunu ve resmi yıkım kararı olmadan yıkım yapılamayacağını söylediler. Başkan Şengöz, Yıkım kararı resmi olursa söyleyecek hiç bir sözlerinin olmadığına vurgu yaptı. Gergin ortamının ardından Zabıta ve Belediye yetkileri iş makinesini alarak yıkım yapmadan olay yerinden ayrıldılar. Yaklaşık bir saat sonra tekrar olay yerine gelen yıkım ekibi alanın etrafındaki çevrilme için kullanılan duvarları yıkarak olay yerinden ayrıldılar ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Zeytinburnu Telsiz Mahallesi 85/3 A Sokak'ta esnaf mahalleli ve zabıta arasında yıkım gerginliği yaşandı.

İsmi verilmeyen bir şahıs Vakıflardan Zeytinburnu Telsiz Mahallesi 85/3 A Sokak'ta Vakıflardan bir arsa kiraladı. Daha sonra bir tarihe üzerini değerlendirmek amacıyla etrafını çitlerle çevirdi. Zeytinburnu Belediyesi zabıtası çevirmenin yasal olmadığını öne sürerek çıtları yıktı ve topladı. Vakıflardan arsayı kiralayan şahıslar aynı gece arsanın etrafını tekrar duvar ve çıt ördü.

Zeytinburnu Belediyesi sabah erken saatlerde yine çevirmenin hukuksuz olduğunu öne sürerek yıkım için mahalleye geldi.Bu kez  arsayı kiralayan şahıslar mahalleli esnaf ve zabıtalar arasında gerginlik yaşandı. Çıkan kavgada üç zabıta görevlisi çeşitli yerlerinden küçük çaplı yaranı ve ambulansla hastaneye kaldırıldılar. Olayın büyümesi ve ortamın gerginleşmesinin ardından olay yerine emniyet görevlileri çağrıldı.

Daha sonra yıkım yapılacak çevrili alanın içerisine MHP Zeytinburnu Teşkilat Başkanı Metin Şengöz, MHP Zeytinburnu ilçe Başkan Vekili Mustafa Sönmezoğlu ve Teşkilat Mensupları çevrili alan içersine gelerek  esnafımıza destek olmak için burdayız yıkımın usulsüz olduğunu ve resmi yıkım kararı olmadan yıkım yapılamayacağını söylediler. Başkan Şengöz, Yıkım kararı resmi olursa söyleyecek hiç bir sözlerinin olmadığına vurgu yaptı. Gergin ortamının ardından Zabıta ve Belediye yetkileri iş makinesini alarak yıkım yapmadan olay yerinden ayrıldılar.

Yaklaşık bir saat sonra tekrar olay yerine gelen yıkım ekibi alanın etrafındaki çevrilme için kullanılan duvarları yıkarak olay yerinden ayrıldılar

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.