SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

'Tek İsteğim Kentsel Dönüşümün şeffaf yapılması'

SİYASET 05.01.2022 - 14:18, Güncelleme: 05.01.2022 - 14:23
 

'Tek İsteğim Kentsel Dönüşümün şeffaf yapılması'

Zeytinburnu İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler Kentsel Dönüşümle ilgili Belediye Meclisine yazılı soru önergesi vermeye devam ediyor. Meclis Üyesi Güreler bu önergeleri verirken tek amacım var oda Kentsel Dönüşüm çalışmalarının ilçemizde şeffaf yapılmasını adına katkı vermek dedi.

Zeytinburnu İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler’in Ocak Ayı2.Birleşiminde Belediye Meclisine verdiği yeni önerge; Zeytinburnu Belediyesi Meclis Başkanlığına Konu: Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporu Geçen ay vermiş olduğumuz önerge de Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ile Zeytinburnu belediyemizin Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporu çalışması var mıdır? Varsa meclis Üyelerimizin bilgilendirilmesi için sunum yapılmasını ve raporun meclis üyelerine verilmesi için önerge vermiştik. Önergemize verilen cevapta; Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ile yapılacak Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporuna ilişkin herhangi bir ibare yer almamaktadır deniliyor. O zaman bu evrakları kim hazırladı. Arkadaşlar Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ile Zeytinburnu belediyesinin logolarının bulunduğu Bu raporu kim hazırladı. Veliefendi işçi blokları hakkında hazırlanmış bir rapor, 200 sayfa veya daha fazla sayfadan oluşan bu kitapçıkta, Diğer mahallelerde de bu tür raporların hazırlanmış Olduğunu tahmin ediyoruz, Önergemize verilen cevapta bizde, Bazı bilgilerin meclisten gizlendiği algısı oluşturdu. Değerli arkadaşlar bizlerin amacı kentsel dönüşüm de şeffaf olunması, birlikte hareket edilmesi  Zeytinburnu halkına hep birlikte bu meclis çatısı altında hizmet etmek olduğunu buradan bir daha hatırlatmak istiyoruz. Veliefendi işçi bloklarının bulunduğu arazinin üzerindeki yapıların yenilenmesi ile ilgili olarak mevcut imar durumu burayı kendi kendine finanse edecek şekilde yapılabilir Buradaki tek sorun geçmişte yapılan plan çalışması mevcut  Blokları binaları  kesip parçaladığından bazı blokların  bulunduğu yerlerde park alanı olarak ayrıldığından bir bütün olarak hareket etme zorunluluğu getirmektedir. İnsanları yerinden ederek ve borçlandırarak dönüşüm yapma fikrinden vazgeçelim  Bütüncül olarak halledebiliyorsak bütüncül halledelim yoksa ada bazında halledelim. Buranın planlarını düzenleyelim gerekirse her ADA Kendi inşaatını yapabilsin TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI (2019-2023)  ON BİRİNCİ KALKINMA PLANI 220 sayfa ve 845 Maddeden oluşuyor. Bu planın 692. maddesinde Kentsel dönüşüm projeleri katılımcılık esasları dikkate alınarak, kentsel dönüşüm alanlarında öncelikle yerinde dönüşüm ilkesi benimsenerek, mevcut sosyal yapının mekânsal ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran çözümlerle kent dokusuyla uyumlu ve alan bazlı olarak yürütülecektir. 692.nin 2. Maddesinde de Kentsel dönüşüm projelerinde katılımcılık esasları tanımlanacak ve sürecin işbirliği içeresinde ilerlemesi sağlanacaktır. Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporu hakkında meclis üyelerinin bilgilendirilmesi için sunum yapılmasını ve bu raporun meclis üyelerine verilmesi için önergemin başkanlık makamına havalesini saygılarımla arz ederim.
Zeytinburnu İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler Kentsel Dönüşümle ilgili Belediye Meclisine yazılı soru önergesi vermeye devam ediyor. Meclis Üyesi Güreler bu önergeleri verirken tek amacım var oda Kentsel Dönüşüm çalışmalarının ilçemizde şeffaf yapılmasını adına katkı vermek dedi.

Zeytinburnu İYİ Parti Meclis Üyesi Mustafa Güreler’in Ocak Ayı2.Birleşiminde Belediye Meclisine verdiği yeni önerge; Zeytinburnu Belediyesi Meclis Başkanlığına

Konu: Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporu

Geçen ay vermiş olduğumuz önerge de Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ile Zeytinburnu belediyemizin Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporu çalışması var mıdır?

Varsa meclis Üyelerimizin bilgilendirilmesi için sunum yapılmasını ve raporun meclis üyelerine verilmesi için önerge vermiştik. Önergemize verilen cevapta; Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ile yapılacak Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporuna ilişkin herhangi bir ibare yer almamaktadır deniliyor.

O zaman bu evrakları kim hazırladı. Arkadaşlar Çevre şehircilik ve iklim değişikliği bakanlığı ile Zeytinburnu belediyesinin logolarının bulunduğu Bu raporu kim hazırladı. Veliefendi işçi blokları hakkında hazırlanmış bir rapor, 200 sayfa veya daha fazla sayfadan oluşan bu kitapçıkta, Diğer mahallelerde de bu tür raporların hazırlanmış Olduğunu tahmin ediyoruz, Önergemize verilen cevapta bizde, Bazı bilgilerin meclisten gizlendiği algısı oluşturdu.

Değerli arkadaşlar bizlerin amacı kentsel dönüşüm de şeffaf olunması, birlikte hareket edilmesi  Zeytinburnu halkına hep birlikte bu meclis çatısı altında hizmet etmek olduğunu buradan bir daha hatırlatmak istiyoruz. Veliefendi işçi bloklarının bulunduğu arazinin üzerindeki yapıların yenilenmesi ile ilgili olarak mevcut imar durumu burayı kendi kendine finanse edecek şekilde yapılabilir

Buradaki tek sorun geçmişte yapılan plan çalışması mevcut  Blokları binaları  kesip parçaladığından bazı blokların  bulunduğu yerlerde park alanı olarak ayrıldığından bir bütün olarak hareket etme zorunluluğu getirmektedir. İnsanları yerinden ederek ve borçlandırarak dönüşüm yapma fikrinden vazgeçelim 

Bütüncül olarak halledebiliyorsak bütüncül halledelim yoksa ada bazında halledelim. Buranın planlarını düzenleyelim gerekirse her ADA Kendi inşaatını yapabilsin

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANLIĞI STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANLIĞI (2019-2023)  ON BİRİNCİ KALKINMA PLANI 220 sayfa ve 845 Maddeden oluşuyor. Bu planın 692. maddesinde Kentsel dönüşüm projeleri katılımcılık esasları dikkate

alınarak, kentsel dönüşüm alanlarında öncelikle yerinde dönüşüm ilkesi benimsenerek, mevcut sosyal yapının mekânsal ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran çözümlerle kent dokusuyla uyumlu ve alan bazlı olarak yürütülecektir. 692.nin 2. Maddesinde de Kentsel dönüşüm projelerinde katılımcılık esasları tanımlanacak ve sürecin işbirliği içeresinde ilerlemesi sağlanacaktır. Kentsel dönüşüm Strateji belgesi raporu hakkında meclis üyelerinin bilgilendirilmesi için sunum yapılmasını ve bu raporun meclis üyelerine verilmesi için önergemin başkanlık makamına havalesini saygılarımla arz ederim.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.