SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sümer Camisinin planlarını iptal eden Anayasa Mahkemesi AK Zirve için ne diyecek?

SİYASET 06.06.2022 - 20:49, Güncelleme: 06.06.2022 - 20:50
 

Sümer Camisinin planlarını iptal eden Anayasa Mahkemesi AK Zirve için ne diyecek?

Anayasa Mahkemesi Yeşil alana yapılan Sümer Cami ve Sümer Bilgi Evinin Planlarını 20 yıl sonra iptal etti. Bu iptalin ardından İYİ Parti Meclis üyesi Mustafa Güreler Yeşil alana yapılan Cami ve Eğitim alanı Anayasaya aykırı fakat Arap Gayrimenkul Şirketinin satış ofisi ise anayasaya uygun. Bu nasıl olabilir diyerek Zeytinburnu Belediye Meclisine soru önergesi verdi.

Bundan 4 ay önce Meclis başkanlığına Ak zirve şirketinin 3000 m2 lik yeşil alana yapmış olduğu satış ofisi ile ilgili bir önerge vermiştik.Ak zirve yeşil alan olarak bırakılması gereken yere kendi kullanımı için bir satış ofisi yapıyor ve Zeytinburnu Belediyesi bu bina yapılırken görmüyor mu demiştik. Sayın başkan Ömer Arısoy, mahalle sakinleri ile yaptığı bir toplantıda İlçede parka çevrilebilecek tüm alanları ilk fırsatta değerlendirmeye aldıklarını belirtmiş “Gönül ister ki, her mahallemizde, her sokak başında bir park olsun. Ancak maalesef park yapacak yeşil alan bulmakta zorlanıyoruz.  Tekrar okuyorum  Gönül ister ki, her mahallemizde, her sokak başında bir park olsun. Ancak maalesef park yapacak yeşil alan bulmakta zorlanıyoruz. Evet yeşil alana satış ofisi kurulursa tabiî ki yeşil alan bulmakta zorlanılır. Devamında ise İlçemizdeki tüm boş alanları park veya yeşil alana çevirdik. Yeni fırsatları yakaladığımız an hemen değerlendirmeye alıp, çalışmalara başlıyoruz. -O zaman gelin bu yanlıştan dönelim. İBB dava açıyor ve Bakanlık yeşil alana İDARİ HİZMET ALANI LEJANTI  vererek bina yasal hale getiriyor. Ancak şunu unutmayalım  geçen 15 gün içerisinde  Anayasa Mahkemesi, Zeytinburnu Belediyesi’nin,  yol ve yeşil alan olarak düzenlenmesi için Sümer Mahallesi’ndeki yaklaşık 4 bin metrekarelik bağışlanan arazinin yapılaşmaya açmasını  22 yıldır devam eden hukuki sürece son noktayı koyarak mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Bu haber ulusal ve yerel basında da yer aldı. Zeytinburnu Haber Gazetesi Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini gündeme aldı. İYİ Parti olarak bizler de Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisi olayını meclise taşıdık. CHP Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini gündeme taşıdı. Yeniden Refah Partisi de Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini Gündeme taşıdı. Siyasi partiler Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini gündemde tutuyor. Halk Yeşil Alana yapılan Ak zirve satış ofisini  gündemde tutuyor . Zeytinburnu ilçesi olarak yeşil alana ihtiyacımız varken  Sayın Cumhurbaşkanımız Yeşil alanların çoğaltılmasını isterken • Zeytinburnu’nda 3000 m2’lik Yeşil alana Satış ofis  binası  nasıl  inşa ediliyor. • Zeytinburnu halkının olan bu yeşil alanla ilgili nasıl bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz? • Az olan yeşil alanımızın daha da azalması için Yeşil alana inşaat yapılmasına müsaade  edecekmiyiz. • Trafik yoğunluğunun olduğu bu bölgeye bu inşaatın yapılması bu yoğunluğu daha da arttıracaktır. • Bu yoğunluğu o bölge nasıl kaldıracak? • Bu yapının yapılması ile ilgili trafik yoğunluğunu azaltacak önlemler düşünülmüş müdür? Önergemin başkanlık makamına havalesini saygılarımla arz ederim.      
Anayasa Mahkemesi Yeşil alana yapılan Sümer Cami ve Sümer Bilgi Evinin Planlarını 20 yıl sonra iptal etti. Bu iptalin ardından İYİ Parti Meclis üyesi Mustafa Güreler Yeşil alana yapılan Cami ve Eğitim alanı Anayasaya aykırı fakat Arap Gayrimenkul Şirketinin satış ofisi ise anayasaya uygun. Bu nasıl olabilir diyerek Zeytinburnu Belediye Meclisine soru önergesi verdi.

Bundan 4 ay önce Meclis başkanlığına Ak zirve şirketinin 3000 m2 lik yeşil alana yapmış olduğu satış ofisi ile ilgili bir önerge vermiştik.Ak zirve yeşil alan olarak bırakılması gereken yere kendi kullanımı için bir satış ofisi yapıyor ve Zeytinburnu Belediyesi bu bina yapılırken görmüyor mu demiştik.

Sayın başkan Ömer Arısoy, mahalle sakinleri ile yaptığı bir toplantıda İlçede parka çevrilebilecek tüm alanları ilk fırsatta değerlendirmeye aldıklarını belirtmiş “Gönül ister ki, her mahallemizde, her sokak başında bir park olsun. Ancak maalesef park yapacak yeşil alan bulmakta zorlanıyoruz. 

Tekrar okuyorum  Gönül ister ki, her mahallemizde, her sokak başında bir park olsun. Ancak maalesef park yapacak yeşil alan bulmakta zorlanıyoruz. Evet yeşil alana satış ofisi kurulursa tabiî ki yeşil alan bulmakta zorlanılır. Devamında ise İlçemizdeki tüm boş alanları park veya yeşil alana çevirdik. Yeni fırsatları yakaladığımız an hemen değerlendirmeye alıp, çalışmalara başlıyoruz.

-O zaman gelin bu yanlıştan dönelim. İBB dava açıyor ve Bakanlık yeşil alana İDARİ HİZMET ALANI LEJANTI  vererek bina yasal hale getiriyor. Ancak şunu unutmayalım  geçen 15 gün içerisinde  Anayasa Mahkemesi, Zeytinburnu Belediyesi’nin,  yol ve yeşil alan olarak düzenlenmesi için Sümer Mahallesi’ndeki yaklaşık 4 bin metrekarelik bağışlanan arazinin yapılaşmaya açmasını  22 yıldır devam eden hukuki sürece son noktayı koyarak mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi. Bu haber ulusal ve yerel basında da yer aldı.

Zeytinburnu Haber Gazetesi Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini gündeme aldı. İYİ Parti olarak bizler de Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisi olayını meclise taşıdık. CHP Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini gündeme taşıdı. Yeniden Refah Partisi de Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini Gündeme taşıdı. Siyasi partiler Yeşil Alana yapılan Ak zirve Satış ofisini gündemde tutuyor. Halk Yeşil Alana yapılan Ak zirve satış ofisini  gündemde tutuyor . Zeytinburnu ilçesi olarak yeşil alana ihtiyacımız varken 

Sayın Cumhurbaşkanımız Yeşil alanların çoğaltılmasını isterken

• Zeytinburnu’nda 3000 m2’lik Yeşil alana Satış ofis  binası  nasıl  inşa ediliyor.

• Zeytinburnu halkının olan bu yeşil alanla ilgili nasıl bir çalışma yapmayı düşünüyorsunuz?

• Az olan yeşil alanımızın daha da azalması için Yeşil alana inşaat yapılmasına müsaade  edecekmiyiz.

• Trafik yoğunluğunun olduğu bu bölgeye bu inşaatın yapılması bu yoğunluğu daha da arttıracaktır.

• Bu yoğunluğu o bölge nasıl kaldıracak?

• Bu yapının yapılması ile ilgili trafik yoğunluğunu azaltacak önlemler düşünülmüş müdür?

Önergemin başkanlık makamına havalesini saygılarımla arz ederim.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.