SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sokağa çıkma yasağı bu hafta 4 güne çıkarıldı

KÜLTÜR 20.04.2020 - 21:06, Güncelleme: 20.04.2020 - 21:06
 

Sokağa çıkma yasağı bu hafta 4 güne çıkarıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Nisan gecesinden 26 Nisan gecesine kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Türkiye'de 30 büyükşehir bir de Zonguldak olmak üzere 31 ilde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Yasak 23-26 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.4 günlük yasak, hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, hem de Ramazan Ayı başlangıcına denk geldi. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan bu kararı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz." dedi. SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ UYGULANACAĞI İLLER "Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak" PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜ MARKET-BAKKAL AÇIK OLACAK Sokağa çıkma yasağı öncesi bakkal ve marketlere düzenleme. İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderildi. Genelgeye göre, ramazanın başlayacak olması nedeniyle 21 ve 22 Nisan günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. 23 ve 24 Nisan'da market ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar ikametlerine yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek YASAKTAN MUAF OLAN ESNAF VE KURUMLAR Sokağa çıkma kısıtlaması süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan iş yerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak.Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Kızılay ile Vefa Sosyal Destek Birimleri'nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 22 Nisan gecesinden 26 Nisan gecesine kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

Türkiye'de 30 büyükşehir bir de Zonguldak olmak üzere 31 ilde yeniden sokağa çıkma yasağı ilan edildi.Yasak 23-26 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.4 günlük yasak, hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, hem de Ramazan Ayı başlangıcına denk geldi. Kabine toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alınan bu kararı açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "23-24-25-26 Nisan tarihleri arasında yine 31 ilimizde sokağa çıkma sınırlandırması yapmayı özellikle planlıyoruz." dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ UYGULANACAĞI İLLER

"Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van ve Zonguldak"

PERŞEMBE VE CUMA GÜNÜ MARKET-BAKKAL AÇIK OLACAK

Sokağa çıkma yasağı öncesi bakkal ve marketlere düzenleme. İçişleri Bakanlığınca, 81 il valiliğine, 23, 24, 25 ve 26 Nisan'da 31 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genelge gönderildi. Genelgeye göre, ramazanın başlayacak olması nedeniyle 21 ve 22 Nisan günleri market ve bakkalların çalışma saatleri 08.00-23.00 olarak belirlendi. 23 ve 24 Nisan'da market ve bakkallar 09.00-14.00 arasında faaliyet gösterecek, vatandaşlar ikametlerine yakın market ve bakkallara gidip gelebilecek

YASAKTAN MUAF OLAN ESNAF VE KURUMLAR

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve unlu mamul satan iş yerleri ile tatlı üreten yerler açık olacak.Kamu güvenliğinin sağlanması ile acil çağrı merkezleri, AFAD ve Kızılay ile Vefa Sosyal Destek Birimleri'nde görevli olanlar kısıtlamadan muaf olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.