SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sıra Gecesi ve Çiğ Köftesiyle Yöresel Günlerde Şanlıurfa farkı

GÜNDEM 07.11.2021 - 00:43, Güncelleme: 07.11.2021 - 09:46
 

Sıra Gecesi ve Çiğ Köftesiyle Yöresel Günlerde Şanlıurfa farkı

Zeytinburnu’nun en etkin derneklerinden biri olan Şanlıurfalılar Derneği 17’inci Yöresel Günlerde Güney Doğu Anadolu Bölgesi için yapılan geceye renk kattı. Gecede Şanlıurfalılar Sıra gecesi, Çiğ Köftesi ve halk oyunlarıyla farkını ortaya koydu.

Sekiz yıl önce Zeytinburnu’nda Şanlıurfalılara hizmet etmek için işadamı Murat Tufan tarafından kurulan Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği 8 yıl içinde yaptığı çalışmalarla ilçemizin en etkin derneklerinden biri oldu. 35 Yılı aşkın iş, siyaset ve STK tecrübesi olan Murat Tufan tüm bu alanlardaki deneyim ve tecrübelerini derneğe yansıtınca Urfalılar Derneği kendinden sıkça söz ettirmeye başladı. Sıra gecelerinden, çiğ köfte ikramlarına, Hemşeri buluşmalarından, aşure günlerine, Konferanslardan, Sağlık panellerine kadar onlarca etkinliğe imza atan Urfalılar Derneği Başkan Murat Tufan ve Yönetimi örnek bir dernekçilik anlayışını ortaya koydu. Şanlıurfalılar Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yılda Yöresel Günlere sıra gecesi ve ikramlarıyla damgasın vurdu. Mehmet Sıraç’ın sıra gecesi ekibi bir birinden güzel türküleri ile renk kattıkları Şanlıurfalılar gecesi muhteşem bir şekilde geçti. Sahnede bir tarafta sıra gecesine uygun türküler söylenirken diğer tarafta misafirlere etli Çiğ Köfte ikram edildi.  Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Bu sene 17’incisini yaptığımız Yöresel günlere halkımız çok yoğun ilgi gösterdi. Bu tür etkinlikler halkımızın temsilcileri olan sivil toplum kuruluşları iler beraber yapılırsa anlam ifade ediyor. Bugün burada Şanlıurfalılar, Mardinliler ve Diyarbakırlılar derneği olmazsa Güney Doğu Anadolu gecemizin bir anlamı olmaz. Zeytinburnu sadece tek birimiz ait olsa biz burada mutlu olmayız. Bizler bir ve beraber olursak, acı ve tatlı günlerimizde beraber ağlar beraber sevinirsek yaşamın bir anlamı oluyor diyen başkan katkı sunan derneklere teşekkür etti. Zeytinburnu Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Murat Tufan ise şunları söyledi: “ Bir önceki Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın 15 yıl aralıksız Yöresel Günleri yaptı. Şimdi ise Başkanımız Ömer Arısoy ile 17’incisini yapıyoruz. Biz de Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği olarak son yıllarda Yöresel Günlerde stant açarak Şanlıurfa’nın kültür ve geleneklerini Zeytinburnu halkına tanıtmak için bir çabasının içindeyiz. Derneğimizi kurduğumuz günden bu yana da güzel çalışmalara imza attık. Doğduğumuz yer olan Şanlıurfa ve Doyduğumuz yer olan Zeytinburnu için yapmamız gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden iç ve dış mihraklara karşı hep beraber et ve tırak misali kaynaşıp devletimize katkı vereceğiz. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın. İnşallah 17.Yöresel Günlerde de beraber oluruz dedi. Başkan Murat Tufan Gecenin finalinde Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a el işçiliği gümüş Türk kahvesi takımı takdim etti.    
Zeytinburnu’nun en etkin derneklerinden biri olan Şanlıurfalılar Derneği 17’inci Yöresel Günlerde Güney Doğu Anadolu Bölgesi için yapılan geceye renk kattı. Gecede Şanlıurfalılar Sıra gecesi, Çiğ Köftesi ve halk oyunlarıyla farkını ortaya koydu.

Sekiz yıl önce Zeytinburnu’nda Şanlıurfalılara hizmet etmek için işadamı Murat Tufan tarafından kurulan Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği 8 yıl içinde yaptığı çalışmalarla ilçemizin en etkin derneklerinden biri oldu. 35 Yılı aşkın iş, siyaset ve STK tecrübesi olan Murat Tufan tüm bu alanlardaki deneyim ve tecrübelerini derneğe yansıtınca Urfalılar Derneği kendinden sıkça söz ettirmeye başladı. Sıra gecelerinden, çiğ köfte ikramlarına, Hemşeri buluşmalarından, aşure günlerine, Konferanslardan, Sağlık panellerine kadar onlarca etkinliğe imza atan Urfalılar Derneği Başkan Murat Tufan ve Yönetimi örnek bir dernekçilik anlayışını ortaya koydu. Şanlıurfalılar Derneği geçen yıl olduğu gibi bu yılda Yöresel Günlere sıra gecesi ve ikramlarıyla damgasın vurdu. Mehmet Sıraç’ın sıra gecesi ekibi bir birinden güzel türküleri ile renk kattıkları Şanlıurfalılar gecesi muhteşem bir şekilde geçti. Sahnede bir tarafta sıra gecesine uygun türküler söylenirken diğer tarafta misafirlere etli Çiğ Köfte ikram edildi. 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Bu sene 17’incisini yaptığımız Yöresel günlere halkımız çok yoğun ilgi gösterdi. Bu tür etkinlikler halkımızın temsilcileri olan sivil toplum kuruluşları iler beraber yapılırsa anlam ifade ediyor. Bugün burada Şanlıurfalılar, Mardinliler ve Diyarbakırlılar derneği olmazsa Güney Doğu Anadolu gecemizin bir anlamı olmaz. Zeytinburnu sadece tek birimiz ait olsa biz burada mutlu olmayız. Bizler bir ve beraber olursak, acı ve tatlı günlerimizde beraber ağlar beraber sevinirsek yaşamın bir anlamı oluyor diyen başkan katkı sunan derneklere teşekkür etti.

Zeytinburnu Şanlıurfalılar Dernek Başkanı Murat Tufan ise şunları söyledi: “ Bir önceki Zeytinburnu Belediye Başkanımız Murat Aydın 15 yıl aralıksız Yöresel Günleri yaptı. Şimdi ise Başkanımız Ömer Arısoy ile 17’incisini yapıyoruz. Biz de Zeytinburnu Şanlıurfalılar Derneği olarak son yıllarda Yöresel Günlerde stant açarak Şanlıurfa’nın kültür ve geleneklerini Zeytinburnu halkına tanıtmak için bir çabasının içindeyiz. Derneğimizi kurduğumuz günden bu yana da güzel çalışmalara imza attık. Doğduğumuz yer olan Şanlıurfa ve Doyduğumuz yer olan Zeytinburnu için yapmamız gereken her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast eden iç ve dış mihraklara karşı hep beraber et ve tırak misali kaynaşıp devletimize katkı vereceğiz. Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın. İnşallah 17.Yöresel Günlerde de beraber oluruz dedi. Başkan Murat Tufan Gecenin finalinde Belediye Başkanı Ömer Arısoy’a el işçiliği gümüş Türk kahvesi takımı takdim etti.  

 

Habere ifade bırak !
Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Foto Galeride Aç
Fotoğraf albümüne giderek fotoğraf(lara) yorum yazabilir yada fotoğraf(ları) sosyal medyada paylaşabilirsiniz.
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.