SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Seyitnizam Akşam Çayında Tansiyon bir anda yükseldi

KÜLTÜR 30.01.2020 - 23:41, Güncelleme: 30.01.2020 - 23:41
 

Seyitnizam Akşam Çayında Tansiyon bir anda yükseldi

Elazığ ve Malatya depremlerinden sonra Türkiye’nin gündemine oturan kentsel dönüşüm tartışmaları üzerine konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi olarak ilk günden beri ilçenin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışmak olduğunu, hâlihazırda devam eden dönüşüm çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Başkanla Akşam Çayı Seyitnizam Mahallesi programında vatandaşlarla bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un gündeminde deprem ve kentsel dönüşüm konuları vardı. Elazığ ve Malatya depremlerinde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Arısoy, “Elazığ ve Malatya’da hepimizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaşadık. Rabbim ülkemizi benzerlerinden ve beterinden korusun. Daha önce yaşadığımız felaketlerin aksine felaket bölgelerinde arama, kurtarma ve yardım çalışmaları hızla yapıldı. Devlet yetkililerimiz soluğu orada aldılar. Zeytinburnu Belediyesi olarak, arama, kurtarma ekiplerimizi ve yardım malzemelerimizi bölgeye seferber etmek için hazırladık, ancak devletimizden talep gelmediği ve beklememiz söylendiği için bekledik. Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi. Vatandaşların neredeyse tüm sorularının odağında Kentsel Dönüşüm vardı. Bir Mahalle sakini 20 Yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti’deydi. Sizler niçin tramvayı yeraltına almadınız. Niçin Zeytinburnu’na yeterince Otopark yapmadınız. Şimdi Büyükşehir bizde değil diyerek işin içinden çımaya çalıyorsunuz diye sordu. Aynı vatandaş yine Başkana Siz kalkmışsınız bize Çanakkale gezilerini anlatıyorsunuz. Bizim derdimiz Can. Bu gece deprem olsa enkaz altında kalacağız. Zeytinburnu sahili gökdelenlerle çepe çevre sarılırken Bizler niçin Seyitnizam’da evlerimiz yıkıp yapamıyoruz dite sordu.  Başkan Bir vatandaş ise yine Başkana Nakliyeciler sitesinde Zeytinburnu Halkının malı olan araziler var. Burada Araplar bir projeyi hayata geçiriyorlar. Sizler Zeytinburnu Halkının malı olan bu yerleri Araplardan alabilecek misiniz diye sordu? Bu soruların ardından salonda tansiyon yükseldi. İşte o onlarda yaşanılanlar.. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Elazığ ve Malatya depremlerinden sonra Türkiye’nin gündemine oturan kentsel dönüşüm tartışmaları üzerine konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu Belediyesi olarak ilk günden beri ilçenin birinci önceliğinin kentsel dönüşüm projeleri üzerinde çalışmak olduğunu, hâlihazırda devam eden dönüşüm çalışmalarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte koordineli bir şekilde yürüttüklerini ifade etti.

Başkanla Akşam Çayı Seyitnizam Mahallesi programında vatandaşlarla bir araya gelen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un gündeminde deprem ve kentsel dönüşüm konuları vardı. Elazığ ve Malatya depremlerinde hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Başkan Arısoy, “Elazığ ve Malatya’da hepimizi derinden sarsan bir deprem felaketi yaşadık. Rabbim ülkemizi benzerlerinden ve beterinden korusun. Daha önce yaşadığımız felaketlerin aksine felaket bölgelerinde arama, kurtarma ve yardım çalışmaları hızla yapıldı. Devlet yetkililerimiz soluğu orada aldılar. Zeytinburnu Belediyesi olarak, arama, kurtarma ekiplerimizi ve yardım malzemelerimizi bölgeye seferber etmek için hazırladık, ancak devletimizden talep gelmediği ve beklememiz söylendiği için bekledik. Depremde yaşamlarını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” dedi.

Vatandaşların neredeyse tüm sorularının odağında Kentsel Dönüşüm vardı. Bir Mahalle sakini 20 Yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti’deydi. Sizler niçin tramvayı yeraltına almadınız. Niçin Zeytinburnu’na yeterince Otopark yapmadınız. Şimdi Büyükşehir bizde değil diyerek işin içinden çımaya çalıyorsunuz diye sordu. Aynı vatandaş yine Başkana Siz kalkmışsınız bize Çanakkale gezilerini anlatıyorsunuz. Bizim derdimiz Can. Bu gece deprem olsa enkaz altında kalacağız. Zeytinburnu sahili gökdelenlerle çepe çevre sarılırken Bizler niçin Seyitnizam’da evlerimiz yıkıp yapamıyoruz dite sordu. 

Başkan Bir vatandaş ise yine Başkana Nakliyeciler sitesinde Zeytinburnu Halkının malı olan araziler var. Burada Araplar bir projeyi hayata geçiriyorlar. Sizler Zeytinburnu Halkının malı olan bu yerleri Araplardan alabilecek misiniz diye sordu? Bu soruların ardından salonda tansiyon yükseldi. İşte o onlarda yaşanılanlar..

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.