SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sevenlerinden Büyük Sanatkara Vefa

KÜLTÜR 28.07.2013 - 23:55, Güncelleme: 28.07.2013 - 23:55
 

Sevenlerinden Büyük Sanatkara Vefa

Zeytinburnu Belediyesi tarafından 2007’de hizmete alınan Nağmedar, sevenleri tarafından düzenlenen Tanburî Cemil Bey’i anma programına ev sahipliği yaptı.

Merkezefendi’deki kabri başında dualarla ile yad edilen Tanburî Cemil Bey için daha sonra Nağmedar’da Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zaman gazetesi köşe yazarı Beşir Ayvazoğlu’nun da katıldığı bir anma programı düzenlendi. Tanburî Cemil Bey’in hayatı, eserleri, Türk musikisindeki yeri ile ilgili yapılan konuşmaların ardından, Ayvazoğlu, büyük sanatkarın hayatını anlatan 'Ateş Denizi' adlı romanı sevenleri için imzaladı. Tören son bölümünde bir kanuni tarafından Tanburî Cemil Bey’in sevilen eserleri icra edildi. 1916 yılında vefat eden büyük sanatkarın 1950’lili yıllara kadar bilinmeyen kabri, geçtiğimiz yıl Zeytinburnu Belediyesi tarafından onun sanatçı kimliğine yakışacak bir hale getirilmiş ve adına ZKS’de anma programı düzenlemişti
Zeytinburnu Belediyesi tarafından 2007’de hizmete alınan Nağmedar, sevenleri tarafından düzenlenen Tanburî Cemil Bey’i anma programına ev sahipliği yaptı.

Merkezefendi’deki kabri başında dualarla ile yad edilen Tanburî Cemil Bey için daha sonra Nağmedar’da Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ve Zaman gazetesi köşe yazarı Beşir Ayvazoğlu’nun da katıldığı bir anma programı düzenlendi.

Tanburî Cemil Bey’in hayatı, eserleri, Türk musikisindeki yeri ile ilgili yapılan konuşmaların ardından, Ayvazoğlu, büyük sanatkarın hayatını anlatan 'Ateş Denizi' adlı romanı sevenleri için imzaladı. Tören son bölümünde bir kanuni tarafından Tanburî Cemil Bey’in sevilen eserleri icra edildi.

1916 yılında vefat eden büyük sanatkarın 1950’lili yıllara kadar bilinmeyen kabri, geçtiğimiz yıl Zeytinburnu Belediyesi tarafından onun sanatçı kimliğine yakışacak bir hale getirilmiş ve adına ZKS’de anma programı düzenlemişti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.