SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Saniye Sezgin Elmas İlkokulunun Çevre Denetçileri

EĞİTİM 09.05.2014 - 10:45, Güncelleme: 09.05.2014 - 10:45
 

Saniye Sezgin Elmas İlkokulunun Çevre Denetçileri

Saniye Sezgin Elmas İlkokulu’nun çevreci öğrenci denetçileri her hafta sokaklarda esnafların işyerleri önünü denetleyip ikaz ve teşekkür yaprakları bırakarak hayli ilgi görmeye başladılar.

Zeytinburnuhaber.org olarak bizde bu denetlemeyi merak ederek iştirak ettik ve öğrencilerin üzerinde durdukları çevrecilik hashasiyetini ilgiyle görselledik. Okul Müdür Yardımcısı İsmet KIZILCIK, öğretmenlerden Aydın ATALAY ve Türkan TERZİOĞLU eşliğinde 40 öğrenciden oluşan grup Seyitnizam Mahallesi, Zeytinburnu İmam Hatip Anadolu Lisesi karşısında bulunan sokakları denetlemeye ve çevre temizliği yapmaya başladı. Bazı öğrenciler çevredeki çöpleri büyük poşete toplarken, denetçi öğrencilerde işyerlerini ve genelde kumaşçı mağazaları önlerini denetlemeye başladılar…İşyeri önünde aşırı mal yükleme ve çöpleri gören denetçi öğrenciler işyeri sahibi veya ilgilisini  bizzat çağırarak “ İşyerinizin önünü yeterli kadar temiz göremedik. Bu kirlilik biz çocukları, sokak hayvanlarını ve büyük insanları  da kötü bir şekilde etkilemektedir. Size bir hatırlatma olarak bu hafta için kırmızı ikaz yaprağı bırakıyoruz ve adres olarak da notlarımıza alıyoruz. Hafta içi belirsiz bir zamanda tekrar denetlemeye geleceğiz. Lütfen işyeri ve çevre temizliğine dikkat ediniz”  diyerek kırmızı yapraktan oluşan kırmızı ikaz yaprağını verdiler. TEMİZLİĞE ÖNEM VERENLERE YEŞİL YAPRAK ÖDÜLÜ İşlerlerini ve çevresini temiz tutan, işyerleri önüne gereksiz ürün çıkarmayan işyeri sahipleri ve temsilcilerine de “ Sizlere işyeri önü ve çevresini temiz tutup çöp ve benzeri atıklar barındırmadığınız için teşekkür ediyoruz. Geçen hafta da size teşekkür olarak yeşil yaprak teşekkür belgemizi vermiştik. Bu gün bir yenisini veriyoruz…Sizlerde çevrenizdeki esnaf arkadaşlarınızı bu özeni göstermeye davet ediniz “ dediler. OKUL MÜDÜRÜ KENAN KARACA “ DEVAM “ DEDİ Saniye Sezgin Elmas İlkokulu Müdürü Kenan KARACA “ Okulumuzda bahçe alanı ve çevrecilikte büyük özen gösterilmektedir.  İlçemiz olarak en güzel oksijen sirkülasyonu olan okulumuzun çevresindeki işyerleri önleri ve sokaklarının da temiz olması gerekliliği yönünde çevre kulübümüzün öğrencilerini hareketlendirdik. Bu çalışma ile hem okulumuz öğrencilere çevre bilincini, çevre temizliğini öğrenmeleri ve herkese hatırlatmaları gereği duyarak çevre denetçiliğini başlattık. Yaklaşık 2 aydan beri devam eden bu uygulamayı esnaflarımızda hayli benimsedi. Öğrencilerin ne zaman kontrole geleceğini bilemeyen esnaflar bu sayede birazda olsa çevre temizliğine özenmeye başladılar “ dedi...Öğrenciler öncelikle Çiçek Parkını ve çevresini, sonra Yunus Emre Doğru Parkı ve çevresini denetleyerek mahalle muhtarı Yakup Toraman’a da ziyarette bulunup çevre esnaflarını bu konuda hashas davranmaları için hatırlatmada bulunmasını rica ederek günün anızsına gurup resmi çektirdiler. NE DİYELİM. DARISI TÜM OKULLARIMIZ ÇEVRE KULÜBÜ ÖĞRENCELERİNİN BAŞINA DİYEBİLİRİZ ANCAK. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-MEHMET ALPAY
Saniye Sezgin Elmas İlkokulu’nun çevreci öğrenci denetçileri her hafta sokaklarda esnafların işyerleri önünü denetleyip ikaz ve teşekkür yaprakları bırakarak hayli ilgi görmeye başladılar.

Zeytinburnuhaber.org olarak bizde bu denetlemeyi merak ederek iştirak ettik ve öğrencilerin üzerinde durdukları çevrecilik hashasiyetini ilgiyle görselledik. Okul Müdür Yardımcısı İsmet KIZILCIK, öğretmenlerden Aydın ATALAY ve Türkan TERZİOĞLU eşliğinde 40 öğrenciden oluşan grup Seyitnizam Mahallesi, Zeytinburnu İmam Hatip Anadolu Lisesi karşısında bulunan sokakları denetlemeye ve çevre temizliği yapmaya başladı. Bazı öğrenciler çevredeki çöpleri büyük poşete toplarken, denetçi öğrencilerde işyerlerini ve genelde kumaşçı mağazaları önlerini denetlemeye başladılar…İşyeri önünde aşırı mal yükleme ve çöpleri gören denetçi öğrenciler işyeri sahibi veya ilgilisini  bizzat çağırarak “ İşyerinizin önünü yeterli kadar temiz göremedik. Bu kirlilik biz çocukları, sokak hayvanlarını ve büyük insanları  da kötü bir şekilde etkilemektedir. Size bir hatırlatma olarak bu hafta için kırmızı ikaz yaprağı bırakıyoruz ve adres olarak da notlarımıza alıyoruz. Hafta içi belirsiz bir zamanda tekrar denetlemeye geleceğiz. Lütfen işyeri ve çevre temizliğine dikkat ediniz”  diyerek kırmızı yapraktan oluşan kırmızı ikaz yaprağını verdiler.

TEMİZLİĞE ÖNEM VERENLERE YEŞİL YAPRAK ÖDÜLÜ

İşlerlerini ve çevresini temiz tutan, işyerleri önüne gereksiz ürün çıkarmayan işyeri sahipleri ve temsilcilerine de “ Sizlere işyeri önü ve çevresini temiz tutup çöp ve benzeri atıklar barındırmadığınız için teşekkür ediyoruz. Geçen hafta da size teşekkür olarak yeşil yaprak teşekkür belgemizi vermiştik. Bu gün bir yenisini veriyoruz…Sizlerde çevrenizdeki esnaf arkadaşlarınızı bu özeni göstermeye davet ediniz “ dediler.

OKUL MÜDÜRÜ KENAN KARACA “ DEVAM “ DEDİ

Saniye Sezgin Elmas İlkokulu Müdürü Kenan KARACA “ Okulumuzda bahçe alanı ve çevrecilikte büyük özen gösterilmektedir.  İlçemiz olarak en güzel oksijen sirkülasyonu olan okulumuzun çevresindeki işyerleri önleri ve sokaklarının da temiz olması gerekliliği yönünde çevre kulübümüzün öğrencilerini hareketlendirdik. Bu çalışma ile hem okulumuz öğrencilere çevre bilincini, çevre temizliğini öğrenmeleri ve herkese hatırlatmaları gereği duyarak çevre denetçiliğini başlattık. Yaklaşık 2 aydan beri devam eden bu uygulamayı esnaflarımızda hayli benimsedi. Öğrencilerin ne zaman kontrole geleceğini bilemeyen esnaflar bu sayede birazda olsa çevre temizliğine özenmeye başladılar “ dedi...Öğrenciler öncelikle Çiçek Parkını ve çevresini, sonra Yunus Emre Doğru Parkı ve çevresini denetleyerek mahalle muhtarı Yakup Toraman’a da ziyarette bulunup çevre esnaflarını bu konuda hashas davranmaları için hatırlatmada bulunmasını rica ederek günün anızsına gurup resmi çektirdiler. NE DİYELİM. DARISI TÜM OKULLARIMIZ ÇEVRE KULÜBÜ ÖĞRENCELERİNİN BAŞINA DİYEBİLİRİZ ANCAK.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL-MEHMET ALPAY

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.