SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Koronavirüs Türkiye'de

SAĞLIK 11.03.2020 - 09:47, Güncelleme: 11.03.2020 - 09:47
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Koronavirüs Türkiye'de

S ağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakasının Türkiye'de tespit edildiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi.

Koca, Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye'nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi. Komşu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin aldığı sıkı tedbirleri uygulamadığını hatırlatan Koca, "Bizimse salgına karşı yürüttüğümüz strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiç azalmadı, kat kat arttı." dedi. Bu Dakikadan Sonra Yapılacaklar: 1- Panik yapmak yerine bilinçli olmak. 2- Temizliğe çok dikkat etmek. Özellikle el hijyeni. Affınıza sığnarak tuvaletten sonra ellerimizi en az 20 saniye (içimizden 20'ye kadar sayarak) sabunla parmak aralarını hilâlleyerek parmak uçlarımızı avuç içimizde ovalayarak bileklerimize kadar yıkamak. 3- Kalabalık ortamlardan uzak durmak. 4- Dışarıdaysak bir şeye dokunmamız gerekiyorsa (kapı kolu, sıvı ya da köpük sabunluk klipsi, lamba anahtar düğmesi, vs.) dirseğimizi kullanmak. 5- Hapşırık anında tek kullanımlık kâğıt mendil kullanmak, kâğıt mendilimiz yoksa dirseğimizin iç kısmını kullanmak. 6- Ellerimizle; ağzımıza, burnumuza ve gözümüze kesinlikle temas etmiyoruz. 7- Dışardan evimize geldiğimiz zaman hiçbir şeye dokunmadan ellerimizi özenle sabunlamak, en az 20 saniye. 8- Evlerimizdeki ortak kullanım alanlarımız olan lavabo ve tuvaletlerimizi çok temiz kullanmak. (Burada ev hanımlarına büyük iş düşüyor. Kapı kolları dahil, çamaşır suyu ile buraların temizlik ve hijyenine çok dikkat etmek.) 9- Tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek, salavatlaşmak...Kısaca yakın temastan uzak duruyoruz. Karşımızdaki bize küser, incinir, gönül koyar diye kesinlikle bu düşüncelere kapılmıyoruz. Kişisel hijyeninize çok dikkat ediyoruz. Devletin zirvesi buna örnektir. 10- Evimize misafirimiz gelirse kolonya ikram etmek. 11- Beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmek. 12- Hastalık emaresi varsa (Baş ağrısı, kas ağrısı, yorgunluk, kanlı tükürme, ishal, nefes darlığı, kuru öksürük, hâlsizlik, yüksek ateş) sağlık kuruluşlarına gitmek. 13- Yurdışına kesinlikle çıkmıyoruz. Eğer yurtdışından gelmişsek, evimizde kendimizi 14 GÜN izole ediyoruz. 14- Algı ile halkımızın psikolojini bozmamak.
S ağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vakasının Türkiye'de tespit edildiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını bildirdi.

Koca, Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye'nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi. Komşu ülkeler ve Avrupa ülkelerinin Türkiye'nin aldığı sıkı tedbirleri uygulamadığını hatırlatan Koca, "Bizimse salgına karşı yürüttüğümüz strateji ve disiplinli eylem planında direncimiz hiç azalmadı, kat kat arttı." dedi.

Bu Dakikadan Sonra Yapılacaklar:

1- Panik yapmak yerine bilinçli olmak.

2- Temizliğe çok dikkat etmek. Özellikle el hijyeni. Affınıza sığnarak tuvaletten sonra ellerimizi en az 20 saniye (içimizden 20'ye kadar sayarak) sabunla parmak aralarını hilâlleyerek parmak uçlarımızı avuç içimizde ovalayarak bileklerimize kadar yıkamak.

3- Kalabalık ortamlardan uzak durmak.

4- Dışarıdaysak bir şeye dokunmamız gerekiyorsa (kapı kolu, sıvı ya da köpük sabunluk klipsi, lamba anahtar düğmesi, vs.) dirseğimizi kullanmak.

5- Hapşırık anında tek kullanımlık kâğıt mendil kullanmak, kâğıt mendilimiz yoksa dirseğimizin iç kısmını kullanmak.

6- Ellerimizle; ağzımıza, burnumuza ve gözümüze kesinlikle temas etmiyoruz.

7- Dışardan evimize geldiğimiz zaman hiçbir şeye dokunmadan ellerimizi özenle sabunlamak, en az 20 saniye.

8- Evlerimizdeki ortak kullanım alanlarımız olan lavabo ve tuvaletlerimizi çok temiz kullanmak. (Burada ev hanımlarına büyük iş düşüyor. Kapı kolları dahil, çamaşır suyu ile buraların temizlik ve hijyenine çok dikkat etmek.)

9- Tokalaşmak, sarılmak, öpüşmek, salavatlaşmak...Kısaca yakın temastan uzak duruyoruz. Karşımızdaki bize küser, incinir, gönül koyar diye kesinlikle bu düşüncelere kapılmıyoruz. Kişisel hijyeninize çok dikkat ediyoruz. Devletin zirvesi buna örnektir.

10- Evimize misafirimiz gelirse kolonya ikram etmek.

11- Beslenmemize ve uyku düzenimize dikkat etmek.

12- Hastalık emaresi varsa (Baş ağrısı, kas ağrısı, yorgunluk, kanlı tükürme, ishal, nefes darlığı, kuru öksürük, hâlsizlik, yüksek ateş) sağlık kuruluşlarına gitmek.

13- Yurdışına kesinlikle çıkmıyoruz. Eğer yurtdışından gelmişsek, evimizde kendimizi 14 GÜN izole ediyoruz.

14- Algı ile halkımızın psikolojini bozmamak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.