SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan’dan ‘Muhtar’ açılımı

SİYASET 03.03.2022 - 08:40, Güncelleme: 03.03.2022 - 09:40
 

Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan’dan ‘Muhtar’ açılımı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımızın görevlerini ifa ederken çektikleri sıkıntıları biliyoruz. Milli Görüş anlayışı ile iktidara gelir gelmez muhtarlarımıza zam yaparak, onların maaşlarını en düşük devlet memuru maaşı seviyesine çekeceğiz.” sözünü verdi.

Zeytinburnu 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Doğan Aydal, Erkan İlyas Helvacı, İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut ve birçok ilçeden yüzlerce muhtar katıldı.81 ildeki muhtarlarımızın yaşadıkları sıkıntıların farkında olduklarını ve iktidara geldiklerinde ivedilikle bu sorunları çözeceklerini vurgulayan Erbakan: “Muhtarlarımızın Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi içerisinde yeniden aktif bir şekilde rol almaları büyük önem arz etmektedir. Deprem sırasında yaşanan bir örnek bunun hayatiyetini ortaya koyuyor. Bununla birlikte muhtarlıklarımıza görev ve yetki noktasında daha etkin olmaları açısından bir tüzel kişilik kazandırılması son derece önemlidir. Anadolu’da dezavantajlı bölgelerde birçok muhtarlarımızın temsil ettikleri makama yakışır muhtarlık ofislerinin olmayışı son derece üzücü bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada Milli Görüş’ün temsilcisi partimiz iktidar olduğunda muhtarlarımıza temsil ettikleri makama yakışır muhtarlık hizmet binalarının kazandırılması için derhal çalışmalara başlayacağız. Anadolu’daki Muhtarlık hizmet binalarımızı 2 + 1 şeklinde tip proje olarak hayata geçirecek, böylelikle köye gelen misafirlerin de rahatlıkla kullanabileceği yapıları ivedilikle muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi. Muhtarlarımıza 81 ilde toplu taşımayı ücretsiz yapacakları vaadinde bulunan Genel Başkan Fatih Erbakan sözlerine şöyle devam etti:“81 ilde muhtarların toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanmalarını da önünü ivedilikle açacağız. İçişleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Muhtarlıklar Genel Müdürlüğü’nün kurulması için gerekli adımları iş başına gelir gelmez atacağız. Böylelikle muhtarlarımızın taleplerini, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini hızlıca değerlendirecek, gerekli adımları atacak, son derece dinamik bir kurum olarak Muhtarlıklar Genel Müdürlüğü faaliyetlerine başlayacaktır.” Muhtar maaşlarını en düşük memur maaşı seviyesine çekeceklerinin sözünü de veren Erbakan, muhtarlarımızın önemini göstermesi açısından belediyelerde muhtarlardan oluşan bir danışma kurlu da ihdas edeceklerini söyleyerek, “Muhtarlar hizmetlerini ifa ederlerken elektrik, su, internet faturaları gibi birçok gider kalemleri var, bunun farkındayız. Bu giderleri de ceplerinden karşılıyorlar. Bu hususta da Milli Görüş anlayışı ile iktidara geldiğimizde muhtarlarımıza zam yaparak onların maaşlarını en düşük devlet memuru maaşı seviyesine çekeceğiz. Böylelikle muhtarlarımıza bir ekonomik katkı sağlamış olacak, maaşlarına asgari bir standart getirmiş olacağız. Belediyelerimizde Muhtarlardan oluşacak bir danışma kurulunun teşekkül edilmesini sağlayacak bir yasal düzenleme de yapacağız.” İfadelerini kullandı.
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımızın görevlerini ifa ederken çektikleri sıkıntıları biliyoruz. Milli Görüş anlayışı ile iktidara gelir gelmez muhtarlarımıza zam yaparak, onların maaşlarını en düşük devlet memuru maaşı seviyesine çekeceğiz.” sözünü verdi.

Zeytinburnu 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Doğan Aydal, Erkan İlyas Helvacı, İstanbul İl Başkanı Hüseyin Terzi, İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Kadir Delibalta, İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Selami Aykut ve birçok ilçeden yüzlerce muhtar katıldı.81 ildeki muhtarlarımızın yaşadıkları sıkıntıların farkında olduklarını ve iktidara geldiklerinde ivedilikle bu sorunları çözeceklerini vurgulayan Erbakan: “Muhtarlarımızın Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi içerisinde yeniden aktif bir şekilde rol almaları büyük önem arz etmektedir. Deprem sırasında yaşanan bir örnek bunun hayatiyetini ortaya koyuyor. Bununla birlikte muhtarlıklarımıza görev ve yetki noktasında daha etkin olmaları açısından bir tüzel kişilik kazandırılması son derece önemlidir. Anadolu’da dezavantajlı bölgelerde birçok muhtarlarımızın temsil ettikleri makama yakışır muhtarlık ofislerinin olmayışı son derece üzücü bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu noktada Milli Görüş’ün temsilcisi partimiz iktidar olduğunda muhtarlarımıza temsil ettikleri makama yakışır muhtarlık hizmet binalarının kazandırılması için derhal çalışmalara başlayacağız. Anadolu’daki Muhtarlık hizmet binalarımızı 2 + 1 şeklinde tip proje olarak hayata geçirecek, böylelikle köye gelen misafirlerin de rahatlıkla kullanabileceği yapıları ivedilikle muhtarlarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

Muhtarlarımıza 81 ilde toplu taşımayı ücretsiz yapacakları vaadinde bulunan Genel Başkan Fatih Erbakan sözlerine şöyle devam etti:“81 ilde muhtarların toplu taşıma araçlarını ücretsiz bir şekilde kullanmalarını da önünü ivedilikle açacağız. İçişleri Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Muhtarlıklar Genel Müdürlüğü’nün kurulması için gerekli adımları iş başına gelir gelmez atacağız. Böylelikle muhtarlarımızın taleplerini, sıkıntılarını ve çözüm önerilerini hızlıca değerlendirecek, gerekli adımları atacak, son derece dinamik bir kurum olarak Muhtarlıklar Genel Müdürlüğü faaliyetlerine başlayacaktır.”

Muhtar maaşlarını en düşük memur maaşı seviyesine çekeceklerinin sözünü de veren Erbakan, muhtarlarımızın önemini göstermesi açısından belediyelerde muhtarlardan oluşan bir danışma kurlu da ihdas edeceklerini söyleyerek, “Muhtarlar hizmetlerini ifa ederlerken elektrik, su, internet faturaları gibi birçok gider kalemleri var, bunun farkındayız. Bu giderleri de ceplerinden karşılıyorlar. Bu hususta da Milli Görüş anlayışı ile iktidara geldiğimizde muhtarlarımıza zam yaparak onların maaşlarını en düşük devlet memuru maaşı seviyesine çekeceğiz. Böylelikle muhtarlarımıza bir ekonomik katkı sağlamış olacak, maaşlarına asgari bir standart getirmiş olacağız. Belediyelerimizde Muhtarlardan oluşacak bir danışma kurulunun teşekkül edilmesini sağlayacak bir yasal düzenleme de yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.