SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Ramazan geldi hoş geldi

KÜLTÜR 09.07.2013 - 12:53, Güncelleme: 09.07.2013 - 12:53
 

Ramazan geldi hoş geldi

On bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan, dün akşam kılınan ilk teravih namazı ve kalkılan sahurla başladı

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı dün akşam kılınan ilk teravih namazıyla başladı. İçinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayının başlamasını tüm dünyada heyecanla bekleyen milyarlarca Müslüman Ramazan bugün ilk iftarlarını açacak. Ramazan ayının ilk sahuru, en erken Ardahan’da 02.39’da en geç ise Muğla’da 04.02’de imsak vaktinin girmesiyle bugün sabaha karşı yapıldı. Bugün ilk iftar ise en erken Hakkari’de 19.38’de, en geç ise 20.59’da Edirne’de akşam ezanının okunmasıyla yapılacak. Başkent Ankaralılar 03.27 ile 20.28, İstanbullular ise 03.35 ile 20.47 saatleri arasını oruçlu geçirecek.  Mahyalar camileri süslüyor Türkiye’de Ramazan ayının sembollerinden biri haline gelen ve bir Osmanlı geleneği olan mahyalar da camileri süslüyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca teması “Helal Kazanç - Helal Lokma” belirlenen Ramazan ayı için hazırlanan mahyalarda, şu ifadelere yer verilecek: “Helal kazanç, ibadettir”, “Ramazanınız mübarek, kazancınız helal olsun”, “Doğru ölç, doğru tart kazancın helal olsun”, “Ramazanınız bereketli, lokmanız helal olsun”. Ramazan Coşkusu Bu Yıl Da Sokaklarda Yaşanacak Vatandaşlara her zaman farklı ve coşkulu bir Ramazan yaşatmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi, bin 500 kişinin aynı anda yemek yiyeceği iftar sofralarını, önceki yıllarda olduğu gibi yine sokaklara kuracak. Zeytinburnulular, 24 noktada kurulacak sofralarda, dost, komşu ve akrabaları ile birlikte iftar yapma imkanı bulacak. Ramazan coşkunun her akşam farklı bir mahallede yaşanacağı iftarlarda, lokma tatlısı yine menünün vazgeçilmezleri arasında yer alacak. Bu yıl 4. kez düzenlenecek organizasyonda, her gün faklı bir mahallede bin 500 kişiye verilecek yemeğin yanı sıra ihtiyaç sahipleri için de 500 adet kumanya dağıtılacak. Ayrıca daha önceki yıllarda olduğu gibi her akşam teravih namazının ardından bir camide yapılacak soğuk limonata ikramı ile aşırı sıcak ve yüksek nem yüzünden iyice bunalan vatandaşların serinlemesi sağlanacak.
On bir ayın sultanı, rahmet ve bereket ayı Ramazan, dün akşam kılınan ilk teravih namazı ve kalkılan sahurla başladı

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayı dün akşam kılınan ilk teravih namazıyla başladı. İçinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayının başlamasını tüm dünyada heyecanla bekleyen milyarlarca Müslüman Ramazan bugün ilk iftarlarını açacak. Ramazan ayının ilk sahuru, en erken Ardahan’da 02.39’da en geç ise Muğla’da 04.02’de imsak vaktinin girmesiyle bugün sabaha karşı yapıldı. Bugün ilk iftar ise en erken Hakkari’de 19.38’de, en geç ise 20.59’da Edirne’de akşam ezanının okunmasıyla yapılacak. Başkent Ankaralılar 03.27 ile 20.28, İstanbullular ise 03.35 ile 20.47 saatleri arasını oruçlu geçirecek. 
Mahyalar camileri süslüyor

Türkiye’de Ramazan ayının sembollerinden biri haline gelen ve bir Osmanlı geleneği olan mahyalar da camileri süslüyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca teması “Helal Kazanç - Helal Lokma” belirlenen Ramazan ayı için hazırlanan mahyalarda, şu ifadelere yer verilecek: “Helal kazanç, ibadettir”, “Ramazanınız mübarek, kazancınız helal olsun”, “Doğru ölç, doğru tart kazancın helal olsun”, “Ramazanınız bereketli, lokmanız helal olsun”.

Ramazan Coşkusu Bu Yıl Da Sokaklarda Yaşanacak

Vatandaşlara her zaman farklı ve coşkulu bir Ramazan yaşatmayı hedefleyen Zeytinburnu Belediyesi, bin 500 kişinin aynı anda yemek yiyeceği iftar sofralarını, önceki yıllarda olduğu gibi yine sokaklara kuracak. Zeytinburnulular, 24 noktada kurulacak sofralarda, dost, komşu ve akrabaları ile birlikte iftar yapma imkanı bulacak. Ramazan coşkunun her akşam farklı bir mahallede yaşanacağı iftarlarda, lokma tatlısı yine menünün vazgeçilmezleri arasında yer alacak.

Bu yıl 4. kez düzenlenecek organizasyonda, her gün faklı bir mahallede bin 500 kişiye verilecek yemeğin yanı sıra ihtiyaç sahipleri için de 500 adet kumanya dağıtılacak. Ayrıca daha önceki yıllarda olduğu gibi her akşam teravih namazının ardından bir camide yapılacak soğuk limonata ikramı ile aşırı sıcak ve yüksek nem yüzünden iyice bunalan vatandaşların serinlemesi sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.