SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Özgecan Aslan cinayetine AK Kadınlardan tepki

KÜLTÜR 16.02.2015 - 19:44, Güncelleme: 16.02.2015 - 19:44
 

Özgecan Aslan cinayetine AK Kadınlardan tepki

Ak Parti İstanbul Kadın Kolları öncülüğünde İstanbul’un 39 ilçesinde aynı anda vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin acısına katılmak ve yapılan vahşiliği kınamak adına ilçelerin en kalabalık mekanlarında sessiz bir protesto başlattı. Zeytinburnu Kadın Kolları ise Özgecan için taziye defteri açtı.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından Ak Partili Kadın Kolları üyelerinin başlattığı imza kampanyasına katılan, AK Parti Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Budak,  “Artık aşağılanan, hakaret edilen, şiddet gören kadın görmek istemiyoruz” dedi. Mersin’de üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından il genelindeki 39 ilçede başlatılan imza kampanyasına Zeytinburnu Kadın Kolları üyeleri de katıldı. Zeytinburnu 58.Bulvar Caddesinde Mobil Seçim aracı önünde stant kuran üyeler, ellerinde Özgecan Aslan’ın fotoğrafının bulunduğu afişlerle vatandaşlardan Özgecan hakkındaki düşüncelerini kağıda aktarmalarını ve imzalamalarını istedi. “ARTIK ŞİDDET GÖREN KADIN İSTEMİYORUZ” AK Parti Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Budak , Özgecan cinayetinin herkesi derinden yaraladığını Bütün cinayetlerden farklı olarak burada toplumsal olarak daha ciddi bir tepki gösterildi. Biz de hem AK Parti Zeytinburnu Kadın Kolları olarak bu duyarlılığa destek olmak istiyoruz. Artık aşağılanan, hakaret edilen, şiddet gören kadın görmek istemiyoruz. Bunun da şu şekilde altını çizmek istiyoruz ki, aslında bu meseleleri biz aile içerisinde güzel örnekler oluşturarak çözmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. “ŞİDDETİ ÖNCE KENDİ AİLELERİMİZİN İÇERİSİNDE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR” Toplumda aile içerisinde yaşanan şiddet olaylarına da vurgu yapan AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Bilal Akgül  “Şuanda maalesef binlerce erkek karısına çeşitli şekillerde şiddet uyguluyor. Bunu gören erkek çocukları bunun bir hak olduğunu düşünüyorlar. Kız çocukları da bunun kadınların bir kaderi yanılgısına düşüyorlar. O yüzden biz şiddeti aslında önce kendi ailelerimizin içerisinde çözmemiz gerekiyor. Erkeğe eşine vurma değil, vurulmak yakışır. Eğer biz aile içindeki şiddeti engelleyebilirsek, kadına hak ettiği nezaketi gösterebilirsek toplumsal yansıması da çok güzel olacaktır. Bu hadiseyi nefretle kınıyorum. Özgecan kardeşimize Allah rahmet eylesin. İnşallah bu Türkiye’de kadın cinayetleri noktasında son olur” dedi. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL
Ak Parti İstanbul Kadın Kolları öncülüğünde İstanbul’un 39 ilçesinde aynı anda vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ailesinin acısına katılmak ve yapılan vahşiliği kınamak adına ilçelerin en kalabalık mekanlarında sessiz bir protesto başlattı. Zeytinburnu Kadın Kolları ise Özgecan için taziye defteri açtı.

Özgecan Aslan cinayetinin ardından Ak Partili Kadın Kolları üyelerinin başlattığı imza kampanyasına katılan, AK Parti Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Budak,  “Artık aşağılanan, hakaret edilen, şiddet gören kadın görmek istemiyoruz” dedi. Mersin’de üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından il genelindeki 39 ilçede başlatılan imza kampanyasına Zeytinburnu Kadın Kolları üyeleri de katıldı. Zeytinburnu 58.Bulvar Caddesinde Mobil Seçim aracı önünde stant kuran üyeler, ellerinde Özgecan Aslan’ın fotoğrafının bulunduğu afişlerle vatandaşlardan Özgecan hakkındaki düşüncelerini kağıda aktarmalarını ve imzalamalarını istedi.

“ARTIK ŞİDDET GÖREN KADIN İSTEMİYORUZ”

AK Parti Zeytinburnu Kadın Kolları Başkanı Ayşe Budak , Özgecan cinayetinin herkesi derinden yaraladığını Bütün cinayetlerden farklı olarak burada toplumsal olarak daha ciddi bir tepki gösterildi. Biz de hem AK Parti Zeytinburnu Kadın Kolları olarak bu duyarlılığa destek olmak istiyoruz. Artık aşağılanan, hakaret edilen, şiddet gören kadın görmek istemiyoruz. Bunun da şu şekilde altını çizmek istiyoruz ki, aslında bu meseleleri biz aile içerisinde güzel örnekler oluşturarak çözmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“ŞİDDETİ ÖNCE KENDİ AİLELERİMİZİN İÇERİSİNDE ÇÖZMEMİZ GEREKİYOR”

Toplumda aile içerisinde yaşanan şiddet olaylarına da vurgu yapan AK Parti Zeytinburnu İlçe Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi Bilal Akgül  “Şuanda maalesef binlerce erkek karısına çeşitli şekillerde şiddet uyguluyor. Bunu gören erkek çocukları bunun bir hak olduğunu düşünüyorlar. Kız çocukları da bunun kadınların bir kaderi yanılgısına düşüyorlar. O yüzden biz şiddeti aslında önce kendi ailelerimizin içerisinde çözmemiz gerekiyor. Erkeğe eşine vurma değil, vurulmak yakışır. Eğer biz aile içindeki şiddeti engelleyebilirsek, kadına hak ettiği nezaketi gösterebilirsek toplumsal yansıması da çok güzel olacaktır. Bu hadiseyi nefretle kınıyorum. Özgecan kardeşimize Allah rahmet eylesin. İnşallah bu Türkiye’de kadın cinayetleri noktasında son olur” dedi.

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-ÖZEL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.