SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Osman Kumandan toprağa verildi

KÜLTÜR 13.01.2021 - 20:29, Güncelleme: 13.01.2021 - 20:29
 

Osman Kumandan toprağa verildi

İki hafta önce evinde çıkan yangın sebebiyle Kocaeli’nde tedavi gördüğü hastanede ciğerlerinin iflas etmesi sonucu kaybettiğimiz Osman Kumandan'ı Kozlu mezarlığından ebedi istirahatgahına uğurladık.

Yanık tedavisinin sonuç verdiği sırada kalp yetmezliğinden 70 yaşında vefat eden Kumandan iyi bir Türk milliyetçisiydi. Her zaman Türklüğüyle gurur duyar ve katıldığı her toplantıyı o davudi sesiyle şenlendirir ve konuşmasını mutlaka "Ne Mutlu Türküm diyene" narasıyla bitirirdi. Kendi ismiyle hep gurur duyardı. "Rahmetli babam Oraz Kumandan ismimi, Altayların kartalı Osman Batur'un şehit edildiği 1951 senesinde dünyaya geldiğim için koymuş" derdi. Doğu Türkistan'dan başlayan göçlerle 1950 yılında Zeytinburnu'na gelerek önce Gökalp Mahallesi 47 sokağa ardından Nuripaşa Mahallesi 62 sokağa yerleştiler. Osman Kumandan hırçın bir delikanlı, gözünü budaktan, kavgadan esirgemez. Doğu Türkistan'dan yüreğe yerleşen gelen özgürlük savaşı mücadelesini ömrünce devam ettiren biri. Bağımsız, bağlanmayan, Türklüğü ile övünen, ödün vermeyen tam bir Milliyetçi. Hür bir kartal gibi saldırmaktan ve Türklüğü haykırmadan vazgeçmeyen kanı ve orijini deli dolu bir Kazak Türküydü. Bu mücadelesini bir dönem çıkardığı Dil Gazetesi ile devam ettirdi. 14 sayı yayın yapan gazete maddi imkansızlıklar nedeniyle kapandı.  Türk Dünyası ve Doğu Türkistan dendiğinde Zeytinburnu'nda ilk akla gelen Osman Kumandan olurdu. 70 yıllık ömrü 13 Ocak 2021 Çarşamba günü yakınlarının omuzlarında çıkılan son yolculukla tamamlandı.  Kozlu gasilhanesinde kılınan cenaze namazında Belediye Başkanı Ömer ARISOY, Yardımcısı Hurşit BEKAROĞLU, Önceki dönem Başkan yardımcılarından İlyaz SAKA, Zeytinburnu Kariyer Merkezi Müdürü Mustafa AYDIN, Ahmet Vefik Paşa Ortaokulu Müdürü Metin ÖZKAN, Gökalp  Muhtarlığı  Baş Azası Tülay GENÇTÜRK, AK Parti Zeytinburnu İlçe Meclis Üyesi Dr. Reşide YÜKSEL, İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Meclis Üyesi  Mustafa GÜRELER  ve İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Bşk. Yrd. Hasan Basri ALİM, Prof Dr. Abdülvahap KARA, Asya Halk Türküleri Sanatçısı Beşir KÖSE, KUMANDAN aileleri yakınları ve bir kaç arkadaşı ile çocukluk arkadaşı ile akrabaları katıldı. Altay dağlarının kokusuyla başlayan hayat 70 yıllık yolculuğu Yüzbinlerce ve hatta milyonlarca kişinin arasında geçen bir ömür, İstanbul Yayla Mezarlığı'nda tam bayır olan bir mevkide iri kara taşlar ve topraktan oluşan 2 metrekarelik bir toprak ve onu sonsuzluğa uğurlayan tam 11 kişi. Mekanın cennet olsun Kumandan.  Osman Kumandan göremese de Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Kumandan’ın canına neden olan evinde çıkan yangın sonrası harebeye dönen ikametgahını yeniden yaptırmaya başlamıştı. Başkan Arsıoy’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür diyoruz.. ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY  
İki hafta önce evinde çıkan yangın sebebiyle Kocaeli’nde tedavi gördüğü hastanede ciğerlerinin iflas etmesi sonucu kaybettiğimiz Osman Kumandan'ı Kozlu mezarlığından ebedi istirahatgahına uğurladık.

Yanık tedavisinin sonuç verdiği sırada kalp yetmezliğinden 70 yaşında vefat eden Kumandan iyi bir Türk milliyetçisiydi. Her zaman Türklüğüyle gurur duyar ve katıldığı her toplantıyı o davudi sesiyle şenlendirir ve konuşmasını mutlaka "Ne Mutlu Türküm diyene" narasıyla bitirirdi. Kendi ismiyle hep gurur duyardı. "Rahmetli babam Oraz Kumandan ismimi, Altayların kartalı Osman Batur'un şehit edildiği 1951 senesinde dünyaya geldiğim için koymuş" derdi.

Doğu Türkistan'dan başlayan göçlerle 1950 yılında Zeytinburnu'na gelerek önce Gökalp Mahallesi 47 sokağa ardından Nuripaşa Mahallesi 62 sokağa yerleştiler. Osman Kumandan hırçın bir delikanlı, gözünü budaktan, kavgadan esirgemez. Doğu Türkistan'dan yüreğe yerleşen gelen özgürlük savaşı mücadelesini ömrünce devam ettiren biri. Bağımsız, bağlanmayan, Türklüğü ile övünen, ödün vermeyen tam bir Milliyetçi. Hür bir kartal gibi saldırmaktan ve Türklüğü haykırmadan vazgeçmeyen kanı ve orijini deli dolu bir Kazak Türküydü. Bu mücadelesini bir dönem çıkardığı Dil Gazetesi ile devam ettirdi. 14 sayı yayın yapan gazete maddi imkansızlıklar nedeniyle kapandı. 

Türk Dünyası ve Doğu Türkistan dendiğinde Zeytinburnu'nda ilk akla gelen Osman Kumandan olurdu. 70 yıllık ömrü 13 Ocak 2021 Çarşamba günü yakınlarının omuzlarında çıkılan son yolculukla tamamlandı.  Kozlu gasilhanesinde kılınan cenaze namazında Belediye Başkanı Ömer ARISOY, Yardımcısı Hurşit BEKAROĞLU, Önceki dönem Başkan yardımcılarından İlyaz SAKA, Zeytinburnu Kariyer Merkezi Müdürü Mustafa AYDIN, Ahmet Vefik Paşa Ortaokulu Müdürü Metin ÖZKAN, Gökalp  Muhtarlığı  Baş Azası Tülay GENÇTÜRK, AK Parti Zeytinburnu İlçe Meclis Üyesi Dr. Reşide YÜKSEL, İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Meclis Üyesi  Mustafa GÜRELER  ve İYİ Parti Zeytinburnu İlçe Bşk. Yrd. Hasan Basri ALİM, Prof Dr. Abdülvahap KARA, Asya Halk Türküleri Sanatçısı Beşir KÖSE, KUMANDAN aileleri yakınları ve bir kaç arkadaşı ile çocukluk arkadaşı ile akrabaları katıldı. Altay dağlarının kokusuyla başlayan hayat 70 yıllık yolculuğu Yüzbinlerce ve hatta milyonlarca kişinin arasında geçen bir ömür, İstanbul Yayla Mezarlığı'nda tam bayır olan bir mevkide iri kara taşlar ve topraktan oluşan 2 metrekarelik bir toprak ve onu sonsuzluğa uğurlayan tam 11 kişi. Mekanın cennet olsun Kumandan. 

Osman Kumandan göremese de Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Kumandan’ın canına neden olan evinde çıkan yangın sonrası harebeye dönen ikametgahını yeniden yaptırmaya başlamıştı. Başkan Arsıoy’a bu duyarlılığından dolayı teşekkür diyoruz..

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ-MEHMET ALPAY


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.