SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Onlar Bizim Sağlımız için 7/24 görev başındalar

KÜLTÜR 18.04.2020 - 22:38, Güncelleme: 18.04.2020 - 22:38
 

Onlar Bizim Sağlımız için 7/24 görev başındalar

Temizlik görevlileri, birçok maddeye temas etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden de risk grubu içerisinde ilk sıralarda yer alıyorlar. Onlar, salgın başladığından beri çocuklarına sarılmaya hasretler.

Kimi sokakları, caddeleri baştan aşağıya süpürüyor, kimi ağzına kadar dolan çöp konteynerlerini boşaltıyor.Bir kentte temizlik denilince akla ilk belediyelerin temizlik görevlileri geliyor. Dünyanın mücadele ettiği koronavirüse karşı bugünlerde işleri daha zor. Onlar her gün sokakların ve caddelerin mikrop yuvasına dönüşmesini engellemek için birçok farklı maddeye temas etmek zorunda kalıyorlar. Bu yüzden de risk grubu içerisinde ilk sıralarda yer alıyorlar. Issız sokaklarda mesai sabahın ilk saatlerinde başlıyor. Koronavirüs salgınından sonra karşılaştıkları tehlikeler de artmış durumda. Temizlik yapan personel, maske, eldiven ve gözlük takmadan işe başlayamıyor. Nedim Çakır, 9 yıldır Zeytinburnu Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Adil Gürbüz de Nedim Çakır'ın mesai arkadaşlarından. Salgından sonra temizlik görevlileri için ortaya çıkan bir riske dikkat çekiyor."Her sokağın başına belediyemiz gerektiği şekilde çöp konteynerleri bırakmış ama çoğunlukla kapı önlerine çıkarmaya başladılar. Bunu atarken herhalde bizi göz ardı etmeye başladılar çünkü onları biz almak zorunda kalıyoruz." İşlerini mümkün olan en kısa sürede, dönüşümlü olarak bitirmeye çalışıyorlar. Eve dönüşte ise daha dikkatli olmak zorundalar. Eve gittiklerinde çocuklarına bulaşmasın diye üstlerini hemen çıkarıyorlar. Salgın başladığından beri çocuklarına sarılmaya hasretler. Temizlik, bugünlerde her zamankinden daha önemli. Temizlik işçileri de birçok tehlikeye rağmen toplum sağlığı için görev başında.  
Temizlik görevlileri, birçok maddeye temas etmek zorunda kalıyor. Bu yüzden de risk grubu içerisinde ilk sıralarda yer alıyorlar. Onlar, salgın başladığından beri çocuklarına sarılmaya hasretler.

Kimi sokakları, caddeleri baştan aşağıya süpürüyor, kimi ağzına kadar dolan çöp konteynerlerini boşaltıyor.Bir kentte temizlik denilince akla ilk belediyelerin temizlik görevlileri geliyor. Dünyanın mücadele ettiği koronavirüse karşı bugünlerde işleri daha zor. Onlar her gün sokakların ve caddelerin mikrop yuvasına dönüşmesini engellemek için birçok farklı maddeye temas etmek zorunda kalıyorlar. Bu yüzden de risk grubu içerisinde ilk sıralarda yer alıyorlar.

Issız sokaklarda mesai sabahın ilk saatlerinde başlıyor. Koronavirüs salgınından sonra karşılaştıkları tehlikeler de artmış durumda. Temizlik yapan personel, maske, eldiven ve gözlük takmadan işe başlayamıyor. Nedim Çakır, 9 yıldır Zeytinburnu Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışıyor. Adil Gürbüz de Nedim Çakır'ın mesai arkadaşlarından. Salgından sonra temizlik görevlileri için ortaya çıkan bir riske dikkat çekiyor."Her sokağın başına belediyemiz gerektiği şekilde çöp konteynerleri bırakmış ama çoğunlukla kapı önlerine çıkarmaya başladılar. Bunu atarken herhalde bizi göz ardı etmeye başladılar çünkü onları biz almak zorunda kalıyoruz."

İşlerini mümkün olan en kısa sürede, dönüşümlü olarak bitirmeye çalışıyorlar. Eve dönüşte ise daha dikkatli olmak zorundalar. Eve gittiklerinde çocuklarına bulaşmasın diye üstlerini hemen çıkarıyorlar. Salgın başladığından beri çocuklarına sarılmaya hasretler. Temizlik, bugünlerde her zamankinden daha önemli. Temizlik işçileri de birçok tehlikeye rağmen toplum sağlığı için görev başında.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.