SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Ömer Arısoy Kentsel Dönüşüm çağrısı: Anlaşın gelin

GÜNDEM 02.12.2022 - 09:59, Güncelleme: 02.12.2022 - 09:59
 

Ömer Arısoy Kentsel Dönüşüm çağrısı: Anlaşın gelin

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Başkanla Akşam Çayı” programı kapsamında Yeşiltepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalleliye ada bazlı dönüşüm için çağrı yapan Arısoy, “Evlerinizi yenilemek, depreme dayanıklı hale getirmek, donatı alanları ile örnek bir kent olmak için komşularınızla anlaşın ada bazlı dönüşüm için hangi düzeyde destek istiyorsanız belediyeye gelin” dedi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un göreve geldikten hemen sonra başlattığı, vatandaşların sorunlarını, görüşlerini, öneri ve taleplerini almak, birlikte çözüm üretmek ve belediyenin genel faaliyetlerini paylaşmak amacıyla mahalle ziyaretlerini kapsayan ‘Başkanla Akşam Çayı’ programının bu yılki ilk durağı Yeşiltepe Mahallesi oldu. Belediyenin tüm birim müdürleriyle birlikte meclis üyelerinin de eşlik ettiği ‘Başkanla Akşam Çayı’ programına ev sahipliği yapan Mahalle Muhtarı Nadiye Polat, yılın ilk ziyaretini mahallelerine yaptığı için Arısoy’a teşekkür etti.  Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlara bilgi veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, göreve geldikleri 2019 yılında ilk iş olarak Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduklarını, dönüşümü probleme dönen işleri ya çözdüklerini ya da yoluna koyduklarını söyledi. Telsiz Mahallesi’deki dönüşümün devam ettiğini, Beştelsiz Mahallesi’ndeki dönüşümde sona yaklaştıklarını, İETT Bloklarının temelinin atıldığını, Çırpıcı Veliefendi’de özel sektör tarafından başlatılan uygulamanın hafriyatın alındığını ve önümüzdeki günlerde temellerinin atılacağını söyledi. Tüm bu çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği ile yaptıklarını da belirten Arısoy, geçtiğimiz yıl Marmara Belediyeler Birliği tarafından da ödüllendirilen imar plan notuyla da dönüşümün önünün açıldığını belirtti. Ada bazlı anlaşan tüm maliklerin Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne gelerek her konuda destek isteyebileceklerini, gerek danışmanlık gerekse proje anlamında destek olmaya hazır olduklarını belirterek, “Hangi düzeyde destek istiyorsanız biz hazırız” dedi. Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm ve İmar Müdürlüğü’nün uzun süren çalışmalar sonunda plan notlarını çıkardıklarını belirten Arısoy, “Yeni bir kat anlamına gelecek, çatı katı arası piyesi denilen yarım yada kullanılamayan alanların tam kat ya da bağımsız birim haline geldik. Ruhsatlı, iskanlı, aftan iskanlı binalar vardı. Yeni imar planlarına göre bu binalar yıkılıp yenisi yapılınca hak kayıpları oluyordu. Bunları kazanılmış hak kabul ederek, imar hakkı tanımladık. Birleşen planlara yeni imar avantajı sağladık. O yüzden ada bazlı gelirseniz çözmek mümkündür istiyoruz. 2 parselin birleşmesi halinde 500 metrekareye kadar yüzde 5 +10, toplamda yüzde 15 imar hakkı veriyoruz. 500 ile 1000 arasında yüzde 10+10 olmak üzere yüzde 20 imar artışı veriyoruz. Bin ile 2 bin metrekare büyüme elde eden inşaat maliklerine yüzde 25 3 bin metrekareye kadar büyümeye yüzde 30 3 bin üzeri birleşmelere yüzde 35 imar artışı. Müstakil daireler yıkılıp yeniden yapılırsa mevcuda artı bir daire yapılıyor” bilgisini verdi.  
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Başkanla Akşam Çayı” programı kapsamında Yeşiltepe Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalleliye ada bazlı dönüşüm için çağrı yapan Arısoy, “Evlerinizi yenilemek, depreme dayanıklı hale getirmek, donatı alanları ile örnek bir kent olmak için komşularınızla anlaşın ada bazlı dönüşüm için hangi düzeyde destek istiyorsanız belediyeye gelin” dedi

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un göreve geldikten hemen sonra başlattığı, vatandaşların sorunlarını, görüşlerini, öneri ve taleplerini almak, birlikte çözüm üretmek ve belediyenin genel faaliyetlerini paylaşmak amacıyla mahalle ziyaretlerini kapsayan ‘Başkanla Akşam Çayı’ programının bu yılki ilk durağı Yeşiltepe Mahallesi oldu. Belediyenin tüm birim müdürleriyle birlikte meclis üyelerinin de eşlik ettiği ‘Başkanla Akşam Çayı’ programına ev sahipliği yapan Mahalle Muhtarı Nadiye Polat, yılın ilk ziyaretini mahallelerine yaptığı için Arısoy’a teşekkür etti. 

Kentsel dönüşüm konusunda vatandaşlara bilgi veren Belediye Başkanı Ömer Arısoy, göreve geldikleri 2019 yılında ilk iş olarak Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurduklarını, dönüşümü probleme dönen işleri ya çözdüklerini ya da yoluna koyduklarını söyledi. Telsiz Mahallesi’deki dönüşümün devam ettiğini, Beştelsiz Mahallesi’ndeki dönüşümde sona yaklaştıklarını, İETT Bloklarının temelinin atıldığını, Çırpıcı Veliefendi’de özel sektör tarafından başlatılan uygulamanın hafriyatın alındığını ve önümüzdeki günlerde temellerinin atılacağını söyledi. Tüm bu çalışmaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın desteği ile yaptıklarını da belirten Arısoy, geçtiğimiz yıl Marmara Belediyeler Birliği tarafından da ödüllendirilen imar plan notuyla da dönüşümün önünün açıldığını belirtti. Ada bazlı anlaşan tüm maliklerin Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’ne gelerek her konuda destek isteyebileceklerini, gerek danışmanlık gerekse proje anlamında destek olmaya hazır olduklarını belirterek, “Hangi düzeyde destek istiyorsanız biz hazırız” dedi.

Zeytinburnu Kentsel Dönüşüm ve İmar Müdürlüğü’nün uzun süren çalışmalar sonunda plan notlarını çıkardıklarını belirten Arısoy, “Yeni bir kat anlamına gelecek, çatı katı arası piyesi denilen yarım yada kullanılamayan alanların tam kat ya da bağımsız birim haline geldik. Ruhsatlı, iskanlı, aftan iskanlı binalar vardı. Yeni imar planlarına göre bu binalar yıkılıp yenisi yapılınca hak kayıpları oluyordu. Bunları kazanılmış hak kabul ederek, imar hakkı tanımladık. Birleşen planlara yeni imar avantajı sağladık. O yüzden ada bazlı gelirseniz çözmek mümkündür istiyoruz. 2 parselin birleşmesi halinde 500 metrekareye kadar yüzde 5 +10, toplamda yüzde 15 imar hakkı veriyoruz. 500 ile 1000 arasında yüzde 10+10 olmak üzere yüzde 20 imar artışı veriyoruz. Bin ile 2 bin metrekare büyüme elde eden inşaat maliklerine yüzde 25 3 bin metrekareye kadar büyümeye yüzde 30 3 bin üzeri birleşmelere yüzde 35 imar artışı. Müstakil daireler yıkılıp yeniden yapılırsa mevcuda artı bir daire yapılıyor” bilgisini verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.