SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Okullara verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı

KÜLTÜR 25.03.2020 - 20:35, Güncelleme: 25.03.2020 - 20:35
 

Okullara verilen ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla toplandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, evden eğitimin uzatıldığını belirterek, "Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu" dedi.

30 NİSAN'A KADAR ARA VERİLDİ Okullara verilen aranın uzatıldığını açıklayan Ziya Selçuk, ''Televizyon yoluyla bir uzaktan eğitime başladık. Uzaktan eğitim kısmı dışında da telafi çalışmaları başayacak. Telafinin ne zaman nasıl olağı da Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda olacak. Eğitimde elbette kayıplar olacak.Biz her türlü senaryoya da hazırız. Önümüzdeki ara sürecini 30 Nisan tarihine kadar uzattık." dedi.Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü:Çocukların ruhsal sağlığı da çok önemli, bizim televizyon yoluyla ulaşmaya çalıştığımız içeriklerde çalışmalarımız artacak. Bugünkü çalışmalardan dolayı bütün heyetlere teşekkür ederim. Gereken her türlü tedbirin alınacağını ifade etmek isterim. ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN DURUMU Ücretli öğretmenler konusundaki mevcut mevzuat derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda çok açık, bizim telafi eğitim olarak planladığımız bütün eğitim çalışmalarında derslerimizi ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Mevzuat ve teknik çalışmalar devam ediyor. LGS SINAVI ERTELENECEK Mİ? Ziya Selçuk sınavların ertelenmesine yönelik olarak yönetilen soruya, ''LGS'nin nasıl yapılacağına doğru 3 plan var önümüzde. En asgari düzeydeki tedbirlerimizi de alacağız. Sadece yüz yüze gördüklerini konulardan sınava gireceklerini de zaten söylemiştik'' dedi. ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ Özel okullara ilişkin soruya Ziya Selçuk, ''Bu konu uzun soluklu bir konu. Ve telafisi yapılacak bir husus. Tamamlayacak ve telafi edilecek bir eğitim bu. Bu konuda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum." dedi.Özelde ücret konusunda test yapıldığı yönündeki soruya Bakan Koca, ''Hiçbir test ücret ile yapılsın istemiyoruz. Üniversite hastanelerimiz dahil olmak üzere biz bakanlık olarak veriyoruz. Asla vatandaşımızdan ücret almama noktasında da gayret içindeyiz. Biz izni vakıf üniversitelerine de verdik. Ve ücretle test yapanlardan da bizim haberimiz olsun.
Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla toplandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, evden eğitimin uzatıldığını belirterek, "Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu" dedi.

30 NİSAN'A KADAR ARA VERİLDİ

Okullara verilen aranın uzatıldığını açıklayan Ziya Selçuk, ''Televizyon yoluyla bir uzaktan eğitime başladık. Uzaktan eğitim kısmı dışında da telafi çalışmaları başayacak. Telafinin ne zaman nasıl olağı da Bilim Kurulu'nun önerileri doğrultusunda olacak. Eğitimde elbette kayıplar olacak.Biz her türlü senaryoya da hazırız. Önümüzdeki ara sürecini 30 Nisan tarihine kadar uzattık." dedi.Selçuk sözlerini şöyle sürdürdü:Çocukların ruhsal sağlığı da çok önemli, bizim televizyon yoluyla ulaşmaya çalıştığımız içeriklerde çalışmalarımız artacak. Bugünkü çalışmalardan dolayı bütün heyetlere teşekkür ederim. Gereken her türlü tedbirin alınacağını ifade etmek isterim.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN DURUMU

Ücretli öğretmenler konusundaki mevcut mevzuat derse giren öğretmenlerimizin ücretini alması konusunda çok açık, bizim telafi eğitim olarak planladığımız bütün eğitim çalışmalarında derslerimizi ücretli öğretmenlerimizin girmesi söz konusu olacak. Mevzuat ve teknik çalışmalar devam ediyor.

LGS SINAVI ERTELENECEK Mİ?

Ziya Selçuk sınavların ertelenmesine yönelik olarak yönetilen soruya, ''LGS'nin nasıl yapılacağına doğru 3 plan var önümüzde. En asgari düzeydeki tedbirlerimizi de alacağız. Sadece yüz yüze gördüklerini konulardan sınava gireceklerini de zaten söylemiştik'' dedi.

ÖZEL OKUL ÜCRETLERİ

Özel okullara ilişkin soruya Ziya Selçuk, ''Bu konu uzun soluklu bir konu. Ve telafisi yapılacak bir husus. Tamamlayacak ve telafi edilecek bir eğitim bu. Bu konuda sıkıntı çıkacağını düşünmüyorum." dedi.Özelde ücret konusunda test yapıldığı yönündeki soruya Bakan Koca, ''Hiçbir test ücret ile yapılsın istemiyoruz. Üniversite hastanelerimiz dahil olmak üzere biz bakanlık olarak veriyoruz. Asla vatandaşımızdan ücret almama noktasında da gayret içindeyiz. Biz izni vakıf üniversitelerine de verdik. Ve ücretle test yapanlardan da bizim haberimiz olsun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.