SEYİTNİZAM KONAKLARI
ELİT YAPI

Nuripaşalılar Kentsel Dönüşüm isyanı

KÜLTÜR 12.05.2017 - 16:25, Güncelleme: 12.05.2017 - 16:25
 

Nuripaşalılar Kentsel Dönüşüm isyanı

Zeytinburnu Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı, kentsel dönüşüm kapsamında Nuripaşa Mahallesi’nde kamulaştırılacak olan bina sahiplerinin akınına uğradı.

Toplantı öncesi Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinden, kamulaştırılacak ev ve dükkanları ile ilgili sıkıntılarının dile getirilmesini isteyen vatandaşlar, TOKİ ile protokol yapma yetkisi olan Belediye Başkanı Murat Aydın’ın, kendilerine yeterli açıklamayı yapmadığını ve TOKİ’nin kendilerine ilçe sınırları içerisinde yer göstermediğini belirterek ilçe sınırları dışına çıkmak istemediklerini dile getirdiler. Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak, Şubat ayı meclis toplantısında Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahallelerinde kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanlarında kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek amacıyla Belediye Başkanı Murat Aydın’a, TOKİ ile protokol yapma yetkisi verildiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun net anlaşılamadığı için red verdiklerini belirten gurup başkanı Hüseyin Üsküdar, o günki endişelerinin sebebinin bu gün yaşananlar olduğunu dile getirdi. Başkan Murat Aydın’a yetki verilmesinin ardından, telefonlarına ile ilçe başkanlıklarına şikayet yağdığını ve bu şikayetlerin her geçen gün daha da arttığını belirten Üsküdar, bölgede yaşayan vatandaşlara, kendilerinin de katılacağı bir seminer ya da toplantı ile bilgilendirme yapılmasını talep etti. CHP Gurup Başkan Vekili Hüseyin Üsküdar’ın teklifi Başkanlık Makamı’na havale edilirken, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç en kısa zamanda konuyla alakalı bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti.  ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ
Zeytinburnu Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısı, kentsel dönüşüm kapsamında Nuripaşa Mahallesi’nde kamulaştırılacak olan bina sahiplerinin akınına uğradı.

Toplantı öncesi Cumhuriyet Halk Partili meclis üyelerinden, kamulaştırılacak ev ve dükkanları ile ilgili sıkıntılarının dile getirilmesini isteyen vatandaşlar, TOKİ ile protokol yapma yetkisi olan Belediye Başkanı Murat Aydın’ın, kendilerine yeterli açıklamayı yapmadığını ve TOKİ’nin kendilerine ilçe sınırları içerisinde yer göstermediğini belirterek ilçe sınırları dışına çıkmak istemediklerini dile getirdiler.

Meclis toplantısında gündem dışı söz alarak, Şubat ayı meclis toplantısında Çırpıcı, Veliefendi, Sümer, Yeşiltepe, Seyitnizam ve Nuripaşa Mahallelerinde kentsel, sosyal ve teknik altyapı alanlarında kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek amacıyla Belediye Başkanı Murat Aydın’a, TOKİ ile protokol yapma yetkisi verildiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak konunun net anlaşılamadığı için red verdiklerini belirten gurup başkanı Hüseyin Üsküdar, o günki endişelerinin sebebinin bu gün yaşananlar olduğunu dile getirdi.

Başkan Murat Aydın’a yetki verilmesinin ardından, telefonlarına ile ilçe başkanlıklarına şikayet yağdığını ve bu şikayetlerin her geçen gün daha da arttığını belirten Üsküdar, bölgede yaşayan vatandaşlara, kendilerinin de katılacağı bir seminer ya da toplantı ile bilgilendirme yapılmasını talep etti.

CHP Gurup Başkan Vekili Hüseyin Üsküdar’ın teklifi Başkanlık Makamı’na havale edilirken, Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Alsaç en kısa zamanda konuyla alakalı bilgilendirme toplantısı yapılacağını belirtti. 

ZEYTİNBURNU HABER GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve zeytinburnuhaber.org sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.